WebExpo 2012: Nenechte si ujít příležitost setkat se s IT osobnostmi

(inzerce) Již tento víkend se koná největší IT konference ve střední Evropě, kde se schází každoročně špičky jednotlivých oborů.

Chcete se potkat s osobnostmi nejen českého internetu, jejichž jméno má výrazné renomé? Rádi byste věděli, zda má váš nápad, který dosud nosíte v hlavě nebo je teprve v plenkách alespoň z části úspěch? Dost možná můžete najít své budoucího partnera, případně dokonce investora. Neváhejte a nenechte si ujít pátý ročník konference WebExpo.

WebExpo.png

Nemusíte být zrovna IT guru nebo profesionál ve svém oboru. Stačí, že se o IT zajímáte a bažíte po nových informacích. I vy se na WebExpo neztratíte. Minimálně získáte nové zkušenosti a patrně spoustu nových kontaktů, které vás mohou posunout dál. Například v Job hall si můžete popovídat s odborníky z řad partnerů konference a dost možná vás osloví nějaká nabídka pozic.

Stejně jako v předchozích ročnících se můžete těšit na tři tematické bloky nabité přednáškami špiček jednotlivých oborů nejen z tuzemské ale i zahraniční scény vývoje, designu a byznysu. To vše v překrásných prostorách Vysoké školy ekonomické v Praze, kde budete mít spoustu příležitostí pro poznání nových lidí.

Nechcete se inspirovat

Na letošním WebExpu budou mít opět velké zastoupení zahraniční hosté. Pozvání přijali velikáni UX designu, programátoři s velkým P a také významní byznysmeni a zakladatelé úspěšných firem.

Velký UX specialista Mike Atherton se podílel na nové generaci vzhledu webu BBC. Na podobně působivou přednášku zajistí Eric Reiss, autor několika úspěšných publikací týkajících se právě uživatelskou použitelností.

Sociální média nejsou pouhým buzzworldem a je nutné se je naučit chápat a správně využívat. Na toto téma promluví odborník na slovo vzatý, Adam Zbiejczuk. Kolem sociálních sítí a vyhodnocování aktivit se bude točit také přednáška Vojty Mikuly, UX specialisty a webového konzultanta H1.cz.

Prokrastinace je zlá nemoc a těžko se proti ní bojuje. Pokud nad ní chcete mít alespoň kontrolu, neměli byste vynechat působivou přednášku Petra Ludwiga. Pomocí jeho rad se stanete efektivnější nejen v profesním, ale také osobním životě a to stojí za to.

Příběh Johna Vanhrary zná patrně každý i z jeho osobního blogu. Nicméně praktické zkušenosti o tom jak to chodí v USA, nebudou od zahození a následná věcná diskuze vás přivede k zamyšlení, zda také nerozjet vlastní byznys.

Ve znamení networkingu

Letošní ročník navazuje na úspěchy předchozích, ale snaží se laťku posunout opět o kus dále. Výraznou novinkou bude zaměření na samotnou interakci mezi návštěvníky s cílem podpořit navazování nových kontaktů. Tzv. networking na Webexpu probudí duši marketingovou duši v každém jedinci a budete neustále motivováni k setkávání se s novými lidmi.

Vůbec nevadí, že nikoho neznáte. Pomocí virtuální webexpo identity fungující jako vizitka si naplánujte schůzku, s kým budete chtít. Pokud si svoji vizitku fungující mj. jako profesní profil vyplníte zajímavými informacemi o sobě a svých projektech, dost možná se vám někdo ozve sám. Kávy na meeting pointech bude dostatek pro všechny.

Nebudou chybět ani tematické workshopy, a pokud bude mít odvahu, můžete si uspořádat vlastní Mini BarCamp. Stále ještě nemáte lístek? WebExpo Prague 2012 se koná ve dnech 20. – 22. 9. 2012.

Další článek: Aféra: Pirátka vydala knihu. Její nakladatel teď bojuje proti pirátům

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,