V novém Computeru prozradíme, jak se tvoří filmové efekty a triky

  • Otestovali jsme 12 ATX skříní a 14 přenosných HDD a SSD
  • Nahlédli jsme do tajů filmových efektů
  • Jak nejlépe nastavit a plně využít všechny funkce NASu

Druhé číslo Computeru roku 2018 dorazilo na stánky 25. ledna. Předplatitelé jej našli ve svých schránkách o den dříve.

Čtenáři papírové i elektronické verze tentokrát získají plné verze programů v celkové hodnotě 1 570 Kč a přístup do C-zóny s bonusovým redakčním materiálem. Každý čtenář získává dvě plné verze programů a roční licenci pro studium jazyků.

  • Lingea Lexicon 5 Study - roční licence v hodnotě 499 Kč
  • 1AV Video Converter
  • Ashampoo BUrning Studio 2018

Soutěž s Fresh 'n Rebel

V novém Computeru najdete soutěž o nabíjecí stanici pro powerbanky Fresh 'N Rebel od společnosti Hama.

Reportáž: Veletrh CES 2018

Každoročně se v nevadské poušti v Las Vegas koná obří veletrh CES. I letos nachystal záplavu novinek, které budeme vídat celý rok 2018, od telefonů a počítačů až po všemožné gadgety. Nicméně klasického hardwaru je tu stále méně.

014.jpg

Technologie: Speciální efekty ve filmech

Možná jste si jejich existenci uvědomili při sledování vesmírných bitev ze Star Wars, při obdivování digitálních primátů z nové Planety opic či modrých Na'vi v Avatarovi. Vizuální efekty. Ať už jste se o jejich přítomnosti ve svých oblíbených filmech dozvěděli jakkoli, jedno je jisté: sledujete-li filmy, jste s triky neustále v kontaktu. A přesto o nich lidé tak málo vědí...

020.jpg

Technologie: Jak funguje tisk fotografií

Technologií pro zhmotnění fotografií existuje několik, my se podíváme na ty, které můžete využít v domácnosti. Jak funguje Polaroid, termosublimační tisk a Zink?

028.jpg

Technologie: Úspora energie tvorbou chyb

Z hlav českých studentů už vzešel nejeden nápad, který zaujal i významné investory ze zahraničí. V poslední době čeří vodu v moři zajímavých projektů například Jiří Matyáš z brněnského VUT, který vymyslel, jak prodloužit výdrž baterií. Všimnou si ho významní výrobci smartphonů?

Technologie: Grafická architektura Nvidia Volta

Nástupci současných grafických karet Nvidia Pascal se blíží, budou se však moci pochlubit revoluční mikroarchitekturou Volta? Na co se můžeme těšit?

032.jpg

Trendy: Hra pro velké: reklamace

Šťastní ti, kterým se nikdy nic nepokazilo. Pokud vaše zařízení nepracuje tak, jak má, můžete je reklamovat. Je však třeba znát pravidla, ať netaháte za kratší konec.

034.jpg

Seriál programování elektroniky: robotická ruka

Automatizovaný a robotizovaný průmysl 4.0 prý v následujících letech nahradí člověka ve většině dělnických profesí. Vyzkoušíme si to v praxi, naprogramujeme si totiž robotickou ruku.

036.jpg

Technologie: Meltdown a Spectre: dvě závažné chyby procesorů

Většina moderních procesorů trpí závažnými chybami, za jejich softwarovou opravu obětujeme část výkonu. Podívejme se na katastrofické scénáře z nadpisů světových médií střízlivě a s chladnou hlavou.

Rozhovor: kryptoanarchií ke svobodě?

Stát a politici jsou zbytečnost, v paralelním světě vše nahradí systémy na principu sdílené ekonomiky. Vize propagovaná kryptoanarchisty už je technologicky řešitelná. Svět se podle nich obejde i bez státních sociálních systémů nebo justice závislé na příjmech z rozpočtu. Je tato vize reálná?


Vedle testu procesorů se můžete těšit na přímé srovnání 12 ATX skříní. Hodnotili jsme kvalitu zpracování a vnitřní uspořádání. Otestovali jsme i 14 externích disků: abyste měli na výběr mezi rychlostí a kapacitou, otestovali jsme 2TB HDD a 250GB SSD.

Líbí se vám aktuální číslo? Objednejte si jej rychle a pohodlně na iKiosek.cz, zaplaťte kartou a do dvou dnů jej máte doma. S předplatným Computeru na celý rok získáte rovnou dvě čísla zdarma.

Máte připomínky k obsahu Computeru nebo tipy na články, které by vás zajímaly? Diskutujte s námi na Superfóru, Facebooku nebo Google Plus.

Časopis Computer

V Computeru každý měsíc najdete nejdůležitější informace ze světa počítačů, technologií a internetu. Dva důkladné srovnávací testy odhalí a ocení ty nejlepší produkty na trhu. Praktické tipy a triky vyřeší nejčastější problémy s počítači i telefony. Podrobné návody a tipy vám pomohou využít technologie v každodenním životě.

001.jpg

Časopis za nejvýhodnější cenu získáte na iKiosku. Můžete si vybrat mezi tištěnou a elektronickou verzí.

Doporučujeme také speciální vydání Nejlepší návody, tipy a aplikace pro mobily. Jak si s Androidem usnadnit život.

Diskuze (2) Další článek: Virginia Woolfová: anglická spisovatelka dnes obsadila Google

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,