Software | Windows 11 | Fotografování

Windows 11 se naučí retušovat fotky a k prezentacím přibydou animované přechody a hudba

Microsoft minulý týden aktualizoval aplikaci Fotografie ve Windows 11 v testovacích kanálech Dev a Canary. Přidaly do ní funkce, které si uživatelé žádali nebo které tam už v minulosti byly, ale po přepracování aplikace zmizely.

Navrátilcem bude retušovací štětec, kterým půjde z obrázků odstranit nechtěné objekty nebo různé vady jako skvrny, prach, ohyby či praskliny, na které trpí naskenované fotografie z papíru či filmu.

image.png

Nový prezentační režim pak dovolí zobrazit sérii fotek v oblíbeném kýčovitém podání s animacemi, přechody mezi snímky, smyčkou a přidanou hudbou. Na pozadí může hrát některá z 25 skladeb v různých stylech a „náladách“.

image.png

Vrací se také časová osa v galerii, takže při vertikálním posunu lze rychle přeskakovat mezi měsíci a roky. Tato funkce je dostupná v knihovně se všemi fotkami a galeriemi na OneDrivu a iCloudu.

image.png

Dorazí také další novinky. Funkce pro automatické vylepšování fotek je přímou součástí aplikace, už není třeba instalovat zvláštní doplněk. Aplikace již nebude zobrazovat skrytá alba z iCloudu. V galerii lze rychle vybírat více snímkům najednou, podobně jako to funguje se soubory v Průzkumníku. Držením Shiftu a tažením myši pro rozsah, případně držením Ctrl a klikáním na jednotlivé snímky.

Nové funkce jsou dostupné v aplikaci Fotografie verze 2023.11050.2013.0.

Diskuze (1) Další článek: Western Digital po více než měsíci přiznal, že hackeři získali informace o jeho zákaznících

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,