Vypiplaný Radeon HD 4670 s GDDR4 vs. nová GF 9600 GSO

Chcete vědět, je-li v tichosti obměněná 9600 GSO jen pastí na zákazníky? Nebo vás spíš zajímá, jak HD 4670 od Sapphire prospěly rychlejší GDDR4 a výměna chladiče? Otestovali jsme to!

Rozdíl ve výkonu proti Radeonům HD 4670 s pamětmi typu DDR3 na 2 000 MHz by byl malý, pro lepší obrázek o vlivu rychlosti pamětí na výkon jsme tedy raději zvolili pomalejší variantu s pamětmi na 1 746 MHz.

HD 4670 Ultimate_1.jpg HD 4670 Ultimate_2.jpg

Starší 384MB GeForce 9600 GSO už se špatně shánějí, e-shopy, které jej ještě mají v nabídce, totiž většinou uvádějí neurčitý termín dodání. Do srovnání se nám ale podařilo zajistit přetaktovaný model od Asusu. Pro správné srovnání jsme potom ručně snížili frekvence na referenční.

 Asus-9600-GSO-Ultimate.jpg

Na této stránce najdete průběhy snímkové frekvence při testu měřené FRAPSem (výjimkou je WIC, kde jsou výsledky přímo z logu vestavěného benchmarku). Výsledky z dalších her, u kterých neměříme výkon pomocí FRAPS,  najdete v grafech na další straně. 

V grafech najdete i výkony obou testovaných karet po přetaktování. Pro větší přehlednost grafů s průběhy jsou jen v grafech s průměrným výkonem.

Grafické karty od Nvidie jsou testovány na aktuálních ovladačích, Radeony na Catalyst 9.2, protože aktuální verze 9.3 nebyla před uzávěrkou dostupná. S verzí 9.3 ale mělo dle AMD dojít k významnému navýšení výkonu pouze v Lost Planet: Colonies, ostatní výsledky odpovídají aktuální situaci.

ac fps.png
acavg.png

Assassins Creed.jpg


bio fps.png
bioavg.png

Bioshock.jpg 


codwav fps.png
codwawavg.png


fpm fps.png
fpmavg.png

FEAR Perseus Mandate.jpg


hl2 avg.png
hl2 fps.png

Half Life 2 Episode Two.jpg


moha fps.pngmoha avg.png

st fps.png
stavg.png

S.T.A.L.K.E.R.jpg 


trl fps.png
trlavg.png

Tomb Raider Legend.jpg 


tru fps.png
truavg.png
wic fps.png
wicavg.png

World In Conflict.jpg

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,