Windows 8 nabídne vylepšené kopírování souborů

Na vývojářském blogu Windows 8 přibyl další zápisek. Tentokrát se Microsoft věnuje vylepšenému kopírování souborů v Průzkumníkovi Windows. Právě tato operace je podle měření anonymních uživatelů tou nejtypičtější.

Pokud ve Windows 8 spustíte více kopírovacích úloh naráz, dialogy s průběhem se sloučí do jednoho přehlednějšího dialogu. Výpočet zbývajícího času pro kopírování by zároveň měl být mnohem rychlejší, než jak tomu bývalo doposud.

kopirovani.png
Kopírovací úlohy se nyní sloučí do jednoho dialogu a každou z nich budete moci pozastavit

Každé kopírování budete moci dále pozastavit a dát tak vyšší prioritu jinému – to se bude hodit třeba při zdlouhavém kopírování drobných souborů. A do třetice myslel Microsoft i na fajnšmekry, dialog s kopírováním totiž můžete přepnout do rozšířeného režimu, kdy se v grafu průběhu zobrazí graf, který bude vykreslovat aktuální rychlost kopírování. Průzkumník tedy nabídne i možnost měření rychlosti čtení a zápisu pro jednoduché benchmarky.

benchmark.png  benchmark 2.png
V rozšířeném zobrazení Průzkumník vykresli grafy s aktuální rychlostí kopírování

Kosmetických změn se dočká také dialog v případě konfliktu – tedy když Windows zjistí, že soubor s takovým jménem v cíli už existuje.

Diskuze (75) Další článek: Facebook chystá řadu změn, vzorem je Google+

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,