Týden Živě: Slováci budou platit za internetový obsah

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 42

Názory k článku

27. 11. 2010 15:20

Slováci musí být vždycky v něčem extra. Tak to vždy bylo a tak to je.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 11. 2010 17:00

SSD disk.LOL ... jo zrychleni a jake ?
takze SSD ... levne 10.000, drahe 100.000 prepisu ... pak 100% kolaps ... nezajima me bezny uzivatel, nejsem bezny uzivatel, nejsem LAMA co ma PC na email, FB a porno ... jenom )Dale 3jte pam bunky, 20% poruchovost, resi se pridanim 50% svabu a ECC opravnym kodem.rychlost: male I/O pokud disk rozfragmentuji, coz mi udela inter leaving, tak je pomaly jak snek, proc, protoze cte velke bloky, i kdyz chci jen cast ... o zapisu radeji nemluvit, tam ne jen ze ty velke bloky ctu, ale i zapisuju ). Rychle jsou zase jenom ty se svaby Intel, coz je tak 10.000 investice a jen vyssi kapacity, protoze i ty jsou pomale, rychlost se zbira velkou cache a hodne svaby v RAID0.
Nebo 100.000 za PCIe kartu ... no ale to uz si koupim ARECA radic, abacus hot swap bednu a kupu disku v RAID5/6.A ted konec pohadkam o slabych HDD:
mam doma 2xHDD v R1 na OS ... tedy ctu ze 2 disku naraz ... 2x500GB WD R3... 4.000kc ... a mam mnohem vetsi spolehlivost.
Na data mam LVM a R5 ... kapacita nejake 2.6TB ... rychle hodne, kapacita velka ... a levne ))Jinak co se tyce FS, s nespolehlivosti HDD pocitaji pouze: ZFS, BTRFS ... samoopravny kod pro poskozene bloky ... tim jsem vycet skoncil, u zbytku FS prijdete o data, nebo o cast dat.Zivotnost jednoho SSD disku pri provozu 24/7 je cca 1 ROK ... overeno ve vyrobe a to tam jede web aplikace a ctecka pres COM ... tedy nemaji data, staci to odrovnat disk cache prohlizece s OS windows XP.
HDD: no jsou disky, co odejdou hned, pak ty co odejdou po par letech, ale mame i 10let stare disky co jedou v RAID FC SAN poli 24/7 ... proste je to o nahode, kazdopadne se vi, ze HDD vydrzi mnohem dele, existuji vyjimky, MAXTORy se sklenenymy hlavami 100% umrtnost do 3 let ... ale 80% z toho do 2let ... stejne tak IBM Deskstar s tou samou sklenenou tech.takze mi jeste chvili vypravejte jako jsou SSD skvele, no tonto rok jsme jich 16 istalovali do RAID ... uvidime za rok ... a to prosim je tam INTEL s 100.000 prepisy ) Ja osobne si myslim, ze doba SSD jeste neprisla, ale mozna prijde, mozna je znici hologramy, mozna je prevalcuji klasicke HDD se statickymi hlavami a vybrujicimi plotnami )

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
23. 11. 2010 11:39

Jakmile to vyjde na slovensku, budou koukat na naše zprávy :D
Díky bohu za seznam, snad ho nikdy nezlomí ;)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
22. 11. 2010 22:35

70 kacek bych byl i ochotny zaplatit, ale na webu bych videl jedinou reklamu a okamzite bych chtel prachy zpet a samozrejme obsah by tomu musel take napovidat

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
22. 11. 2010 12:19

Zpoplatnění internetu na Slovensku:
Největší problém je, že jakmile se to ujme na Slovensku, tak většina lidí s post-federativnim syndromem to tu bude chtít také, protože se budou chtít vyrovnat Slovákum...
Osobně s tím nesouhlasím, nechápu proč při globálním zpoplatněním by jsem měl providerovy platit za to že si můžu zaplatit za nějaký obsah!...
A dál by mě zajímala ta registrace....jak asi bude vypadat?...Nějaka autorizace pomoci telefonu?..Blbost...Klasická registrace s maximálně e-mailovým potvrzením...dost pochybuji, že to bude jako u aukra, kde vám musí zaslat domu dopis s autorizačním klíčem. Takže za předpokladu, který jste zmnili a to, že by faktura chodila společně s fakturou za internet a podobně je tam nutnost zadání adresy, co když se ale zaregistruji a budu se připojovat z nějaké free wifi sítě a vyplním neprávaé udaje?...žádná možnost ověření....tudíž by bylo nejlepší zpoplatnovat to pomoci SMS, nejrychlejší platba...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
21. 11. 2010 22:22

Proboha pánové, než vstoupíte před kameru, ať vás shlédne někdo s určitým vkusem pro oblékání. Pan Sedlák vypadá jako něco mezi studentem a pasákem, ne však jako důvěryhodný IT profesionál. A to nevzpomínám otřesné pozadí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 11. 2010 22:07

Cenu obsahu internetu nelze zpoplatnit. Navrhuji spíše řešení, že by v ceně přístupu by byla už započítána i cena obsahu - tady bych byl ochotný i připlatit (samozřejmě rychlejší připojení = vyšší cena = možnost konzumace většího množství informací) .
A naopak bych neplatil veřejně právní rozhlas ani televizi, protože tato média stejně neslouží svému účelu, tak jak by měla.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
21. 11. 2010 21:47

Chudák David, co jej to zmáhá ve tváři?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 11. 2010 20:25

Hlavni funkci minkotvurnych medii neni generace zisku, ale tvorit hlasnou troubu svym vlastnikum. (Krasny priklad je napriklad cesky psany nemecky tisk - MF DNES, LN a Denik vlastnete BRT a informace ohledne pristupu do EU ci Lisabonske smlouvy). Nechat si za propagandu jeste platit, to je myslim od Murdocha celkem drzost. Samodrejme se to tyka mainstreamu a ne odbornych tiskovin, mezi nimi ale zase panuje tradicne velka konkurence a vzdy se najde nekdo kdo bude poskytovat podobny ne-li lepsi zpravodajstvi zadarmo.SSD disk jsem poridil a system je pocitove a snad i meritelne rychlejsi. Rozhodne vetsi skok nez prechod od single core na dual core.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 11. 2010 20:07

Jaj, spoplatnenie slovenskeho internetu. Mne osobne je to jedno, slovenske stranky neposkytuju ziadny hodnotny obsah. Ja mam radsej zive.cz a mobilmania.cz oproti slovenskym "pobockam" pretoze vy robite uzasne videorecenzie a pisete kvalitne clanky z ktorych sa doszviem ovela viac nez z tych slovenskych.Moj nazor je nech si spoplatnia co chcu, ja aj tak chodim na zahranicne weby :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 11. 2010 19:01

Zpoplatnění
řekl bych, že pokud k tomu opravdu dojde, tak se internetoví uživatelé rozdělí na 3 skupiny
- část bude placený obsah stahovat z warezových fór (kde bude samozřejmě již pročištěn od reklam, zbytečného balastu a setříděn)
- druhá část bude obsah hledat na webech, které budou zdarma, stoupne význam blogů (a určitě vzniknou jejich agregátory - ve finále tedy budete mít obsah zobrazen stejně, jako dnes třeba na iDNES)
- většina přestane zprávy získávat přes web, vystačí si s každodenním půlhodinovým přehledem v televizi a čas proseděný nad zpravodajskými servery využijí rozumnějiosobně pokud někde pro přístup k obsahu chtějí, abych se registroval po 5 minutách různých pokusů dostat se k němu bez registrace odcházím

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 11. 2010 18:43

.. kdyby radši zpoplatnili diskuze u článků týkajících se APPLE vs. MICROSOFT nebo WINDOWS vs. LINUX .. to by se potom penízky sypaly :D

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
21. 11. 2010 15:52

Myslim si že na tom spíš prodělaj v dnešní době lidi chodí na internet protože za většinu věcí se vůbec neplatí noviny si přečtete sem tam někdo stáhne film že ;D a tohle v normálnim životě zadarmo
Já teda doufám že seznam souhlasit nebude :/
K SSD disku
Byla bych schopná si koupit klidně 1 TB ;)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
21. 11. 2010 14:36

Ak sa to spoplatní určite vzniknú stránky ktoré budú platený obsah kopírovať (samozrejme aj keď je to nelegálne), preposielať, uploadovať.. atď.. Jednak si myslím že sa to neujme.. na 99%. Takže sa toho vôbec nebojím.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 11. 2010 14:20

"Proboha proč 512GB SSD?? Já mám už dlouho ntb s 80GB diskem a vystačím si (hry nehraju, fotky, filmy apod mám jinde)"ROFL. To je fakt dobra reakce k zasmani! To, ze ty hry nehrajes a filmy mas jinde, neznamena, ze i ostatni to budou delat podle tebe. Naopak, budou to delat podle sebe, a pokud nekdo chce 512 GB SSD, je naprosta idiocie se nad tim pozastavovat - absolutne nic ti do toho neni."Je to docela absurdní, jak platíme za PŘÍSTUP k internetu a teďka bychom měli platit i za OBSAH, že?"Co je na tom absurdniho? To ze si koupis dalnicni znamku neznamena, ze mas benzin do auta zadarmo.Jinak se uz tesim, az tento mimoradne trapny styl diskusi ZMIZI!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 11. 2010 14:02

Mnoho Slovákov navštevuje české weby kvôli kvalitnejšiemu obsahu. Po spoplatnení sa všetci Slováci presunú na české weby.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
21. 11. 2010 13:58

Já jsem si zpoplatnění webů představoval podobně jako to řeší například zvedavec.org, kde si čtenář koupí jakýsi kredit a když se mu čerstvě vydaný článek zdá atraktivní, tak za něj zaplatí například 12,- a když o něj tolik nestojí a přece by si jej rád přečetl, tak za týden stojí třeba jen 4,- atd... Některé články jsou zdarma už od vydání.
Pokud by se chtěly české weby zpoplatnit, tak by měly v první řadě zapracovat na kvalitě a ne, že jak je tomu teď, že se člověk podstatné informace většinou dozví až z diskuse po článkem. PS: Tato forma diskuse zdá se mi poněkud nevhodná.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
21. 11. 2010 13:53

To že slováci by měli platit za internetový obsah asi zvyší návštěvnost těch českých webů XD Jak bylo řečeno ve videu ten obsah asi nebude stát za to. Zaplatí prvních pár měsiců a pak se na to vykašlou.
Nejzaijmavější je podle mě temá SSD disků. Podle mě jedinná vada na kráse je ta že se děalj ruzné rychlosti a samozřejmě je žadoucí jen ta nejrychlejší. Kapacita samozrejme uz není potreba. Sám sem si ted konecne koupil 1TB disk externi na data ke svému notebooku kde mám 64GB na systém a programy by mělo být víc než dostačující. Poté koupím SSD disk s kapacitou 64GB. Ale zajimal by mě test ruzných SSD co se týče jejich rychlostí s vlivem na systémy. Windows XP,Windows 7,Mac OS X, O kolik je to dokýže zrychlit. Jak moc je to přínosné v dnešní době.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 11. 2010 12:36

ak spoplatniť obsah, tak by bolo dobré ho najprv skvalitniť, publikovať všetky podstatné informácie a bez reklamy.
Momentálne je situácia taká, že musím obehať(rss) "10 webov" aby som medzi tým plevelom tam našiel všetky skutočne podstatné informácie toho dňa v akej takej kvalitnej podobe. To si ich májú ľudia všetky v budúcnosti platiť?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
21. 11. 2010 12:17

Je to docela absurdní, jak platíme za PŘÍSTUP k internetu a teďka bychom měli platit i za OBSAH, že?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 11. 2010 11:53

Slováči za internetový obsah platiť nebudú. Ten bol už raz na sme.sk spoplatnený, ale pre mizivý záujem sa o niekoľko mesiacov spoplatnenie zrušilo. To len weby sú obsah spoplatniť. A to je veľký rozdiel od toho, čo napovedá názov tohto článku.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
21. 11. 2010 11:47

Rozhovor s člověkem z Kinstonu byl zajímavý. Sice PR ale stejně jako s lidma ze seznam.cz mě takové rozhovory baví a jsou zajímavé. Podíval jsem se tedy na nabídku stávajících SSD a zjistil jsem, že např. konkurenční OCZ vertex 2 disk nabízí za přibližně stejnou cenu a kapacitu jako Kingstone, ale s dvojnásobnou rychlostí! Tady mi tedy jako laikovy dost vadí nulová reflexe Honzy, který si měl projít i nabídku konkurence a nechat hosta z Kinstonu říct, v čem je jejich produkt lepší, když je dražší a parametricky horší!!! Zajímavá mi přišla i vyslovená myšlenka s třetinovými náklady při koupi SSD na zvýšení výkonu staršího PC oproti upgrade např. procesoru. Tohle jsi Honzo tady zazdil, protože to mohlo být rozvedeno více do hloubky a třeba i na konkrétních případech kde by jsme možná zjistili, že sice třetinu ušetříme, ale stejného výsledku dosáhneme jen v mizivém procentu využití! škoda škoda škoda

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Anonymizovaný  |  21. 11. 2010 11:42

Zpoplatnění zpráv je určitě příjemná věc. Když si představim, že by se platilo za internetové noviny, tak by to pro mě mělo ten efekt, že bych měl víc volného času a dělal něco produktivnějšího, než čučel do monitoru a klikal.. Konečně by přišel impuls, který by mě donutil jít víc ven..No a k těm SSD diskům.. některé modely bývají i více než 10x dražší oproti HDD, což mne odrazuje od nákupu nějaké větší kapacity, kterou stejně nevyužiju. Do notesu ale uvažuju o 60GB za cca 3000Kč. Včetně několika filmů, pár her, officů, NetBeansů a apache mám momentálně zabráno asi 40GB ze100GB a víc nepotřebuju. Hodně přecházim na online streamování čehokoli, takže neskladuju hudbu ani seriály..
Díky za kdysi zmíněný Grooveshark, Kubo Čížku :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 11. 2010 11:42

Já mám nějaké zpoplatnění v paži, buď to bude stát za to, pak rád zaplatím, nebo nebude, tak nic platit nebudu.
Měsíčně platím za tiskoviny asi 500(největší položka je Score), jakmile bude možné Reflex,Respekt a Score stáhnout do čtečky, tak klidně přejdu na internet. Jediný důvod, proč ještě něco čtu mimo monitor, je těch 50 minut 5x týdně, co strávím v MHD.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Anonymizovaný  |  21. 11. 2010 11:22

QW11 - neviem ake SK stranky pozeras, ale DSL.sk ako aj zive.sk o tom uz informovali davno.Ad spoplatnenie) ak by nejake malo nastat, tak samozrejme by sa mal aj skvalitnit obsah a otravna reklama by mala ist nadobro prec. Na druhu stranu, ak sa boja toho, ze uz sa nepredavaju tlacene noviny, tak preco nevytvoria nejake elektronicke? Neviem ci je SK lud uz pripraveny platit priamo za obsah na internetovej stranke. Na iPad uz existuje jeden slovensky casopis, kde sa da pomocou ich aplikacie kupit noviny/casopis v elektronickej podobe. Je to pohodlnejsie ako chodit do stanku a cena je tusim rovnaka ako za tlac. Vyhodou je, ze takyto casopis moze byt interaktivnejsi.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 11. 2010 11:09

Proč má ten pán napravo to válečný malování???

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 11. 2010 10:55

no když slyším o tom zpoplatnění na Slovensku, tak se mi chce napsat něco sprostýho...
ale radši napíšu jen tohle, když už bych musel za zprávy platit, tak nechci vidět ani píď reklamy, jinak si to můžou strčit někamPS: díky bohu za seznam
PS2: vraťte normální diskuse

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 11. 2010 10:23

Mne sa paci model Linux Weekly news spoplatneniaSpravy su volne. Clanky maju predplatitelia hned, ostatni az o 10 dni. Navyse predplatitel moze ziskat link pre priatelov, ktory pojde cez jeho konto, vie sa, kto poskytol free link priatelomYou are currently subscribed at the "professional hacker" ($7.00/month) level. You may change to a different level; the expiration date for your subscription will be adjusted accordingly.Change subscription level to: starving hacker
($3.50/month)
project leader
($14.00/month)http://lwn.net/... ja viem Linuxaci su ochotnejsi platit za obsah ako Windowsaci
a to tak,ze dvojnasobneaj Apple/isti platia viac o 50% za obsah ako WindowsaciPodotykam, ze popltaok bol dobrovolnyhttp://blog.wolfire.com/2010/05/Linux-users-contr... ... a to sa ukazuje, ze az 18% Linuxakov su hard-core hraci
http://www.phoronix.com/scan.php... resp. kopletne vysledky
http://www.phoronix.com/scan.php...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 11. 2010 09:57

LOL. Co chcu na sk webe spoplatnit, ked este aj takuto dolezitu informaciu sa musim dozvediet na cz webe.
Zeby bola spoplatnena reklama? Ak nezaplatim nebudem ju mat na strankach?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
21. 11. 2010 09:27

Pokud máte hosta, a položíte mu otázku, tak bych se jako redaktor či moderátor snažil aby na tu otázku odpověděl a ne si mlel ty svoje PR kecy.Ohledně zpoplatnění internetu, respektive webu: Byl bych klidně pro, platit si za kvalitní obsah a objektivní články, ale za žumpu, která se dnes a denně prezentuje na českých zpravodajských webech, razantně odmítám platit.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
21. 11. 2010 08:47

pokud se několik vydavatelů dohodne, že zavedou placenej obsah, nezavání to tak trochu kartelovou dohodou..?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 11. 2010 07:47

zpoplatnit treba neco,ale taky prehled urco ne.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 11. 2010 07:07

Placený obsah má smysl pouze tehdy pokud se bude platit za článek,nikoli za přístup na celý web.Navíc u nás kde je to samé Novinky,Blesk,iDnes a já nevím co ještě je to pěkný nesmysl,protože suma sumárum je to všechno bulvár a zprávy které vlastně ani nepotřebuji.U SSD momentálně nevidím potenciál nahradit klasické disky,výhody mají jistě v noteboocích a vůbec zařízeních kde hrozí pád a poškození klasického disku,jenže u těch ultralevných Acerů a jim podobných notebooků je to stejně nesmysl (za předpokladu mírně přijatelnější ceny),protože při pádu se notebook rozpadne,rozláme nebo prostě přestane fungovat a pak už je mi celkem jedno jestli disk uvnitř ještě funguje nebo ne (tedy za předpokladu,že na něm nemám účetnictví za posledních 5 let a bez zálohy)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
21. 11. 2010 01:57

Dívám se na váš pořad vždycky když příjdu z pařby, nalitý jako dělo a nemá chybu.. díky za něj

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 11. 2010 01:46

Zpoplatnit net,, už neví, kde by na mě vydělali !!! S tím SSD nevim, nevim, pro mě je to moc velký luxus, aby se mi data hřáli na takovém to drahém disku, který stejně nemám nárok využit .... Možná pro jinou sféru než je STUDENT

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 11. 2010 01:16

hoj da sa niekde stiahnut aktualne cislo casopisu computer? kludne aj zaplatim bo som v zahranici a kepit si ho tu nemozem
dakujem

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
21. 11. 2010 00:46

Ehm SSD trim neni podporovan jen pod Windows 7 ale i pod Linuxem 2.6.33> , OpenSolaris, FreeBSD (plna podpora az od pristi verze)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 11. 2010 00:43

k tomu zpoplatnění internetu: internet != webNY "možná" vydělají víc, protože kvůli menší návštěvnosti budou platit méně za servery, adminy apod.SSD disk, LED dioda - ach joProboha proč 512GB SSD?? Já mám už dlouho ntb s 80GB diskem a vystačím si (hry nehraju, fotky, filmy apod mám jinde). To si jako chcete koupit rychlý a drahý disk kvůli tomu aby vám tam ležela "mrtvá" data, ke kterým přistoupíte jenom jednou za xx dní, pro přehrávání písniček či filmů SSD vůbec ničemu nepomůže (a na zbytek 128GB úúúplně stačí). Když už SSD, tak jenom na systém a programy, možná na swap (i když co ta životnost?).To samé se říkalo i o pevných discích, když začínaly nahrazovat magnetické pásky a i ty se dnes na některých místech nevyplatí nahradit. Takže velké SSD zatím ne (příliš drahé), časem samozřejmost.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 11. 2010 00:35

prostříhat nenechat "odborníka" si z toho dělat promotion produktu
v posl. době mi zpracováním nejvíc sedí computer pavla nygrýna, dokonce bych řek´, že čím míň času, tím je to dokonalejší

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 11. 2010 00:29

Zpoplatnění webového obsahu - ono stím zpoplatnění novin na internetu je pro ty vydavatele že se tolik nepropadne tištěná forma, což možná za pár let možná zanikl(téměř)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
? Joint007  |  21. 11. 2010 00:27
21. 11. 2010 00:15

Hmmm... Jestli se ten placený obsah ujme, tak nejenže budu muset z czshare stahovat seriály, ale už i placený obsah internetu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor