Velký počet otevřených tabů v Chrome? Rozšíření ušetří procesor i paměť

Pokud pracujete s velkým množstvím informací nebo zkrátka necháváte čtení některých zajímavých článků na později, jistě se potýkáte se spoustou otevřených tabů, které aktuálně zrovna nepotřebujete.

Rozšíření The Great Suspender pro prohlížeč Chrome se postará o to, aby nepoužívané stránky v jednotlivých tabech nezatěžovaly procesor ani paměť. Rozšíření které je zcela zdarma, umožňuje uložit i částečný obrázek webu a i když tato funkci nefunguje stoprocentně, poskytuje o trochu lepší pohled na zavřenou stránku.

 2013-09-30 v 17.24.25.png  2013-09-30 v 17.24.38.png  2013-09-30 v 17.24.44.png
Rozšíření The Great Suspender pro Chrome ušetří procesor i paměť. Při běhu na baterii pak ve výsledku prodlouží i výdrž.

Nastavit lze i dobu, po které se stránka s tabem uloží a odstraní z paměti, nechybí ani možnost vyloučení některých stránek – typicky například Gmail s chatem. Tab zůstává stále k dispozici, v případě potřeby stačit kliknout na stránku a dojde k obnovení.

Rozšíření tak výrazně zvýší výkon a uvolní velké množství paměti. Výdrž na baterii tak bude i při mnoha otevřených tabech výrazně lepší.

 

Diskuze (49) Další článek: Spike promění chytrý telefon v laserový dálkoměr

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,