Video: na návštěvě v servisu Acer

Dobrý servis poznáte podle toho, že se o něm moc nemluví. O tom od Aceru se před pár lety mluvilo příliš, dnes má na starosti střední Evropu a jede výborně. Podívejte se, co je za tím.

Tušíte, jak vypadá velkokapacitní servis výpočetní techniky? Jelikož se pár kilometrů od naší redakce nachází servisní středisko koncernu Acer, vypravili jsme se na krátkou návštěvu. Právě v těchto prostorách končí především poškozené notebooky, monitory a projektory z Česka, Slovenska, Polska, Maďarska a Rakouska. Zároveň se zde připravují recovery média pro notebooky z celé Evropy. Moderní budovou v brněnské „high-tech“ průmyslové oblasti nás provedl šéf českého Aceru Tomáš Čech.

V Brně se opravují nejen produkty od Aceru, ale i další výrobky koncernu včetně značek Gateway, Packard Bell nebo eMachines. Servis má kapacitu 90 – 100 techniků, a pokud by Acer postihla pohroma, dokáže opravit až dvacet tisíc produktů měsíčně. V současné době se tu každý den „protočí“ 400 – 500 notebooků a dalšího zboží, životní cyklus průměrné opravy pak nezabere více než jeden týden.

VIDEO: 1558 'Na návštěvě servisu Acer'

Součástí brněnského servisu je i velký sklad náhradních dílů v ceně převyšující milion euro. Pokud by zde technici přeci jen nenašli vše potřebné, zbytek dodá centrální evropský sklad do 24 hodin.

Do budoucna plánuje servis především využít svých obrovských a zatím nevyužitých kapacit. Může fungovat ve vícesměnném provozu a pokrýt zázemí až do dojezdové vzdálenosti 48 hodin. Podle slov Tomáše Čecha se tedy v  budoucnosti možná postará i o poškozené zboží z Pobaltí a Balkánu a s trochou nadsázky se stane středoevropským „superservisem“.

Brněnský servis Aceru na Google Mapách


Zvětšit mapu

Diskuze (63) Další článek: Spam chytl prasečí chřipku

Témata článku: , , , , , , , , , ,