Visual Studio 2010 a .NET 4.0 budou mít spoždění

Microsoft odkládá vydání Visual Studia 2010 a platformy .NET Framework 4.0. Nové vývojové prostředí od Microsoftu se mělo na pulty obchodů původně dostat koncem března příštího roku, podle Sosa Somasegara z vývojového týmu se ale datum posune přinejmenším o několik týdnů a dotkne se to i platformy .NET.

Pokud nejste „spisovateli programů“, mohli byste nad touto zprávičkou mávnout rukou, zajímavější ale důvod. Microsoft vydal v minulosti dvě betaverzi Studia a uživatelé přišli na to, že má .NET problémy s výkonem a se spotřebou systémových prostředků. Díky odkladu se tedy dočkáme kvalitnějšího a skromnějšího .NETu, který dnes tvoří základ mnoha aplikací a s příchodem Windows 7 se tento objem bude nadále zvyšovat.

Se spotřebou RAM má momentálně problém také multiplatformní systém AIR od Adobe. I velmi jednoduché programy, které využijí jeho běhové prostředí, totiž bez problému spotřebují 80 – 100 MB. A stejný osud potkal také Bing Bar, tedy lištu vyhledávače Microsoft Bing pro prohlížeče Firefox a Internet Explorer. Bing Bar přitom používá Silverligh, který je derivátem platformy .NET.

Diskuze (23) Další článek: Úvodní stránka Googlu se bude přes svátky měnit

Témata článku: , , , , , , , , ,