Software | Operační systémy | Windows 10 | Aktualizace

Windows 10 opět trápí chyba aktualizace. Tentokrát se týká starší jarní verze

Aktualizační mechanismus Windows Update opět neplánovaně zaměstnává uživatele operačního systému Windows 10. Tentokrát má jít o starší verze systému Windows 10, nikoli o problematické podzimní vydání.

Uživatelé hlásí, že Windows Update začal v těchto dnech dodávat podle všeho starší verzi aktualizace KB4023057 a následně se někteří z nich setkali během instalace s chybovým hlášením - 0x80070643.

Aktualizace KB4023057 byla původně vydána v prosinci 2018. Aplikovala se na Windows 10 April 2018 Update (1803) a starší vydání Desítek s tím, že měla mimo jiné vylepšovat fungování Windows Update. Weby Neowin.net či Windowslatest.com uvádějí, že chybové hlášení v rámci instalace se podle všeho zobrazuje právě z toho důvodu, že je aktualizace na daném zařízení již nainstalována.

Momentálně stále jasné, jaké změny starší verze aktualizace přináší a proč je vůbec znovu vydávána.

Roli ale zřejmě hrají i jiné faktory. Problém se totiž týká jen některých uživatelů Windows 10 verze 1803. Pokud se problém s aktualizací vyskytne i na vašem zařízení, řešením má být odinstalování původní aktualizace.

Aktualizaci však nenajdeme v historii Windows Update, ale zobrazuje se v sekci nastavení Aplikace a součásti (Apps & features). Zde je třeba zadat do vyhledávání její označení (KB4023057) a následně vybrat volbu na odinstalování.

Po restartu zařízení by již měla instalace, resp. opětovná instalace proběhnout bez problémů.

Diskuze (38) Další článek: Transformace Dellu se povedla. Zakladatel Michael Dell zbohatl o 12 miliard dolarů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,