Vyzkoušejte open source projekty ze soutěže Microsoftu

Letos Microsoft pořádá druhý ročník soutěže pro vývojáře, kteří se rádi realizují open source projekty. Do soutěže se mohl zapojit každý vývojář se zajímavým nápadem libovolného zaměření. Podmínkou bylo vytvořit open source projekt za pomocí vývojářských nástrojů Microsoftu. Ze zúčastněných autorů nakonec vzejdou čtyři ocenění – za nejlepší nápad, cena novinářů, nejlepší webová aplikace a nejstahovanější produkt.

Právo rozhodnou o vítězích mají redakce webů Živě.cz, Root.cz a Zdrojak.cz. Na ceně o nejstahovanější projekt se však můžete podílet i vy, pokud si z nabídky soutěžních projektů nějaký vyberete a rozhodnete se jej stáhnout a vyzkoušet.

Seznam projektů není nijak obsáhlý, přesto má velmi pestrou skladbu od jednoduchých prográmků, přes webové stránky až k inovativním vývojářským nástrojům. Vybírat můžete zde.

Na vítěze čekají lákavé ceny v podobě notebooku, poukázky nákupu v Alze za 15 000 Kč nebo letenky s ubytováním ve stejné hodnotě. Autor nejvíce inovativního projektu se podívá do centrály Microsoftu v Redmondu. Oficiální vyhlášení výsledků soutěže proběhne 14. října.

Diskuze (4) Další článek: 10 důvodů, proč nepoužívat „XPčka“ a přejít na Windows 7

Témata článku: , , , , , , ,