Doprava | Helikoptéry | Uber

V New Yorku si můžete přes Uber objednat i helikoptéru

Uber již delší dobu nenabízí jen klasickou jízdu autem. Ve vybraných městech máte k dispozici třeba i elektrické koloběžky, kola či si můžete skrze Uber nechat dovézt jídlo. Nyní forma přichází s novinkou v rámci New Yorku – objednat si zde můžete helikoptéru z města na letiště.

Jedna cesta z Manhattanu na letiště JFK bude stát mezi 200 až 225 dolary, přičemž může být zarezervována až pět dní dopředu. Cílí tak na movitější klientelu, kteří nechtějí riskovat, že se zaseknou v klasickém taxíku v zácpě. ty jsou zde, podobně jako ve většině velkých měst, na denním pořádku a dokáží cestu řádně prodloužit. Celý let trvá přibližně půl hodiny, autem je to přitom dvojnásobek, avšak mimo špičku. V zácpě člověk může strávit i hodiny navíc.

Novinku ale nemůže využít jen tak někdo. Kromě vyšší ceny je zde i omezení na věrné uživatele. přístup k ní mají pouze platinoví a diamantoví členové v rámci Uber Rewards, firma tak na palubu helikoptéry nepustí jen tak někoho. S sebou si navíc není možné vzít cokoliv – počet zavazadel je omezen na jedno osobní a jedno příruční zavazadlo s maximální hmotností přibližně 19 kilo.

Uber Copter, jak se služba jmenuje, startuje již 9. července a není příliš pravděpodobné, že by se rozšířila třeba k nám, byť by se hodila pro přeskakování kolon nejen ve městě, ale i na D1.

Uber chtěl přepracovat cestující i za pomoci malých letounů:

Zdroj: The Verge

Diskuze (4) Další článek: Elektrický supersport Volkswagen ID R stanovil nový rekord na Nürburgringu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,