Microsoft | Mobilní aplikace | Windows 10

Windows 10 už zvládnou spolupracovat s telefonem, i když nejsou na stejné síti. Aplikace Váš telefon dostala aktualizaci

Aplikace Váš telefon má ambici zajistit propojení Windows s mobilním telefonem. Microsoft ji ve Windows 10 nabízí již delší dobu, ale k ideálu má stále ještě daleko, funkce jí totiž přibývají jen velmi pomalu. Teď ale přibyla jedna zásadní –mobil a počítač se dokážou synchronizovat přes jakékoli internetové připojení a už není potřeba, aby byly na společné síti.

Aplikace se zatím naučila jen zobrazovat SMS zprávy a fotografie ze smartphonu s Androidem. Aktuálně se chystá rozšíření o další funkce.

Největší nevýhoda řešení ale konečně zmizí. Doposud bylo nutné mít telefon připojený na stejné síti jako počítač, aby aplikace Váš telefon správně fungovala. S novou aktualizací to ale již neplatí a je možné využívat plnou funkcionalitu bez jakýchkoliv omezení.

gsfdght.pngrgeeaeř.png 
Aplikace má novou ikonu a nově podporuje synchronizaci skrze mobilní data

Do aplikace navíc zamíří i další novinky. Firma aktuálně testuje zobrazování notifikací z telefonu. To je prozatím omezené na pouhé zobrazení, lze ale očekávat, že se postupně rozšíří i o možnost reagovat. Stejně tak se chystá i možnost zobrazení kompletní obrazovky.

Novou verzi můžete stahovat z Play Storu.

Jak funguje aplikace Váš telefon?

Diskuze (22) Další článek: Facebook odtajnil své robotické projekty. Snaží se stroje přimět k tomu, aby byly zvědavé

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,