Uber integruje platformu Pandora, cestující i řidiči si budou moci užít hudbu dle přání

Uber pokračuje nejen v rozšiřování platformy pro spolujízdu na další trhy, ale také ve vylepšování samotného zážitku pro cestující. Jedním takovým je poslech hudby dle vlastního přání, což už bylo dříve představeno v rámci integrace Spotify. Nyní přichází další možnost – Pandora.

Současný problém je ale s reálnou funkčností, protože jak píše web Techcrunch, řidiči Uberu o této funkce ve většině případů nevědí nebo nejsou pro propojení s hudebním systémem auta připraveni. Uber bude proto řidičům poskytovat i nutné propojovací kabely.

Pandora Radio má v současnosti přes 80 milionů aktivních uživatelů a nabízí jak verzi zdarma s reklamou, tak i předplatné bez reklamy. Po dobu šesti měsíců od integrace by měla být ve vozech Uberu dostupná Pandora bez reklam. Uber se tak nezbavuje integrovaného Spotify, které je cílené hlavně na cestující, ale rozšiřuje nabídku hudebního zážitku pro cestující i řidiče o další populární platformu.

Řidič se sám rozhodne, jestli chce Pandoru používat a dokonce se i sám rozhodne, jestli bude mít verzi s reklamou nebo si sám platit předplatné. Pro jednoduché ovládání bude Pandora integrovaná přímo do aplikace Uberu.

Důležitá je především souvislost s hodnocením samotných řidičů a jízdy. Řidiči totiž tímto způsobem ovlivňují hodnocení, které dostanou od cestujících a pokud jim nenabídnou například i takové moderní funkce, které si navíc musí platit sami, s větší pravděpodobností dostanou od zákazníka horší hodnocení.

Cestující budou totiž stále náročnější a nejde tak jen o čistotu, vstřícné chování a podobně, ale právě i o podobné možnosti jako je pouštění vlastní hudby. Řidiči se tak dostávají do poměrně nevýhodné pozice, která bude navíc do budoucna nakonec odstraněna pomocí automatických systému řízení.

Už dnes se tak objevují protesty a žaloby řidičů Uberu a podobných platforem po celém světě. Už teď je ale jasné, že tato pracovní pozice bude existovat už jen omezený čas.

Diskuze (3) Další článek: MediaTek má novou vývojovou desku Helio. Nabídne deset jader a formát 96boards

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,