Windows Insider

Vývoj Windows 11 pokračuje. Microsoft překreslil emoji a pro Insidery má nové tapety

S novým týdnem přichází další testovací vydání Windows, Microsoft současně slaví 7. výročí programu Windows Insider. Jako malé poděkování všem zúčastněným vydal dvojici tapet na plochu, na nichž je patrný otisk designového jazyka Fluent. Obě zdobí logo Windows, přičemž vznikly světlá a tmavá varianta. Tapety si stáhnete i prostřednictvím naší galerie.

V samotném Windows 11 Insider Preview build 22478, který si nainstalujete v kanále Dev, najdete především nové emoji. Lépe řečeno emoji upravené opět po vzoru designového jazyka Fluent. Práci na nich firma prvně oznámila v červenci. V testovacím vydání systému teď najdete emoji spadající do verze 13.1 a k novým přírůstkům patří mj. tvář v mracích a celá škála různých barev pleti pro emoji lidských tváří.

Windows 11 Insider Preview Build 22478 emoji.png
Novými tapetami Microsoft slaví 7. výročí programu Windows Insider

Dále Microsoft testuje doručování nových funkcí aktualizačního mechanismu pomocí technologie Update Stack Packages. Ty zaručí hladký průběh instalace jiných aktualizací pro Windows 11. Aktualizace doručené pomocí Update Stack Packages by tak měly předcházet jednak standardním servisním systémovým aktualizacím, jednak upgradům. Zpočátku bude nový mechanismus aktualizovat jen omezený počet systémových souborů.

WIP-7th-anniversary-wallpaper-dark.jpgWIP-7th-anniversary-wallpaper-light.jpg
Novými tapetami Microsoft slaví 7. výročí programu Windows Insider

Sestavení 22478 kromě řady oprav a výše zmíněných novinek uvádí ještě následující drobná vylepšení:

  • Když zavřete víko notebooku, k účtu ve Windows se přihlásíte rovněž prostřednictvím kompatibilní kamery rozpoznávající obličeje integrované v připojeném monitoru.
  • Microsoft provedl blíže nespecifikovanou úpravu indexačního mechanismu, která optimalizuje spolehlivost a velikost databáze.
  • Otáčením kolečka myši změníte hlasitost, když ukazatel přesunete nad posuvník pro změnu hlasitosti na hlavním panelu.
  • Dialog pro přidávání jazyků působí modernějším dojmem.

Zdroje: Windows Insider Blog | Windows Insider Program via Windows Insider na Twitteru (1 | 2)

Diskuze (26) Další článek: Nové, a už tak problematické: Microsoft potvrdil tři problémy s instalací tiskáren ve Windows 11

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,