Unikly specifikace nové generace Kinectu, bude přesnější a rychlejší

Když Microsoft před více než dvěma lety představil Kinect coby snímač k herní konzoli Xbox, který dokáže snímat osoby a jejich končetiny k ovládání her, trpěl některými vlastnostmi, které se bohužel vyskytují takřka u každé první verze produktů.

S novou generací Xboxu se ale určitě dočkáme nové a vylepšené verze, která dle neoficiálních informací webu VGleaks bude přímo součástí každého balení Xboxu. Nová generace snímače by měla poskytovat nejen větší zorné pole, ale také vyšší rozlišení snímacích čipů.

Zatímco současný Kinect má klasickou barevnou kameru s rozlišením 640 × 480, nová verze bude mít čip s Full HD rozlišením 1 920 × 1 080 s rychlostí snímání 30 snímků za sekundu (16:9, YUY2).

 2013-02-20 v 17.39.48.png
Porovnání současného Kinectu a nové verze, která by měla být u každého Xboxu (kódové označení Durango) nové generace (Zdroj: VGLeaks)

Kamera pro měření hloubky bude mít také vyšší rozlišení, z původních 320 × 240 rovnou 512 × 424. Nový Kinect bude mít čtyři mikrofony, stejně jako minulá verze. Pro rychlejší přesun dat do konzole bude použito rozhraní USB 3.0 a odezva při zpracování by měla být o třetinu lepší – pouze 60 ms. S přihlédnutím k vyššímu rozlišení a tedy i většímu množství zpracovávaných dat, jde o velmi dobrý výsledek.

Nový Kinect bude stejně jako ten minulý podporovat snímání osob ze vzdálenosti 0,8 až 4 metrů, přičemž počet lidí může být nově až šest. Včetně lepší podpory malých dětí. Na oficiální informace si ale budeme muset nejspíše počkat až do dubna, kdy by měl Microsoft novou konzoli odhalit.

 

Diskuze (27) Další článek: Dell XPS 13: linuxový ultrabook s Ubuntu dostane Full HD displej

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,