Vývoj dronu od Googlu, který měl dovážet i kávu od Starbucks, provázejí potíže a dochází k propouštění

Už v roce 2014 Google představil řešení vlastního dronu v rámci projektu Wing, který kromě vrtulí spoléhá i na křídla. Google se už v počátku podařilo uzavřít spolupráci například se Starbucks pro první reálnou aplikaci.

Projekt už dnes patří pod výzkumnou část Alphabetu, ale po říjnovém odchodu hlavního šéfa projektu – Dava Vose dochází i k propuštění dalších lidí z týmů. Někteří se přesouvají na jiné projekty v rámci laboratoří Alphabetu.

Jak informoval web Bloomberg, i když se podařilo získat oficiální povolení pro testovací lety a uzavřít spolupráci pro přepravu jídla, zdravotních potřeb (léky, defibrilátor a podobně) a nasazení třeba i v Irsku, budoucnost dohod je nejistá.

Původním plánem projektu Wing bylo komerční nasazení už v příštím roce, s těmito problémy lze ale předpokládat, že bude nutné revidovat výzkum a celý projekt, což zpozdí finální nasazení.

O vlastní řešení v podobě hybridu kluzáku a kvadrokoptéry se již dlouho snaží i Amazon. Mezi plány je pochopitelně nasazení pro levnou a rychlou dovážku zboží z menších meziskladů.

Diskuze (4) Další článek: Prodeje nových MacBooků Pro po pěti dnech téměř dosáhly celkových prodejů tenkých MacBooků, poráží i ostatní značky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,