PR články

Velké srovnání výkonu virtuálních serverů

Společnost ZONER software, a.s. se svým projektem ZonerCloud obhájila pozici nejvýkonnějších virtuálních serverů na trhu. Prezentují to výsledky výkonnostního testu poskytovatelů, které představuje tento článek.

Na současném trhu můžeme najít velké množství poskytovatelů VPS, kteří nabízejí pronájem virtuálních serverů v různých konfiguracích, cenách, operačních systémech a jejich distribucích. V této široké nabídce je potenciální zákazník schopen najít či nakonfigurovat parametricky podobné VPS. Za situace, kdy jsou nabízeny téměř identické konfigurace serverů, lišící se pouze drobnými rozdíly v kapacitách disků či pamětí, zůstává odlišovacím kritériem pro výběr této služby cena. Samotná cena však nesignalizuje, jak výkonné a dostupné tyto služby jsou.

Vysokým výkonem a dostupností se prezentuje řada poskytovatelů, nicméně ZONER své tvrzení o poskytovateli s nejvýkonnějšími servery na trhu opakovaně potvrdil ve velkém výkonnostním srovnání, ve kterém porazil přední konkurenty na poli provozu virtuálních serverů s vlastním administrátorským přístupem.

Vymezení testovacího souboru

Pro srovnání výkonu byl zvolen výběr následujících služeb. Jedná se o služby, které nabízejí pro správu VPS administrátorský účet – root uživatele.

1.    Cloud server - ZONER software, a.s. (ZonerCloud)

2.    VPS - Active24, s.r.o.

3.    Cloud VPS - INTERNET CZ, a.s. (Forpsi Cloud)

4.    VPS ON – WEDOS, a.s

5.    VPS - Váš Hosting

6.    VPS - COOLHOUSING s.r.o.

7.    VPS - HOSTING90 systems s.r.o.

8.    Cloud Server - CE ONLINE SYSTEMS S.R.O. (Snackhost)

9.    Virtuálny server  - Websupport s.r.o.

10.    Standard Plans - Linode, LLC

11.    VPS SSD - OVH.CZ, s.r.o.

12.    Droplets - DigitalOcean Inc.

U každé z uvedených společností byla provedena běžná objednávka virtuálního serveru s plným administrativním přístupem bez dalších dodatečných služeb. Pro relevanci komparace výsledků byly zvoleny totožné parametry VPS, které naleznete včetně metodiky testování přímo na stránce s výsledky srovnání výkonu virtuálních serverů.

Testování bylo rozděleno do 4 skupin, kdy jsme zjišťovali výkon při provozu základního webového serveru, běh webových aplikací, kernel kompilaci a kompresi dat. Z provedených testů jsme získali následující výsledky:

2122-vyrazne-vyssi-vykon-1.jpg
Kernel kompilace (Linux Kernel Compilation) Komprese dat (Zip Compression)
2122-vyrazne-vyssi-vykon-2-02.jpg
Provoz webového serveru (Apache Benchmark - Web Page Serving) Provoz aplikačních skriptů (PHP Benchmark)

Zhodnocení testování virtuálních serverů

Z výše uvedených výsledků je patrné, že virtuální servery ZonerCloudu jsou i po pěti letech stále výrazně výkonnější než konkurence a nadále si drží pozici jedničky na trhu. Služba Zoner Cloud Server je postavena na velmi výkonných dvaceti jádrových procesorech Intel Xeon Gold 6148 (2,4 GHz), nejvyšších řadách hardwaru od společnosti DELL a kvalitních síťových prvcích Cisco. Oproti konkurenci jsme jedni z mála, kteří využívají profesionální virtualizační platformy VMware a Hyper-V. Vítězné VPS u náš můžete mít zřízeny do 55 vteřin.

Další článek: Dnes se konala konference Český internet 2020: Připojení na poslední míli

Témata článku: