Facebook | Sociální sítě

Vidíte v aplikaci Facebooku ikonu rakety? Dostali jste druhý výpis příspěvků

V případě, že nyní otevřete aktualizovanou mobilní aplikace Facebooku, máte šanci narazit na ikonu rakety na hlavní liště. V případě iOS je přilepena ke spodnímu okraji, uživatelé Androidu ji najdou nahoře. Skrývá se za ní nová funkce, kterou Facebook začal testovat na vybrané skupině uživatel a má jim přinést druhý výpis příspěvků ze stránek, které neoznačili za oblíbené.

Výběr je řízen čistě podle zájmů uživatele, jeho věku a dalších veličin, které Facebook o každém z nás zná. Podle nich jsou namixovány stránky, které by se uživateli mohly líbit a příspěvky z nich se zobrazí právě v této nové sekci. Zároveň to jsou ale stránky na Facebooku, které nejsou explicitně označeny lajkem.

Facebook chce novou funkcí udržet uživatele ve své aplikaci delší dobu, než běžně tráví prohlížením svého běžného výpisu příspěvků. Vzhledem k tomu, že jde o kombinací zdrojů, které uživatel běžně na Facebooku nevidí a jsou pro něj „nové“, bude tento záměr novinka plnit skvěle. Uživatelé se s velkou pravděpodobností při skrolování těmito příspěvky dostanou dál než v hlavním výpisu.

Diskuze (3) Další článek: Nejpoužívanějším operačním systémem k přístupu na internet už není Windows, ale Android

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,