Hardware | Příslušenství

Vybíráte herní periferii nebo hardware? Pak zapomeňte na nálepku Gaming

  • Herní hardware se od toho běžného často liší jen vzhledem
  • Při výběru stále nezapomínejte na základní parametry
  • Poradíme jak vybrat herní hardware i periferie

Herní klávesnice, herní sluchátka, herní základní deska ale klidně i herní projektor nebo router – to vše najdeme v nabídkách výrobců, kteří reagují na fakt, že herní kategorie je jedním z mála stabilně rostoucích segmentů. Jenže označení Gaming je často pouze marketingovou nálepkou, která o vlastnostech neříká zhola nic. Při výběru hardwaru či periferií pro hraní je stále nutné sledovat především parametry.

RGB pro všechny

Pokud bychom měli specifikovat jednu vlastnost, která spojuje herní hardware v posledních dvou letech, pak je to všudypřítomné podsvícení. A to se už netýká pouze periferií, ale i hardwarových komponent jako jsou grafické karty nebo základní desky. Tedy součástí počítače, které jsou z velké části ukryté ve skříni pod stolem.

Vzhled je ostatně u mnoha kategorií jedinou vlastností, která herní hardware odlišuje od toho běžného „neherního“. Tedy kromě té nejdůležitější – ceny. Právě tu může nálepka Gaming úspěšně zvednout, ačkoliv rozdíl od neherní konkurence může být mizivý.

001_071616.jpg
Podsvícení je doménou nejen grafických karet, ale i základních desek či běžných periferií

Pokud se tedy podíváte do parametrů herních routerů nebo projektorů, nenajdete zde jediný parametr, který by je výrazně odlišoval od běžných produktů. Většinou si přečteme maximálně marketingové texty o nekompromisní rychlosti pro okamžité reakce ve hře nebo perfektním obrazu pro maximální přehled o bitevním poli. Ve skutečnosti to znamená obyčejný router s upravenou krabičkou a běžný short-throw projektor s logem herní řady. Jak tedy jednotlivé periferie nebo hardware pro hraní vybírat? Čtěte v dalších kapitolách.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,