Vyznejte se v noteboocích: Přehled modelových řad

Každý výrobce notebooků má v nabídce několik modelových řad s různým označením, dle toho, na kterou skupinu zákazníku je cílena. Vyznejte se v nich, ať víte, co od které očekávat.
Kapitoly článku

Toshiba: na japonský způsob

Japonská Toshiba dělí své notebooky do několika základních řad, které se až poté dělí dle parametrů, na které se při vývoji nejvíce dbalo. Řadu Satellite můžeme označit za multimediální notebooky. Nachází se zde veliké množství nejrůznějších konfigurací, které se specifikují jednak písmenným označením, ale také číselně.

V případě notebooků označených Z se jedná o ultrabooky s vysokou výdrží na baterii a nízkou hmotností. Trochu netradiční je i řada P, která dbá na vyšší výkon a kvalitu zpracování. Vyzdvihnout můžeme například model Satellite P50B s UHD rozlišením displeje. Speciálním názvem Qosmio se u Toshiby označuje herní notebooková řada.

obr/toshiba satellite P50B.jpg
Toshiba Satellite P50B

Firmy mají u Toshiby z čeho vybírat. Nabídka pro tento segment je skutečně plná povedených strojů. Mimo výchozí řadu Satellite Pro je většina strojů vyrobena z hořčíkové slitiny, která zajišťuje, že jsou notebooky velmi lehké a díky vysoké pevnosti tohoto materiálu mohou být i velmi tenké. Konkrétně mluvíme o řadě Tecra a Portégé.

obr/toshiba portege Z30.jpg
Toshiba Portégé Z30

Stejně jako u řady Satellite je ultrabooková řada označena písmenem Z. Starší model Portégé Z930 nabízí neuvěřitelně nízkou váhu 1,12 kg, přitom je stále plně vybavený a není o nic ochuzený. Podobně nízkou váhu mají i modely Portégé Z30 nebo Tecra Z40 a Z50. Jako výkonné pracovní stanice se nabízejí modely Portégé R30 nebo Tecra W.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,