Týden Živě: Soumrak pirátských sítí a WiMAX

Stahují se mraky nad relativně svobodným světem warezu a peer-to-peer sítí? V druhé části pak vyrazíme na brněnský vysílač Hády, kde si popovídáme o bezdrátovém internetu WiMAX.

Po trackeru a torrentovém katalogu The Pirate Bay začíná mít problém i portál Mininova, který indexuje torrenty na internetu. Jak vidno, stojíme na předělu dvou epoch vývoje internetu. Šedá zóna, které se v posledních deseti letech velmi dařilo, se dostává do křížku s nově se rodící legislativou, která se snaží s definitivní platností pojmenovat, definovat a svázat svět na internetu a World Wide Webu.

V druhé části pořadu pak vyrazíme vysoko nad Brno, kde se snad místním vápencovým lomem tyčí jedna z jihomoravských dominant – vysílací věž Hády. Zde si popovídáme na téma České radiokomunikace a WiMAX, čímž doplníme páteční článek o této bezdrátové technologii.

VIDEO: 2088 'Týden Živě 32/09'

 

stáhnout program Týden Živě v mp3 (32/09) (17 MB)


Nabízíme i podcast pro odběr pořadů ve vašem oblíbeném přehrávači:

Týden Živě

Diskuzní videokomentáře redaktorů webů Živě.cz a MobilMania.cz, ve kterých rozebírají zajímavá témata týkající se počítačů, internetu, mobilních a jiných technologií. Videa můžete sledovat také na YouTube.

Diskuze (70) Další článek: Mapy.cz: detailnější mapové podklady a lepší vyhledávání

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,