AdBlock | Reklama | Doplňky do prohlížeče

Uživatelům, kteří ve webovém prohlížeči blokují reklamy, nefungovaly některé weby

Uživatele, kteří ve webových prohlížečích používají doplňky pro blokování reklam, čekalo v uplynulých dnech na některých stránkách nemilé překvapení: nezobrazoval se jejich obsah. Potíže se projevovaly na Twitteru, Wikipedii, Amazona a řadě dalších webů.

Překvapení uživatelé často hlásili problém službě Downdetector. U řady stránek lze i nyní sledovat nahlášené výpadky, týkající se nejen webů jako takových, ale také přihlášení do služby.

Uživatelé hlásili problémy s Twitterem 
Uživatelé hlásili problémy s Twitterem

Příčinou problémů bylo blokování reklam

Magazín The Verge, který o potížích informoval mezi prvními, označuje jako příčinu doplňky pro blokování reklam. Konkrétně jmenuje AdBlock a Adblock Plus a odkazuje na diskuze, ve kterých uživatelé potvrzují, že problémy odstraní deaktivace doplňku nebo nastavení výjimky pro danou doménu.

Blokování reklam zablokovalo i Amazon 
Blokování reklam zablokovalo i Amazon

Bohužel není zcela jasné, co potíže s načítáním obsahu způsobilo. Tvůrci AdBlocku Plus sice potvrdili, že problém „již byl odstraněn“, nicméně nijak nevysvětlili, čím byl vlastně způsoben. Podle některých příspěvků na sociálních sítích byla příčinou nedávná změna způsobu filtrování, jež blokovala jakýkoli obsah označený jako „media“.

V současnosti se zdá, že byly potíže s vykreslováním obsahu stránek vyřešeny tichou aktualizací. V případě, že by na nějakém webu problémy přetrvávaly, stačí vypnout doplněk pro blokování reklam, případně nastavit výjimku.

Diskuze (19) Další článek: Kutil přimontoval do 3D tiskárny svářečku. Nejprve mu to celé shořelo, pak vytiskl ošklivé kovové kolečko

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,




Aktuální číslo časopisu Computer

Jak používat VR k práci

Megatest 18 levných monitorů

Test lokátorů s Bluetooth

Průvodce nákupem RAM