Video: jak se opravuje notebook Dell u zákazníka

Diskuze čtenářů k článku

18. 09. 2017 17:40

koupil jsem si DELL XPS 13 za 42 000 Kč s rozšířenou tříletou servisní podporou " next business day" prý servis u zákazníka do jednoho pracovního dne CHA CHA - koupil jsem si jej kvůli servisné podpoře - jiná značka v podobných parametrech by stála polovinu

nejdřív byste se museli dovolat na infolinku - dnes jsem to zkoušel několikrát - hudba vám hraje 30 minut a nic!!!! mimochodem, je to pevná linka - hovor platíte....

teď (17:20) jsem se dovolal po půlhodině čekání a bylo mi sděleno, že infolinka funguje pouze 8-16:30, takže si mám zavolat zítra

DELL NIKDY VÍCE!!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
BB.
08. 08. 2008 20:38

Také mám NB této značky a odešla mi základní deska. Velmi rychlá komunikace a super rychlá naprosto bezproblémová záruční oprava. Mohu jen pochválit!!!!!!!!!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 08. 2008 20:35

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
22. 07. 2008 09:29

Taky jsem si vybíral notebook. Bohužel ten od Dellu s NBD byl tak drahý, že jsem nakonec skončil u parametrově lepšího od Asusu za třetinu ceny.

Když se něco podělá, koupím si nový. Třikrát za sebou se to snad nestane :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Koudy  |  23. 07. 2008 00:11

Delly prodavam a podobnych nazoru slycham mnoho. Znam dost lidi, kteří vyuzivaji notebook jen jako nahradu stolniho pocitace (je bud na stole, nebo v posteli)..tam nema moc smysl kupovat dell, staci asus,acer..cokoliv, ale pokud se notebook kazdy den treba dvakrat prenasi..stac se muze cokoliv a clovek ktery na notebooku pracuje, nemuze cekas az tricet dni na opravu, jelikoz tim prichazi o penize, ktere muze diky notebooku za tu dobu vydelat..Navic si myslim ze 2300Kc za tri roky NBD servisu neni tak moc..Dve koruny za den tusim..

nekde vyse jsem i cetl ze NBD nabizi hodne jinych vyrobcu. Musim rict ze si pisatel castecne myli..NBD garantuje do druheho dne jen dell..Acer, apple, fs ani ibm nbd negarantuji..takze to muze trvat i dva/tri dny a dele..pokud nejsou dily...Nehlede na to ze nevim o konkurencnim vyrobci, ktery nabizi treba k notebookum volitelne pojisteni Complete Care..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 07. 2008 08:22

nikdo nikoho v omyl neuvadi koudy, ty jsi kecka, delly prodavas ale prd vo tom vis, precti si poradne podminky, nikde zadna garance neni ze ten technik dorazi do druhyho dne

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
23. 07. 2008 15:32

Je to presne naopak jako pises. U Dellu ti nkido negarantuje, ze to bude NBD i opraveno. Ta zaruka je definovana jako NBD reaction, tzn. ze si ti nekdo ozve, ale ne ze to opravi. Naproti tomu u FSC je prave NBD fix garantovan. Takze garantuji, ze na druhy den to bude opraveno. Viz:

http://www.fujitsu-siemens.cz/news/press/PressData.jsp?id=77

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
23. 07. 2008 16:16

Vážený pane,

souhlasím s vámi v názoru, že cena dat a možného přerušení práce z důvodů opravy zařízení mnohdy přijde dráž než si připlatit. Ovšem rozhodně vás musím opravit v tvrzení, že existuje jen jeden výrobce, který garantuje NBD.

Společnost Fujitsu Siemens Computers prodává všechny notebooky řady LIFEBOOK standardně s prodlouženou 3letou zárukou a garancí opravy do druhého pracovního dne v místě (u zákazníka), tzv. NBD fix. Touto nadstandardní zárukou je přitom vybaven každý prodaný LIFEBOOK a nezáleží na tom, zda jej zakoupila fyzická, nebo právnická osoba. Všem nabízíme shodné záruční podmínky. Více informací můžete najít na www.zatorucim.cz.

Marek Němec

Fujitsu Siemens Computers

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
a  |  24. 07. 2008 19:50

skvělé, teď ještě abyste dotáhli jednání s pojištovnou ohledně "blbosti" (zábavné když jste to malým partnerům prezentovali jako hotovou věc před 3 měsíci po vaší "roadshow")..

pak ještě aby tam nebyly finty typu spoluúčast, dostali jste s lifebooky na stejnou cenu jako lattitude a mXXXX řada

a bude první vlaštovka konkurence pro Dell při výběrových řízeních..

k čemu mi je "běžná záruka" (nechá se žít i s 2-4 dny ibm) ale když s tím někdo "řízne" několikrát nebo špatně...

.. dokud dell bude nabízet "blbost" za těchto podmínek, máte stále co dohánět

btw., myslíte že ta pojištovna klapne alespoň do vánoc? již v únoru to bylo slibováno

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 07. 2008 14:53

delam on-site HP.

Displeje menime cele, ne jenom panely. (priklad: zakaznikovi neslo podsviceni, displej mel na vrchu poskrabany. U Dellu by se to podle me resilo vymenou invertoru, ja jsem mu dal komplet novy displej cca 5 minut prace.)To co je na tom videu bych rozhodne pred zakaznikem nedelal. Ty gumove krytky budou drzet cca tyden, nez se odlepi.

Co se tyce pouzitych dilu, tak HP pouzite dily dodava taky, ale v pomeru cca. 1 dil na cca 100 oprav.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 07. 2008 15:28

po opravě dispeleje na mým dellu (výměna plastovýho rámečku, byl od výroby nějak zmršenej) mě plastový čudlíky drží už 10 měsíců.

nevím jak je to s HPčkovýma čudlíkama...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
22. 07. 2008 15:05

Nejak tak. Mne take menil Dell displej stejne jako je na tom videu a zadnej cudlik mi teda ani za nekolik dalsich let neupadl. Takze cidliky by bylo to posledni o co by clovek mel mit v tomto pripade strach.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 07. 2008 19:18

jenze problem je ze se odkazujes jen na jeden priklad. Mne napr misto pantu vymenili cely cover i s panty :)

Vsicgni tady delaji machry, hazou supersifry o superfirmach,ale zapominate, ze jde o zcela jedinou titernou zkusenost v obrovskym svete IT :)

Sami si odpovezte, jaky servis byste brali, jestli obyc, nebo NBD. :)

A mluvit tady o tom kdoje jak skoleny servisak...proc pak mluvite o dellu? Ti servisaci delaji pro x dalsich firem :) A refurbished dily? KDO je nepouziva? :) Zapominate na jednu vec, takovy dil, jde pak na testovani (aby byla zpetna vazba). Pokud se porucha projevi jen na urcite config s urcitym nastavenim, popr jinou nahodilou udalosti a dale je v poradku, proc ho nepouzit? Copak nevidite tu paralelu v ostatnich oblastech? Vadna cast jadra graficke karty se vypne a proda se jako nizsi verze, CPU na mene stabilni na nizsich taktech se prodava jako bezna a ne EE verze.

Miluju tyhle vsechny chytraky, co do vsecho vidi a ted jsou za vodou :)

Pouzivame v soucasnosti Delly i HP, muzu rict ze je oba povazuji za kvalitni, u HP nam dali dlesi zaruky, u Dellu NBD, ktera funguje vyborne. Jestli mi daji ten nebo ten dil...ja to nepoznam a v servisu taky nestavam u auta a nekoukam jestli ten dil dovezlo PPL a jestli je oriigos zabaleny, jestli ho sroubuje spravnymi srouby. Kdyz vas nekdo bude chtit natahnout ci okrast, tak to udela a nebudte naivni, ze existuje cisty busines. Je asi tak cisty, jako letosni Tour. On bere EPO! Vyhodte ho. Co na tom ze se vsichni dohodnou vecer na pokojich kdo jak pojede a vy pak netrpelive cumite na obrazovku jestli mu ten unik 50km pred cilem vyjde. Nebo v F1 koukate jak ,,ciste predjel,, Hammilton sveho kolegu :)

Kdo na to mate cas resit takove blbosti, prosim. ostatni se musi smirit s tim jake to je :)

Me hodnoceni na dell NBD 1* . Vyborny a rychly pristup, ochota vyjit vstric, fungujici celosvetova zaruka.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět

Technicka:

- cely cover ti dali kvoli tomu, ze to maju blbo urobene - panty su integralne nalisovane priamo do toho coveru. Nejdu dokonca ani utiahnut/povolit ci premazat ....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Dude  |  21. 07. 2008 13:55

-----x-------x-------x----------x-------x------x--------x--------

Nejprve je potřeba vědět jak to chodí a co je REFURBISHED.

-----x------x------x-------x-------x------x----x-------x------x---

Popíšu to jak mi to bylo vysvětleno technikem DELLu.

Díly jsou drahé, proto je DELL svět rozdělený na zóny, do první zóny se prý vozí pouze kvalitní díly(Anglie,Německo - prostě civilizovaný svět). Pak ty rozvojové země, jako je ta naše, Poláci a spol. A pak ty různé čongomongoliostány a Afrikohladopubliky.

Vadný/vyměněný díl z Anglie se odveze prý do Itálie, kde se umeje, nějak otestuje a zabalí do pytlíku s ČERVENOU přelepkou označený jako REFURBISHED. Viz Google Define:REFURBISHED

Takový díl se pak pošle do ,,horší" zóny.

A z horší zóny jde prý do té ještě horší...atd.

-----x------x------x-------x-------x------x----x-------x------x---

Takže notebook s kvalitní grafikou chcípnul. Přijel technik, rozdělal a dal tam REFURBISHED díl, NB fungoval asi týden než chcípnul, pak technik přijel zase myslím zase REFURBISHED díl, za to pár dní jelo a zas to chcíplo. Nakonec tam dal nový díl a notebook jede myslím do teď. Jenže když někdo má NB, obvykle s ním jezdí a když je to školitel, dost často je po zákaznících. Takže závada NB díky šmejdskýmu dílu může stát cestu z Plzně do Ostravy a zpět + ztracený den + naštvaného zákazníka + vyhozené peníze firmy za člověkoden + týden čekání na další šmejdský díl.

-----x------x------x-------x-------x------x----x-------x------x---

Problém nebyl v technikovi, ten se MOC SNAŽIL - prostě mu poslali šmejdy. Osobně doporučuju dávat si bacha na REFURBISHED díly. A kdo neví co je REFURBISHED je blbec a zalouží si aby se to pos.alo.

-----x------x------x-------x-------x------x----x-------x------x---

Ještě předtím v serveru u zákazníka chcípnul v RAID 5 disk a na jednom se objevil vadný sektor - server nenajel. Obsah tam ještě byl. Přijel technik, oznámil že není na servery odborník a přes telefon s někým jiným úplně zrušil data na raidu. Když jsem začali řvát, řekl že DELL za data zákazníků neručí. Takže jedna velká automotive firma přišla o 14dní dat. Přijel a server za hodinu zase chcípnul, pak poslali náhradní disk, server zahlásil chybu na dalším disku, pak poslali 3 disky do Raidu 5 -původní disky myslím MAXTOR 10K a 30GB - místo nich poslali jeden disk 30GB a 10K otáček, další 15K otáček a 30GB a poslední 84GB a 10K otáček.

Co budu povídat, dělat raid na refurbished discích různých otáček není rozumný nápad, pak poslali technika aby vyměnil backplate serveru, po cca 14dnech kdy byl zákazník bez serveru poslali ,,na půjčení" jiný server, chtěli jsme aby si ten starej klumpr odvezli ale to prej že se dneska už nedělá. Když jsem to říkal lidem v Anglii, řekli že jsem lhář a že tak šmejdský servis není nikde na světě. No asi nebyli v ČR. Posílal jsem několik stížností řediteli DELL ale jen si ze mě dělali srandu. Půl roku se ten server sypal, poslali se desítky emailů, ale prostě prd. Současný stav nevím, z té firmy jsem odešel.

-----x------x------x-------x-------x------x----x-------x------x---

Historie:

Dřív DELL měl vlastní techniky, dřív DELL měl díly skladem, věřte mi zažil jsem perfektní servis DELLu cca v roce 2001. Dneska jezdí nasmlouvané firmy, čekají na díly co se pošlou zvlášť chodí REFURBISHED díly a obecně jsem z toho neštastný.

-----x------x------x-------x-------x------x----x-------x------x---

Reference:

Pokud bude mít někdo zájem, je možné mu říct jména poškozených firem DELLem. Nic jsem si nevycucal z prstu, na všechno jsou doklady a záznamy.

-----x------x------x-------x-------x------x----x-------x------x---

Ovšem mám i horší zkušenosti se servisem, třeba servis desek MSI nebo notebooky ACER.

Obecně mám pocit, že kvalita servisu je mimo několik velmi dobrých společností(HP,IBM) mizerná.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 07. 2008 14:52

velmi nemilý příspěvěk :) nic neni dokonalé, tak už to hold je

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Dude  |  21. 07. 2008 23:10

Ano, to je pravda. Třeba u HP mi vadí, že je potřeba notebooky posílat ke smluvním partnerům a v některých krajích nemají zastoupení. Ovšem jinak na HP ani IBM nedám dopustit.

Na druhou stranu, třeba reklamace monitorů(LCD) HP probíhá tak, že mi pošlou nový - přiveze ho přepravka a čeká - já do toho obalu strčím ten starý a přepravka si ho zase odveze. Vyřízeno, vymalovánó, maximální spokojenost. A z cca 10ti notebooků HP z poslední doby jsem měl následující problémy:

- vadná baterie po 3 letech provozu

- ukradený adaptér

- zaprášené větrání

- zapadnutý lupínek v klávesnici

Pro srovnání poruchy NB DELL ve staré firmě(bohužel bez onsite servisu)

- startér podsvícení v háji - oprava: 3týdny čekání a pak 1500,-kč a moje práce

- nb s procesorem Intel P4 se přehříval+vadný LCD(popelnice)

- nb s procesorem Intel P4 padal - nový nb

- nb s procesorem Intel P4 padal - nový nb

- vadný disk

- vadná paměť

Nicméně hlavně byla chyba původního správce, že NB kupoval jen s roční zárukou. Navíc ty notebooky s plnotučným Intel P4 osobně považuji za ,,odpad" a závady vyvolal špatný nebo špatně chlazený procesor od Intelu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 07. 2008 15:04

neverim vam ani jedno slovo jste asi velmi zaujaty

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Dude  |  21. 07. 2008 23:11

Vyvracet Vám to nebudu, po pravdě mi je jedno co si myslíte a zřejmě to je jedno i 99.9999999999999999999999999999% všech lidí na této planetě.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 07. 2008 16:30

Verim kazde slov, je videt, že jste už z firmy pryč a tedy nezaujatý.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Dude  |  21. 07. 2008 23:00

Ano, vůči DELL nejsem nijak zaujatý.

Pokud by jejich servis zase začal fungovat tak jak fungoval, klidně bych je zase začal doporučovat.

Zaujatý jsem asi vůči MSI a částečně vůči Aceru, i když u levného výrobce a ACER je levný výrobce - čekat naprosto špičkový servis je asi blbost. A že se levné notebooky kazí, no někde se musí ušetřit a kdo si myslí, že notebook za 50tisíc a za 15tisíc má stejně kvalitní plasty, panty i vnitřnosti je asi blázen.

U DELL mi dost vadí ty refurbished díly a to, že nasmlouvané společnosti dokáží sice perfektně zvládnout opravu NB a to opravdu dobře, ale větší zásahy jako je konfigurace RAIDu prostě nezvládají a profíka na to mají možná tak jednoho v Praze.

A netvrdím že by jste si DELL notebooky neměli kupovat, tvrdím že si to chce pohlídat co Vám tam rvou za náhradní díly. S výběrem dodavatele klíčového serveru bych byl pak opatrnější. Ovšem firma by si vždy měla zvolit jediného dodavatele serverů a toho se pak držet. Není myslím nic horšího, než mít RACK plný serverů, kde každý je od jiného výrobce a správce nedokáže najít servisní smlouvy normálně natož v zastoupení.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
21. 07. 2008 16:44

Chci dodat jen k té historii: DELL NIKDY nemel, nema a nebude asi ani mit sve techniky. Vzdycky se o servis starala outsourcingova firma! A ta zaujatost vuci dellu mi prijde tedy velika....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Dude  |  21. 07. 2008 22:52

Nevím kolik toho víte, ale v roce 2001 jsem pracoval v jedné ,,dost velké a významné firmě" v Praze a jezdil k nám technik přímo z Dell, vozil sebou vždy celý kompletní počítač a kromě ,,plechů" měnil úplně všechno hned a k mé 100% spokojenosti. Dlouho poté jsem říkal ,,hele, takhle to má fungovat!" ..tedy do doby než se to začalo ehm ...kazit...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 07. 2008 11:36

Suhlasim, ze Dell su naozaj dost poruchove a kvalitny servis potrebuju, aby podporili predaj.

Tiez mi to poriadne smrdi reklamou.

Z pohladu ESD by ma zaujimalo, ci to videl aj niekto z DELL-u (nemyslim len v CZ ani v SK), ako sa riesia opravy na mieste u zakaznika a ci aj potom zostal chladny.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
21. 07. 2008 11:55

"Z pohladu ESD by ma zaujimalo, ci to videl aj niekto z DELL-u (nemyslim len v CZ ani v SK), ako sa riesia opravy na mieste u zakaznika a ci aj potom zostal chladny."

Napsal člověk, ketrý pak nejs=íš vezmě svůj notebook a vrazí ho do brašny z umělých vláken vycpané molitanem.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 07. 2008 11:09

Kdyz se vi kam sahnout, co kde odcvaknout, tak je to sranda :)

Kdyz jsem rozebiral prvni NTB... to jsme nad tim stali tri a porad netusili jak dostat klavesnici pryc. Pak jsme na to kapli, ze se museji vyndat klavesy F a J a pak slo pokracovat dal (upozornuju, ze na tom NTB uz nebylo co zkazit, byl po zaruce a za opravu chteli strasnou sumu, tak jsme to riskli a povedlo se)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
21. 07. 2008 21:32

Měl jsi vidět, jak se zapotil, když mi měnil desku u M1530 :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 07. 2008 10:33

To jsou zase zasvěcené kecy v té diskusi.

Nic proti, ale kolik z vás chytráků děláte servis? Kolik toho denně opravíte?

"Ježiš! On nemá antistatickou podložku! Musím si stěžovat!"

"To bych mu v životě nedovolil bez podložky!!!"

Hlavně že vy se vždycky uzemňujetem bež na ten krám šáhnete. A nikdy ho nepokládáte neuzeměný. Největší pecku ten krám dostane, když ho připojujete do napájení a nebo když do něho připojíte LAN. Byste měli vidět kolik je odpálenejch síťověk přes léto. Ale všichni se můžou s odpuštěním p.....t, že technik od Dellu něměl podložku. $#&^$*#*%*%())%##&(

Nehledě na to, že díly jsou vždycky repasovaný, takže nevíte, po kom co dostanete. Ale technik neměl podložku a všude v zahraničí ji mají. Pěknej kec.

Nehledě na to, že Dell není jediná firma, která dělá Onsite a smrdí to reklamou až na půdu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
videoeditor | 21. 07. 2008 10:46

není to reklama (to jsme si jako za peníze zlomili kabel do displeje?), stejně bychom na tom byli s každou jinou značkou. Ostatní jsou ale spolehlivější a technika k nim volat nepotřebujeme. Dell je svým servisem pověstný, hodně lidí ho bere jako klíčový prvek, proř si vybrat Dell, proto je tady. Delly nejsou nějak geniálně spolehlivé počítače, spíš v tom průměru, ale maj dobrý servis. Samozřejmě onsite nabízí mnoho dalších firem to nikdo nezpochybňuje.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
21. 07. 2008 11:40

Dell je svým servisem pověstný? Já vím teda o mnohem lepších.

Zkušenost z praxe. Nahlásíte závadu a do čtyř hodin od nahlášení vám u dveří zazvoní tágo s náhradním dílem a v závěsu za ním je technik od nejbližšího servisního partnera. Délka opravy 15 minut i s podepsáním protokolu. Nehledě na to, že i s touhle službou bylo dané zařízení na stejné cenové úrovní jako Dell.

Pak máme taky dobré zkušenosti s jistou blíže nespecifikovanou firmou. I bez rozšířené záruky jim donesete něco na opravu a oni vám pravidelně do dvou dnů volají, že mají opraveno. Stejně jako Onsite. Zavoláte a druhý den přijede technik a spraví.

Už jsem měl bohužel tu čest, že ke mě zabloudil majitel Dellu s docela hloupým SW problémem, který byl způsobený zařízením Dellu (stejná konfigurace, jiný výrobce bez problémů) a Dell to tak nějak nehodlal řešit.

Nehledě na to, že jsem měl možnost porovnávat LCD Dell s podobnými jiné značky a.... no... řekněme že Dell není můj kůň.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 07. 2008 17:06

Táhněte někam s "blíže nespecifikovanou firmou" buď mluvte konkrétně, nebo buďte ticho. Zbožňuju tyhle chytráky, co pak píšou v náznacích čehosi nadpozemského a je to tak nadpozemské, že se to nikdo nesmí dovědět.

Žvásty typu "můj známý", "zabloudil ke mě", "v mém okolí" jsou taky asi místní zábava, kdybych měl vyjmenovat značky výrobců co lidi u mne reklamují tak bych si nekoupil vůbec nic.

Ptákoviny o (zaplacené) reklamě jsou už jen zoufalství pisatelů.

dejv

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 07. 2008 19:04

,,Ostatní jsou ale spolehlivější,, rad bych vedel z jake statistiky vychazis. Ja zadnou o spolehlivosti booku neznam.

POkazit se muze jakikoliv book, zaziljsem pokazene booky za 60K i booky za 10K. :) vsechno jsou to jen soucastky, ktere nejsou nesmrtelne.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
22. 07. 2008 19:42

Tak nějak. Pracuji v oboru, ale antistatický náramek jsem viděl zatím jen u technika SUNu, když se hrabal v serveru za necelých 400.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 07. 2008 10:11

Tedy o zarukach a opravach Dellu jsem cetl hodne, bohuzel osobni zkusenosti byly uplne jine a to. Meli jsme v minulosti nekolik Dell serveru v cenach, ktere litaly ve stovkach tisic. Zaplacen maximalni servis, jelikoz jsou servery pro nas dulezite. Vse vypadalo pekne, az do chvile, kdy se neco pokazilo.

Volame na Dell a jako ze jo, ze uz jedou, ze vse se udela apod. Tedy na oko zadny problem. Az do chvile, kdy chteli vedet, kde sidlime. Pote, co jsme jim sdelili, ze nejsme z maticky Prahy bylo chvili ticho, pak nejake tukani apod. a ve finale to bylo o tom, ze nam sdelili, ze smerem k nam nema nikdo cestu a ze zitra by tam mel jeden technik jet, ze tam ma nejakou praci a jak mu zbyde cas, ze by se zastavil. Takze za toto jsme si zaplatili nemalou sumu. Chapu, ze servismenu pro tyto servery nebude tolik, kdyz se jich neprodava tolik jako notebooku, ale to mne nemusi vubec zajimat, pak nemaji urcite sluzby nabizet. Kdyz se to pak v blede modrem stalo jeste jednou, servery jsme prodali a koupili mene "vyhlasene" s "mene vyhlasenou" podporou a servisem a kupodivu zde uz zadny problem neni a servis 24/7 in house funguje vice nez dobre.

Mozna jsme nebyli redakce zive.cz, aby meli zajem vypadat pekne, ale ne vse funguje tak, jak deklaruji.

Na druhou stranu u klasickych pracovnich stanic vse, tedy i servis, funguje jak ma a zde s Dellem nemame zadne problemy.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
videoeditor | 21. 07. 2008 10:41

Díky za špatnou zkušenost, jsem rád, když tu zazní i protinázory.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 07. 2008 10:10

1, Smrdi to reklamou.

2, Antistaticka podlozka by mala byt samozrejmostou. V zahranici nakluse technik s prenosnou podlozkou, uzemni sa naramkom k radiatoru a ide pracovat

V SR/CR som vsak nevidel ani raz, ze by technik vobec nejaku antistaticku podlozku so sebou mal. Preto mi ten Vas "suhlas, aby ju nemal" akosi smrdi, kedze som ju v CR v zivote nevidel a tudiz nemate preco suhlasit s "volbou ju nemat", ked vlastne ziadna volba nebola.

3, NBD maju aj ine znacky - Fujitsu-Siemens, HP, Lenovo, Toshiba. Takze tiez nic nove; ak by toto malo byt nezaujate tak je uplne vypusteny nazov znacky v nadpise clanku.

C

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
videoeditor | 21. 07. 2008 10:52

Není to reklama, prostě Delly se kazí a mají servis. když dorazil servisák, řekli jsme si proč to nenatočit. Jako reklamu pak můžete při tomto vašem přístupu brát každou recenzi.

Máme Esprima, Thinkpady, Latitude nebo třeba Macbooky, kdyby se pokazil Thinkpad se zaplaceným onsitem, byly by názvu on.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 07. 2008 19:00

CeCo - sami servisaci mi rikaji ze NBD u dellu neni zadny zazrak, ze delaji i pro jine firmy.

Rozdil je v tom, ze dell dava tuto zaruku standardne, nyni uz i triletou :) Kdezto u jinych znacek je tezce zaplacena (na flame na tema Dell a ceny nereaguji, ceny jsou u dellu ruzne, od akcnich vyhodnych az po vydridusske - zalezi kdo jak umi hleat ,) )

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
22. 07. 2008 19:35

Nevím čemu říkáš těžce zaplacené, ale u Lenova mne rozšíření záruky na 3 roky NBD včetně záruky na neúmyslné poškození typu polití, pád, ... stálo cca 1800 Kč, což mi připadá jako pohodová cena za jistotu rychlé opravy a naopak někomu určitě vyhovuje, že to má levnější právě to těch 1800 Kč.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
a  |  22. 07. 2008 21:04

NBD u jiných značek nikdo negarantuje (poptáváno IBM)... stane se že na něco prostě čekáte 2-4 dny...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
23. 07. 2008 15:27

U Fujitsu Siemens je treba pro vsechny Lifebooku standardni zaruka tri roky NBD fix - tzn. garantovana oprava, bez priplatku.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
23. 07. 2008 15:29

U Fujitsu Siemens je treba pro vsechny Lifebooku standardni zaruka tri roky NBD fix - tzn. garantovana oprava, bez priplatku.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
23. 07. 2008 15:33

Viz:

http://www.fujitsu-siemens.cz/news/press/PressData.jsp?id=77

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 07. 2008 08:23

Skvělé video jak to funguje, je třeba si uvědomit, že výměna displeje je asi to nejlehčí, co kdyby notebook vykazoval na první pohled neidentifikovatelnou závadu - restartoval se, vypínal a podobně - má někdo zkušenost jak potom je situace rychlá? Chápu, že vše na místě nemůže opravit, ale jak to pak funguje v praxi.

Poslední dobou je dobře, že kromě cenových pádů se objevují i lepší služby než bývalo - např. u HP svoz ntb z domova a zpět, nebo oprava televize na místě (samsung), atd. (tyto služby jsou bez příplatku).

dejv

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
21. 07. 2008 08:45

A: "Dobrý den, mám problém. Neustále se mi restartuje počítač. Zkusil jsem i čistou instalaci z vámi dodaných médijí a dělá to pořád."

B: "A pouštěl jste naši diagnostiku? Co vám ukázala?"

A: "Nic. Nenašla žádnou chybu."

B: "Tak je všechno v pořádku a váš počítač funguje bez problémů."

A: "No ale mě se neustále restartuje!"

B: "Pokd naše diagnostika nenašla žádnou chybu, žádná chyba tam není."

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
26. 07. 2008 23:31

no tak presne takovy problem sem resil s notebokem od dellu. neustale se restartoval a padal do BSOD.

nejdriv me nutili k tem jejich diagnostikam ale tam to nic moc neukazovalo. jediny co me naslo nakou chybu byl memtest86+. tudiz nejdriv del poslal nove ram. ty sem si vymenil sam a potom technika. a tusim ze by to mozna zvladli i driv nez za mesic ale bouhzel sem nemoh resit vec z prace/ a ne kazdy den sem mel chut telefonovat hodinu s technikem z delu a znova mu opakovat ze muj notebook opravdu nefunguje.

takze po mesici volani sem dostal technika ktery vymenil desku ram a procik .. podlozku mel a sympatak to byl.

od te doby sem spokojen sice se obcas sekne a musim ho restartovat ale to je mozna proto ze bych ho jinak ani normalne nevypnul. pouzivam jen uspani a to dela problemy kazdymu pc(nebo aspon me). zkuste si 100 uspat visty a uvidite sami

cau tom

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 07. 2008 07:54

No, trochu me zarazi ze technik nemel ESD ochranu. Kdyby to opravoval u me bez ESD ochrany pekne bych ho hnal a pote si stezoval u Dellu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
videoeditor | 21. 07. 2008 08:04

souhlasili jsme s tím, aby neměl antistatickou podložku. Je to prostě "oprava na vašem stole". Navíc šlo přece jen o výměnu displeje, u základní desky, kde je větší nebezpečnost by to bylo jinak. Toto byla opravdu jen rychlá výměna na místě.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
21. 07. 2008 08:34

Blbe.

Je důležité být na stejném náboji jako je zařízení co opravuješ. Žádnou podložku nepotřebuješ.

Miluju chytráky, co si podložku uzemní a pak proženou náboj ze sebe skrz zařízení až do uzemění.

Pokaždé než šáhneš na notebook, tak se uzeňuješ? Se od něho asi ani neodpojuješ co? Notebook přicvaknutej na zápěstí, kdyby náhodou. Taky ve sprše?

ESD!!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 07. 2008 19:28

Konkretne tohoto technika jsem poznal, byl u nas opravovat notebooky nekolikrat, VZDY pouzil podlozku i s nim spojene uzemnovaci poutko na ruce :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 07. 2008 01:19

Jsem rád, že tyto videa nejsou jen to samé (recenze), ale občas zabloudíte i do jiných témat, to je skvělé!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 07. 2008 07:41

mám xps 1330 a třikrát po sobě mě měnili desku a přesně tento chlápek přijel, velice hodný pán se kterým výborně pokecáte, dell prostě musím doporučit

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
21. 07. 2008 00:34

mam spatne zkusenosti kdyz nekomu opravuju pc u neho doma takze uz beru rovnou k sobe nebo mi privezou ke mne

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
21. 07. 2008 00:24

Komentář mi chvílemi připomněl nesmrtelnou klasiku z Vrchní prchni: "Stěrače stírají, odstřikovače stříkají. - Že se Vám do toho pletu ale ty stěrače, odstřikovače nemusíte hlásit, ty přece vidíte."

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
21. 07. 2008 00:32

jj

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 07. 2008 00:33

no ono i to upozornění na šroubovák s magnetickou hlavičkou je úsměvné... no dobře, možná i smutné

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 07. 2008 01:17

heh no podle mne lepší, než kdyby bylo ve videu ticho a já jen čekal než tam vyšroubuje 20 šroubků..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 07. 2008 04:47

Nejde o magnetickou hlavičku, ale o ten malý magnet volně přicvaknutý na boku šroubováku.

BTW, kdy bude na Živě video s výměnou nefunkčního stolního CRT monitoru?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
21. 07. 2008 07:25

to je vyborny napad

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 07. 2008 00:17

váhám mezi ruznými notebooky, mezi nimiž je i Dell. Tohle video značně pomohlo rozhodování, Ten výjezd technika je nějak zpoplatněn ? nebo se jedná o službu zdarma po dobu trvání záruky ?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 07. 2008 01:16

Podle typu záruky. Každopádně s Dellem mám skvělé zkušenosti co se týče reklamací...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 07. 2008 02:09

Neplatite nic - ani praci, ani dily, ani vyjezd technika.

Musite ale mit NBD on-site zaruku, da se rozsirit i na 4 roky.

U business modelu (Latitude ..) je vetsinou standardne, ale je dobre si to u konkretniho modelu overit. Naopak trenba Inspirony to ve standardu vetsinou nemaji.

Take je jeste mozne zvolit Complete Care Accidental Damage - kryti pri nahodnem poskozeni. To je docela uzitecna vec pokud je laptop hlavnim a dulezitym pracovnim nastrojem - v ramci servisu pak notebook on-site a hlavne zadarmo opravi i pokud ho nahodne poskodite (krapnuty displej, pad na zem, polita klavesnice ..).

Neni to jen reklamni trik, opravdu to tak funguje.

DELL notebooku nam firmou uz prosly stovky a mohu potvrdit, ze v oblasti servisu nemaji konkurenci.

TD

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor