Ohebný displej | CES 2020

Veletrh CES mobilům nepřeje, zato ohebné displeje míří do počítačů, televizí a…

Přestože je CES největší veletrh spotřební elektroniky na světě, smartphony (resp. velké smartphonové premiéry) z něj rok za rokem stále více mizí. Ale nuda to rozhodně nebyla. I když to nebylo na telefonech, viděli jsme řadu ohebných displejů, což je jeden z nejrychleji sílících trendů současnosti.

Po mobilech letos začneme ohýbat i počítače. Lenovo na CES přivezlo krásný ThinkPad X1 Fold, který za pár měsíců půjde do prodeje. Prototypy ukázali Intel (Horseshoe Bend má 17" displej) a Dell, který už pomalu také myslí na produkci.

LG znovu přivezlo svoji do podstavce rolovatelnou televizi. Za ty dva roky od první tiskovky zde na CES už jsme ji viděli několikrát, tentokrát však už má konkrétní typové označení a cenovku, prodávat se začne během nejbližších měsíců. Cena? Přátelský milión a půl :-)

A nakonec zaujal i chytrý reproduktor Royole Mirage, který je doslova zabalený v ohebné AMOLED obrazovce. Zajímavější než samotný produkt, je fakt, že jde o stejného výrobce, který si říkal o prvenství mezi ohebnými mobily. Co se výrobní kvality a reálné funkčnosti, byl jeho FlexPai taková menší ostuda. Stejný telefon se pak objevil ještě jednou – za zlomek ceny a se značkou bratra narkobarona Pabla Escobara:

Váš názor Další článek: Jak bude znít první marsovský vrtulník? Skoro jako tripodi z Války světů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,