Windows 8.1 už zítra odpoledne. Přinášíme podrobnosti instalace

Mohlo by vás zajímat:

Po roce od vydání Windows 8 přichází jeho nejdůležitější aktualizace Windows 8.1. Microsoft ji vypustí do svého aktualizačního systému o půlnoci 18.10., jako výchozí pásmový čas ale spravedlivě zvolil Pacifik a Nový Zéland, což odpovídá zítřejším 13:00 středoevropského času. Pražský Microsoft nás ale upozornil, abychom tento přesný čas brali s rezervou. Aktualizace by se v každém případě měla objevit v průběhu zítřejšího odpoledne.

Windows 8.1 najdete ve Windows Storu

Windows 8.1 se bude stávajícím uživatelům Windows 8.0 instalovat skrze Windows Store. Aby to bylo možné, Microsoft v nedávné době distribuoval speciální doplněk přes Windows Update. Ujistěte se tedy, že máte nainstalované všechny záplaty a aktualizace ideálně nastavené na automatický režim.

Během zítřejšího odpoledne už tedy bude Windows 8.1 Update pravděpodobně dohledatelný ve Storu jako každá jiná aplikace. Pokud systém neupgradujete ani po několika dnech, dříve nainstalovaný systémový doplněk vás na to sám upozorní.

Windows 8.1.png Windows 8.1.png
Windows 8.1 RTM v anglické verzi

Upgrade na Windows 8.1 bude dostupný i pro ty, kteří nemají Microsoft ID a nemohou tedy používat Windows Store.

Aktualizace na Windows 8.1 se týká Windows 8.0 a k dispozici bude i Windows 8.1 Upgrade Assistant pro majitele Windows 7. Pokud máte na počítači Windows 8.1 Preview z letošního června, jistě dobře víte, že Microsoft už tehdy upozornil na to, že upgrade nebude možný, takže se neobejdete bez čisté instalace.

Diskuze (153) Další článek: VMware: Musíme virtualizovat celé IT

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,