V novém notebooku od HP se objevilo tajné video přímo z továrny

Podmínky v čínských továrnách jsou často prezentovány jako šokující, to však není v tomto případě. Na Redditu jeden uživatel zveřejnil video, které našel ve složce dokumentů u svého nového notebooku od společnosti.

Po jeho spuštění byl poměrně překvapen, jednalo se totiž o nahraný tříminutový záznam z webové kamery notebooky, který obsahuje záběry na část výroby notebooků a několika zaměstnanců společnosti Quanta, která zajišťuje výrobu pro Hewlett-Packard.

Jak můžete vidět na videu, opakující se jednoduchý postup výroby není ničím překvapivým. Co ale stojí za upozornění je fakt, že se do prodejního modelu notebooku dostal záznam z kamery v průběhu výroby. Ano, mohlo se jednat o součást testování a video možná zaměstnanec zapomněl smazat, důvod se asi stejně nedozvíme.

 

Nebezpečí však číhá v konečné kontrole. V minulosti se totiž již stalo, že se ve výrobcích objevil například trojský kůň nebo vir (například i u flash disků) a zákazník si tak nemůže být zcela jist, že ani při koupi zcela nového produktu dostane prověřený a nezávadný výrobek.

 

Diskuze (25) Další článek: Inženýři sestrojili multimediální lyžařskou helmu se solárním napájením

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,