Vyšel nový 3DMark Time Spy s podporou DirectX 12. Pochlubte se s vašimi výsledky

  • 3DMark Time Spy je připraven pro novou generaci grafik podporující DirectX 12
  • Futuremark zasadil test do muzea s předchozími verzemi 3DMarku
  • Napište nám do diskuze, jak je na tom vaše sestava

Podle očekávání vydal Futuremark na konci týdne nový testovací nástroj v rámci balíku 3DMark. Nese název Time Spy a zaměřuje se především na novou generaci grafických karet, které podporují nízkoúrovňové API DirectX 12. Dostupný bude pro všechny edice benchmarku, a tak si jej můžete stáhnout a svůj hardware v něm otestovat i v případě, že vlastníte pouze bezplatnou Basic verzi.

Vedle DirectX 12 přibyly i další vlastnosti, které v moderním testovacím nástroji nesmí chybět – podpora asynchronních výpočtů, hyper-threadingu pro CPU a explicitní podpora více karet. Logicky se také zvedla náročnost testu, takže zatímco v předchozím benchmarku Fire Strike bylo pro řádné otestování high-end karet potřeba rozlišení 4K, u Time Spy se nové modely zapotí i při 2 560 × 1 440. Test lze spustit na kartách od Kepleru v případě Nvidie a Radeonů HD 77XX u AMD.

TimeSpyStats.png
Srovnání náročnosti předchozího testu Fire Strike a aktuálního Time Spy

Vedle technické části je zajímavý také obsah. Tvůrci totiž nový test netradičně zasadili do futuristického muzea, kde jsou k vidění exponáty v podobě předchozích testů. Ve vitrínách tak můžete poznat scény třeba z 3DMarku 2005. Futuremark do testu dokázal zapracovat i jednoduchý příběh, takže minimálně první testovací průběh rozhodně doporučujeme zhlédnout.

82847.png
Výsledky prvních testů v Time Spy (zdroj: Anandtech)

Na webu se také postupně začínají objevovat srovnávací testy nových grafik v Time Spy. Kromě toho, že má jasně navrch zatím nejvýkonnější herní karta dneška – GTX 1080 od Nvidie, je zajímavá také možnost testovat s aktivními či zakázanými asynchronními výpočty. Anandtech takto otestoval GTX 1070 a Radeon RX 480, který v relativních číslech získal s asynchronními shadery asi 10 % navíc. Výkonnější karta od Nvidie potom asi 5 procent.

Ačkoliv se jedná o první zběžné testy, mohou jejich výsledky naznačit oblast, kde budou mít grafiky Polaris a případně Vega navrch oproti Pascalům.

82854.png
GTX 1070 vs. RX 480 při aktivních a vypnutých asynchronních výpočtech. Karta AMD z asynchronních shaderů vytěžila o něco víc (zdroj: Anandtech)

Pokud se vám Time Spy zalíbil a svoje železo jste již v nejnovějším 3DMarku otestovali, nezapomeňte se se svými výsledky pochlubit v diskuzi.

Diskuze (25) Další článek: Chytré náramky a hodinky dokážou prozradit pin k vaší kartě

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,