Windows 10 stále předpokládají, že budete ovladače instalovat z diskety

Máme rok 2015, diskety už dnes prakticky nikdo nepoužívá a děti je považují za hračku ve tvaru ikonky pro uložení. A přesto Microsoft i ve svém nejnovějším operačním systému Windows 10 předpokládá, že v případě potřeby instalace ovladače jej budete mít uložený právě na disketě.

137405367 
Poslední dostupné sestavení Windows 10 a tradiční dialog s disketou stále nechybí

Už si z toho v redakci děláme legraci a podobně jako dnes už jsme rýpali před třemi lety při uvedení Windows 8. Dialog s obrázkem 3,5palcové diskety a přednastavenou cestou na A:\ se zdá být nesmrtelný.

Zdálo by se, že Microsoft na jeho modernizaci stále zapomíná. Ale ve Windows 10 jsme si všimli, že se přece jen trochu změnil – obrázek diskety už nedoplňuje disketová mechanika, ale obecná krabička se zelenou diodou, která připomíná externí disk.

8432895 
Vlevo dialog z WIndows 8, vpravo z Windows 10

O nic nejde. Lapálie s ruční instalací ovladačů u nových Windows už moc nehrozí a s dialogem přijde do styku naprosté minimum uživatelů. Obrázek diskety a přednastavená cesta na A:\ v zásadě ničemu nevadí a možná to tak už Microsoft nechává schválně, jako takový malý easter egg.

 

Diskuze (56) Další článek: SanDisk uvádí nové modely bezdrátových flash disků

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,