Týden Živě: Windows 10 S, Surface Laptop a nástup robotů, kteří nám vezmou práci

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 24

Názory k článku

08. 05. 2017 23:58

Lidi už vám závidí aj ten koblih.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 05. 2017 23:20

Moc se nesmějte, vedle kancelářských krys jste zapomněli také na redaktorské / novinářské krysy (nemyšleno zle, ale ironicky). Chudák zprávařka přišla už o práci, Kuba s Davidem jsou ale přesvědčeni, že mají své židle na živě.cz jisté až do důchodu. Bejvávalo, že občas odlepili své lenivé zadky od svých židlí a šli natočit něco ven do terénu. Ale není nad pohodlíčko ve své kanceláři, napsat pár bleskovek, nějaký ten článek a nikam nemuset chodit. Jo akorát 2x týdně pár metrů vedle do studia natočit videa. Pokud dělníka nahradí robot, šikovný a kvalifikovaný dělník, který se nebojí máknou rukama ani se průběžně vzdělávat, se neztratí ani v budoucnu. Zato typická kancelářská krysa, která je přirostlá už ke své židli a zvyklá na své pohodlí a nezřízenou prostopášnost, kdy si může chodit do práce a z práce, kdy chce, a bez manuální dřiny a shonu, tak potom nečekanou ztrátu zaměstnání nese velmi těžce, protože jinou práci, kde by celý den neseděla pohodlně na zadku v křesle u počítače, s kafíčkem a buchtami, aj koblihami na stole, neakceptuje. Kdo se nebojí práce, kdo rozvíjí po celý život své schopnosti a dovednosti, kdo se nebojí i změny a má vůli se naučit i něco nového, ten se robotů bát nemusí. Kuba s Davidem občas kážou vodu, sami ale pijou víno !

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
08. 05. 2017 10:50

Ne, na ten váš interní přehrávač se nedá koukat... radši 5 reklam ve videích na You Tube než tohle!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
08. 05. 2017 10:45

Robotizace způsoby dvě věci. Za 1 .změní politiku. Ve Francii a v USA se zavírají továrny ( sice ne kvůli robotizace ale kvůli levné pracovní síly v jiné zemi ale to je těm dělníkům jedno proč to tak je) a v těch místech vyhrávají lidé jako je Trump,Le Pen a v české republice které to hrozí nejrychleji že všech zemí Evropy se očekává v těchto alespoň​ v těchto městech kde začne robotizace vítězství lidí a stran či hnutí jako je Okamura a SPD . Za 2. Časem bude muset být zaručený příjem který mimochodem už testují ve Finsku ale ve Švýcarsku do lidé v obecném referendu zamítly. Ať se vám to líbí nebo ne tak to oba dva body nastanou tak či tak to je prostě nevyhnutelné a těžko se sním bude dát něco dělat kór když dnešní politici s tím jak u nás tak v celé Evropě nic nedělají a ani nevypadá že by něco dělat chtěli. Pak se ale nemůžou divit že lidé jako Le Pen mají čím dál tím větší podporu a můžu to dojít až do té míry že časem dokonce tyhle lidé zvítězí ať už v prezidentských volbách či parlamentních. Ale meinstriemové strany si můžu za to sami když na obyčejné lidi kašlou jen Le Pen aspol nahrávají do karet.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 05. 2017 09:42

Čížku, byl bys tak laskav a zkusil přestat mlaskat? Tenhle zlozvyk sis vypěstoval před časem a bohužel si ho neustále držíš

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
08. 05. 2017 08:29

Nezosmiesnoval by som novy Win 10 S. Napad je to dobry, len to chce cas, vela casu. Klasicky sposob instalacie je prezity, za sebou nechava kopec bordelu aj po odinstalovani, cim sa PC spomaluje.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
07. 05. 2017 22:53

Roboti nikomu práci nevezmou, správně oni nás budou umět napodobit, budou za nás dělat, abychom my měli více volného času pro sebe, ale jako my, naši kreativitu, naši přizpůsobivost, naše možnosti (programované za celý vývoj života) mít nikdy nebudou. Mohou to být sebelepší stroje, budou rychlejší i silnější než člověk, budou výkonnější ve výpočtech a analýzách, ale duši mít nebudou. Nebudou moci mít děti (klony či nová série bude jejich metoda), neponesou DNA, neocení kulturu jako my, nezamilují se, nebudou schopni citů, emocí oni budou jen NAPODOBOVAT.
> Před roboty nikdy nebude naše budoucnost, náš vývoj, který nikdy neskončí, nesmí, právě to je lidský život, cesta do neznáma za stále novými výzvami, poznáním. ROBOTI NEMAJÍ A NEBUDOU MÍT ZVÍDAVOST, NEJVÝKONNĚJŠÍ LIDSKÝ MOTOR.
Osobní poznámka: Více viz reakce kdo chce, případně další dotazy vítám. Jen k zamyšlení.
1. Mám mechanického robota s lidskou AI (přitom nemá naše tělo, pro které byla tato AI vyvíjena po M let), tedy pocity, emocemi. Časem se může stát, že začne závidět, že není člověk, nepůjde mu o dokonalost, ale o možnosti člověka, jeho lidskost, stane se labilním, nebezpečným, vražedným.
2. Mám stejného robota s velmi pokročilým SW (AI stroje), který počítá s mnoha situacemi, je schopen upravit část kódu v případě, že nastane nová situace, či chyba. Ale nemá pocity, bude-li třeba vždy pomůže, bez váhání udělá co je třeba, např. pro záchranu lidského života, jiných hodnot bez ohledu na svoji konečnost. Proč? NEBUDE MÍT POCITY ANI EMOCE. Stane se vlastně nejvěrnější přítelem, který nikdy nezradí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (14)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor