Wikipedia konečně v novém: hezčí design, nové funkce

minulý rok v srpnu Wikipedia představila nový design největší internetové encyklopedie. Tenkrát se jednalo jen o zkušební verzi, na které se hodnotilo, jak se změny zalíbí uživatelům. Nový vzhled byl volitelný a vyzkoušet jej mohli jen registrovaní uživatelé. Nyní už je však změna finálně dokončena a Wikipedia se ukazuje v novém všem návštěvníkům. Zatím to platí pouze o anglické verzi, ostatní jazykové mutace budou do nového designu postupně převedeny.

Z kosmetických úprav asi nejvíce zaujme změna polohy vyhledávacího pole. Kdo rutinně klikal do boxu v levém panelu, ten bude ztracen – nově se vyhledávácí pole nachází vpravo nahoře. Jinak by měl inovovaný design působit moderněji, což se celkem povedlo, ačkoli změny nejsou nijak markantní.

Wiki.png
Wikipedia v novém: vyhledávací pole hledejte vpravo nahoře

Vylepšení se stránka dočkala i po funkční stránce. Vylepšená je navigace (např. záložky pro čtení, editaci a historii), zcela přepracován byl panel nástrojů pro editory, přibyla funkce pro vzájemné provázání stránek Wikipedie, ve vyhledávacím poli funguje našeptávání a další.

Diskuze (10) Další článek: Mac OS X Snow Leopard: kompletní průvodce (recenze)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,