WhatsApp | Instant Messaging | Komunikace

WhatsApp testuje spoustu novinek – třeba přihlášení pod jedním účtem na více zařízeních současně

Ačkoli je WhatsApp jednou z nejpoužívanějších komunikačních platforem, má své mouchy a nedostatky. Jedním z nich je neschopnost fungovat současně na více zařízeních. Poslední beta verze této aplikace naznačuje, že bychom se v dohledné budoucnosti mohli dočkat změny.

Server WABetaInfo, který se specializuje na novinky v beta verzích aplikace WhatsApp, přinesl informace o chystaných změnách.  Jednou z nejzásadnějších inovací má být možnost přihlásit se pod jedním účtem až na čtyřech zařízeních najednou.

Více zařízení se stejným účtem

Aktuálně je možné provozovat aplikaci WhatsApp jen na jednom telefonu a jednom počítači, na kterém se uživatel autorizuje naskenováním QR kódu mobilní aplikací. Pokud potřebujete použít stejný účet na jiném zařízení, budete z prvního automaticky odhlášeni.

Podle příspěvku, publikovaného na sociální sítí Twitter, „Existuje možnost používání účtu WhatsApp na čtyřech zařízeních současně. Tato funkce je však zatím teprve ve stádiu vývoje.“ V tuto chvíli není jasné, zda je omezení na čtyři zařízení definitivní, nebo jestli se tento počet bude ještě měnit.

Další novinky v betě WhatsApp

Kromě toho se připravují další novinky – například možnost vyhledávání konverzací podle data. Díky tomu bude mnohem snazší najít zprávy a obrázky odeslané v konkrétní den. Funkce je zatím k dispozici v beta verzi pro iOS a předpokládá se, že se brzy objeví v testovacím sestavení pro Android.

Do třetice všeho nového se připravuje funkce, která umožní vyhledat obsah odeslané zprávy na webu. V seznamu konverzací bude tlačítko pro přeposlání nahrazeno tlačítkem pro hledání. Po jeho stisku a následném potvrzení má být obsah zprávy předán Googlu jako vyhledávací dotaz. Aktuálně není zřejmé, zda půjde nastavit i jiné vyhledávače.

Chystá se také vylepšení funkce využití úložiště, která umožňuje zjistit, kolik místa v telefonu zabírají uložené multimediální soubory. V tomto případě se jedná o kompletní přepracování sekce věnované poskytování informací o úložišti. V neposlední řadě musíme zmínit novou možnost vymazat celý chat s daným kontaktem – zachovány zůstanou pouze zprávy, které si označíte hvězdičkou.

Diskuze (6) Další článek: Španělská fotbalová liga promítá do televizních přenosů virtuální diváky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,