WhatsApp

WhatsApp na Silvestra zažil historický rekord. Válcoval i Messenger a Instagram

Rekord si v poslední den loňského roku připsal WhatsApp. Lidé přes něj učinili celkem 1,4 miliardy video a klasických hovorů, což je dosud nejvíce v jeden konkrétní den za historii aplikace. Ke zvýšení statistiky přispěla pandemie, kdy lidé omezili oslavy a zůstali doma, ale zároveň chtěli svému okolí popřát hezký Nový rok. Ze stejného důvodu se enormně zvýšil i provoz i na Facebook Messengeru a Instagramu. 

Celkem 1,4 miliardy hovorů je dvojnásobek toho, co WhatsApp zažil předešlý Silvestr. Je to dokonce více, než kolik komunikátor registroval během jarního období, kdy prakticky na celém světě vládla tvrdá karanténa. Dvojnásobný nárůst hovorů přes Facebook Live a Instagram Live zažila i největší sociální síť, celkem její videohovory využilo 55 milionů Američanů, což je opět doposud nejvíce. Statistika WhatsAppu je globální. 

Facebook kvůli tomu dokonce musel učinit jisté úpravy na své infrastruktuře, aby náhlý nápor uživatelů zvládl, a to napříč všemi svými aplikacemi, jak napsal na svém blogu. A prozradil, že lidé masově využívali samolepky na bázi rozšířené reality, které simulovaly ohňostroje. Na mnoha místech světa se totiž letos žádné světelné oslavy nekonaly. 

Takhle vypadá nový Messenger:

Váš názor Další článek: Desktopové procesory Intel Core 11. generace dorazí koncem března. Prozradil to zástupce MSI

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,