Technologie | Zdraví | Hry

V Číně chtějí regulací her zamezit šíření krátkozrakosti mezi dětmi

Rostoucí množství dětí, které vidí špatně na dálku, se už Číny dotkl natolik, že se tamní autority rozhodly ke kontroverznímu kroku. Z lidí starších pěti let je v Číně krátkozraká skoro polovina populace a výzkumy to přiřazují přílišnému používání techniky jako jsou telefony, tablety a také počítačové obrazovky. Proto mají přijít v tomto směru regulace.

Součástí regulací by mělo být upravení věkové hranice pro některé hry, zavedení časového limitu a také omezení vydávání online her. To všechno má na herní trh obrovský vliv. Obzvláště v oblasti mobilního hraní zaznamenaly největší společnosti na čínském trhu obrovskou ránu a akcie jim prudce klesly. Tencent, největší herní producent na čínském trhu dokonce ohlásil, že se chystá vytvořit strategickou alianci s konkurenčním Square Enix.

Tencent má ve svém vlastnictví mimo jiné i akcie některých z nejvýznamnějších společností na trhu. Patří mezi ně i Epic Games (Fortnite), Ubisoft nebo třeba Riot Games (League of Legends).

Zajímavé je, že ačkoliv jsou videohry označené za jednu z možných příčin, nikdo explicitně ve studii neuvedl, že právě jejich vinou výrazně stoupá počet lidí se zrakovou vadou.

Kolik trávíte před obrazovkou času vy? Vyzkoušejte některou službu pro měření času stráveného u počítače:

Diskuze (4) Další článek: Taky si googlujete příznaky zdravotních potíží? Za určitých okolností vám to může opravdu pomoct

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,