Windows 8 – mýty a fakta

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 3

Názory k článku

24. 09. 2012 11:16

Zajímalo by mě co je potřeba upravit abych docílil funkcionality známé z předešlích OS. Konkrétně mám problém s drag&drop. Stává se to v těchto případech:
•Když chci přetáhnout přílohu z Outlooku do souborovýho manažeru (TC), tak to prostě nejde - místo pluska se kurzor změní na přeškrtuné červené kolečko ("no way")
•Stejně tak jsem zvyklí mít na ploše texťák "a.txt", který mám uložený v unicódu (MS se pořád drží u defaultního ANSI). Je pro mě jednodušší ten texťák přetáhnout do patřičné složky v TC a klávesovou zkratkou přejmenovat/editovat než při ukládání zbytečně vybírat unicode a složitě hledat kam ho pak uložit.. To ale nejde.
•Přetahování obrázku z Chromu do TC také nefunguje.Je potřeba pro všechny případy kopírovat mechanicky - proč to sakra nejde s myší? Proč to zrušili/zakázali?!?
Zvláštní je, že d&d funguje při přetahování z Chromu do Wordu - snad vždy program/program, ale ne samotné přesunutí/zkopírování.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
17. 09. 2012 13:59

Nemyslím si, že kritizovať majú nárok iba vývojári. Práve naopak myslím si že najväčšie právo kritizovať majú zákazníci. (oni dokázali to, že si za produkt zaplatili a to je viac ako dostatočné odvôvodnenie práva na kritiku)a teraz k článku. Po prečítaní som dole v podpise som čakal PR. Obsah článku je v zmysle: Aký je Windows 8 strašne super a bezchybný systém. Nie že by som +- nebol spokojný. Systém je rýchlejší, rovnako stabilný, a aj to nové AERO je celkom fajn. Ale dovolím si podotknúť, že Windows 8 sa trochu zhodil vnucovaním metra. Áno, Metro je fajn na displejoch do 10 palcov (Mobily,Tablety, Mini notebooky...) a potom to môže byť fajn na HTPC na pozeranie telky, kde človek viac menej iba konzumuje obsah. Ale na 20 palcovom, kde mám aj niečo vyprodukovať je neustále prepínanie do Metra strašne rušivé. Občas som pri tom mal pocit ako by som pracoval na dvoch počítačoch. A možno som divný, ale podľa mňa je dobré GUI také, ktoré počas práce ani nevnímate.Skúšal som Metro používať aj ako veľkú ponuku štart, ale preboha načo mi ponuka štart s 2 Mpix rozlíšením (1600*1200), ktorá toho vie pomaly ešte menej ako tá malá v rožku utiahnutá z Win 7. a je navyše oveľa neprehľadnejšia a neintuitívnejšia a s touchpadom sa takmer nedá používať.A navyše ten super naj namakanejší multi tasking v Metre. Jednodochá situácia, ktorá nie je v súčasnom metre riešiteľná. počúvanie stremovanej hudby v internetovom prehliadači pre Metro a čítanie si mailov v Metro poštovom klientovi súčasne... Tak toto je podľa mňa fail. Odpustím na tablete, ale na veľkom Pcku... A navyše polovica aplikácií pre metro nie je nadizajnovaná aj pre veľké displeje. To si fakt niekto myslí, že teraz všetci ľudia začnú pracovať s 10 palcovými displejmi?Osobne si myslím, že v nasledujúcej verzii win MS zásadne prepracuje metro a jeho správanie sa na produkčných PC s displejmi 12+ palcov. Viem si to predstaviť ako by sa to mohlo uberať a zároveň zachovať konzistenciu s Metrom na Mobilných zariadeniach a pod.Takže zhrnutie na záver. Win8 sa oplatí, ale hneď jedným dychom dodávam ak chcete na tom PC aj pracovať prvú vec čo si nainštalujte je start menu (Clasic start menu,Start8)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět

Já se na Windows 8 moc těším, nechápu lidi který říkaj že je to sra*ka, oni nic nedokázali a kritizují?! sou to debilové...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor