Software | Windows 10 | Mobilní aplikace

Windows 10 se nejspíše naučí telefonovat a přijímat hovory z mobilu

Microsoft postupně vylepšuje svoji moderní aplikaci Váš telefon pro Windows 10, která pomocí stejnojmenné aplikace pro Android propojí mobil s desktopem. Doposud aplikace zvládla číst a psát SMS z počítače, stahovat fotky z mobilu nebo u některých vybraných modelů zobrazit plochu telefonu.

Nyní to vypadá, že v Redmondu konečně začali testovat i telefonování z počítače. Napovídá tomu alespoň několik snímků aplikace, které na Twitteru umístil @4j17h z Indie, jenž se očividně dostal k testovací verzi aplikace.

Na snímcích je patrná číselná klávesnice pro zadání telefonního čísla a také aktivace volání z počítače v konfiguraci aplikace.

Podobnou specialitu doposud nabízel u svých telefonů a počítačů jen Apple. V praxi telefonování funguje tak, že můžete hovor z počítače jak iniciovat, tak přijmout. Aplikace Můj telefon by se to nyní mohla naučit také. Hlas se bude mezi počítačem a telefonem streamovat skrze Wi-Fi, ke které jsou obě zařízení připojené, a teprve na telefonu se promění v běžný hovor. Uživatel s laptopem v klíně nebo headsetem na hlavě pak může odpovědět na hovor, aniž by musel vzít do rukou mobil.

Nelze než doufat, že se vylepšení dočkáme co nejdříve a že se bude jednat o funkci podporovanou napříč telefony s Androidem. Některé pokročilejší funkce aplikace Váš telefon – třeba zrovna sídlení obrazovky, totiž fungují jen na několika málo vybraných modelech.

Diskuze (38) Další článek: Nadšenec hacknul Raspberry Pi 4 a zprovoznil externí sloty PCI Express

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,