Windows 11 | Hry

Windows 11 22H2 zrychlí spouštění her z xboxového cloudu

Prostředí nabízející nástroje, které by se vám mohly hodit při hraní her, se objevilo už ve Windows 10. Game Bar vyvoláte klávesovou zkratkou Win+G, případně tlačítkem s logem Xboxu na gamepadu, a najdete v něm ovládání Spotify, nastavení hlasitosti jednotlivých programů, nahrávání, sociální síť Xbox nebo indikátory vytížení hardwaru.

Pro Windows 11 vývojový tým chystá přímé spouštění her z nástrojové lišty, která je součástí prostředí. Bude se to týkat cloudového hraní, tedy Xbox Cloud Gaming, který jsme dříve znali pod prostým kódovým označením xCloud.

Takže vyvoláte Game Bar a jedním klepnutím se dostanete do hry, kterou jste třeba měli rozehranou na jiném zařízení. Tím, že se streamuje z cloudu, neproběhne instalace ani jiná zdražovačka. Na novinku upozornil Microsoft v čerstvém díle webcastu orientovaného na insiderskou komunitu.

Přídavek bude součástí Windows 11 verze 22H2, která vyjde možná už v tomto měsíci. Microsoft pro Jedenáctky připravil také další novinky, zejména automatické HDR nebo DirectStorage. Hry podporující rychlé načítání se teprve budou objevovat, ale až přijde čas, tak si v Game Baru budete moct ověřit, zda váš počítač DirectStorage podporuje. Pokud máte zájem, webcast si přehrajte níže:

Nástrojová lišta se součástí Game Baru stala začátkem května,  od kdy byla testována v programu Windows Insider.

Zdroje: Windows Insider Blog | Windows Insider Program / YouTube via Windows Insider Program / Twitter

Váš názor Další článek: Windows 11 Insider Preview vypínají sdílení na OneDrive a ukážou informace o herním předplatném

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,