PR články

Vyšší počet snímků za sekundu vede k lepším výsledkům ve hraní her

Každý správný Homo Ludens, tedy hrající si člověk, by vám bezpochyby potvrdil, že lepší zážitek z každé hry se dostaví při minimálně 60 snímcích za sekundu.

I když to byla v dřívějších letech v podstatě pravda, s rostoucími možnostmi hardwaru se v současnosti stává novým standardem 144 FPS a skuteční nadšenci si rádi vychutnají multiplayer při 240 FPS. Čím je totiž vyšší počet snímků za sekundu, tím je hraní svižnější a zvyšuje se pravděpodobnost, že hráč dosáhne lepšího výsledku. A výsledek je v době, kdy se e-sport stal novou modlou diváků po celém světě, důležitější než kdykoliv předtím.

Stisk klávesnice a pohyb myší se na obrazovce musí projevit co nejdřív

Při hraní her s každým stisknutím klávesnice nebo pohybem myši probíhají náročné procesy, které musí daný počítač zvládnout. Aby vše jelo plynule, je stěžejní zejména grafická karta. Když například ve střílečkách zamíříte na protivníka a vystřelíte, tak chcete, aby se vaše akce projevila co možná nejrychleji a nejpřesněji. Této časové prodlevě mezi danou akcí a jejím projevením ve hře/na obrazovce se říká latence. Čím nižší latence, tím líp, a o tom to je.

fortnite.jpg

Lepší výsledky v online multiplayeru s GPU GeForce

Latence při použití nejnovější výkonné grafické karty GeForce RTX 2080 SUPER je například v porovnání se starším mainstreamovým modelem GeForce GTX 750 Ti zredukována na méně než polovinu. Pokud ji srovnáme se systémem disponujícím pouze integrovanou grafickou kartou v procesoru, může být dokonce až šestinová.

Výkonnější karta dokáže vykreslit více snímků za sekundu. Díky tomu vidí hráč další snímek dříve a dokáže na něj rychleji zareagovat. Hra je pak na monitoru, který podporuje vysoké obnovovací frekvence, o poznání plynulejší a je snazší zaměřovat zejména pohyblivé cíle.

Ve Fortnite, Apex Legends, PUBG, Battlefield V a dalších populárních online hrách jde o zásadní parametry rozhodující o úspěchu. I když samozřejmě hardware nemůže nahradit hodiny a hodiny tvrdého tréninku, pomůže hráčům zužitkovat tvrdou dřinu naplno. A neplatí to jen pro profesionály v e-sportu.

„Důležitost snímků za sekundu ve ‚First Person Shooter‘ hrách spočívá zejména v extrémní důležitosti reakční doby hráče. Pokud spojíme vysoké FPS a vysoké Hz, tedy aktuálně nejmodernější a nejpoužívanější frekvenci 240 Hz, tak získáme extrémní výhody oproti hráčům, kteří mají 60Hz monitor a podobné FPS. ‚Frames‘ a tedy obrázky dané hry se jim totiž vyobrazují znatelně pomaleji,“ říká Ivan "Dev1" Lazarov, několikanásobný Mistr České republiky ve hře Counter-Strike a první člen Síně slávy česko-slovenského e-sportu.

Jednou  nejběžnějších metrik měření úspěšnosti hráčů v multiplayerových hrách je poměr zabití a úmrtí. Porovnáním anonymizovaných dat z GeForce Experience Highlights získaných ve hrách Fortnite a PUBG odhalíme zlepšení až od desítky procent ve prospěch výkonnějších grafických karet napříč všemi kategoriemi hráčů, od příležitostných, až po nadšence trávící ve virtuálních arénách i 40 hodin týdně. Platí také, že čím více hráči trénují, tím lépe dokáží využít potenciálu výkonného hardware.

Pokud tedy vlastníte herní systém se starší grafickou kartou a chcete si dopřát lepší zážitek ze hry a dosahovat lepších výsledků je upgrade na GeForce RTX jedna z nejsnazších a nejrychlejších cest. Ať už se kompetitivnímu hraní online věnujete příležitostně, nebo to s ním myslíte vážně. Série karet GeForce RTX momentálně nabízí maximální výkon a vizuální kvalitu, ray-tracing v reálném čase a výjimečnou výpočetní kapacitu. Není tedy nad čím vůbec přemýšlet.

Jakou hru doporučujeme? Call of Duty: Modern Warfare

25. října také vyšlo Call of Duty Modern Warfare. Není pochyb o tom, že se brzy zařadí mezi oblíbené multiplayerové hry současnosti.

Majitelé GeForce RTX se můžou těšit na parádní grafickou stránku s podporou ray tracingových efektů v reálném čase. Pokud chcete být na jednu z nejočekávanějších her letošního roku plně připraveni a od začátku si užívat plynulé hry, doporučujeme se vybavit grafickou kartou alespoň GeForce RTX 2070. Pro vychutnání si plného grafického potenciálu hry pak sáhněte po GeForce RTX 2080 SUPER nebo nejvýkonnější grafické kartě současnosti RTX 2080 Ti.

Call of Duty: Modern Warfare navíc můžete získat po omezenou dobu zdarma, pokud si pořídíte vybrané modely GeForce RTX, případně jimi osazené PC sestavy a notebooky.

Více informací k akci naleznete pod tímto odkazem.

Další článek: Facebook má nové logo. Chce s ním dát jasně najevo, že vlastní i Instagram a WhatsApp

Témata článku: