Týden Živě: Nový Google, nový Windows 10 a VDSL v Česku

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 5

Názory k článku

11. 10. 2020 17:15

Znovuobjavil som tyden zive a chcel by som ho sledovat pravidelne. Problem ale je, ze zabudnem Mate aj nejaky newsletter kde by mi chodil reminder na novy diel?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
11. 10. 2020 13:24

Ikony a „nové” Winy, ve kterých je „novinky” nutné hledat lupou. Budiž, když někdo považuje za nutné „trápit” uživatele zbytečnými instalacemi OS, při kterých se ne vše povede a srovná na první dobrou prosím, jen aby jednou lidé nezdrhli jinam, protože už to nepůjde „vydržet”. A co řeší Google? Kdepak sílící cenzuru, lustrování co bude nebo nebude ukazovat ve výsledcích, mimochodem on by vůbec neměl mít právo na takovou činnost, je to vyhledávač, ne nějaký mezinárodní eCensor, Ave. A vlády mnoha zemí, by se také měly zamyslet, protože sklouznout k totalitě nedá moc práce a lidé si toho ani nevšimnou. Namátkou, co je komu u nevinného člověka po otiscích prstů (kvůli terorismu, kriminalitě, jasně, on byl svět před tím pohádka...), jak je možné neustále sledovat lidi, kteří se ničím neprovinili (s výmluvou na bezpečnost a prevenci, jó to už komunisté měli stejné kecy o třídním nepříteli, zalezlém snad i v pouličním osvětlení, který se snaží poškodit socialistické zřízení) AI kamerami, když jdou třeba jen na nákup nebo za zábavou? Kdo má právo někomu filtrovat co si má přečíst a ještě k tomu přidávat vysvětlení poplatné jednomu vidění světa, dnes agresivním levičákům? Já si třeba přečtu Das Kapital*, zjistím, ano, Marx měl zločinné myšlenky a jeho utopie bude vždy končit Gulagy nebo Mein Kampf*, dobře, svět není dokonalý, ale likvidace lidí, kterým nedůvěřuji a nejsou mi dost dobří v plynových komorách, asi nebude nic co ze mě udělá lepšího člověk a ta ostuda, nejméně na 1000 let! A dnes každý leze Německu do zadku, bojí se Němců (přes EU, vážení, České země, zvládly R-U, protektorát i bolševika a lidé měli všeho méně než dnes a dali to!) a ještě jim skočí na lep ohledně baterek a četl jsem, že EP překonal EK a chce do roku 2030 -60% emisí proti 1990, paráda, jen aby mezitím nepřišla EU na buben. On svět teď nemá na rozhazování, takže těžko bude následovat EU jako nějaký dokonalý vzor. Naopak ostatní využijí svých výhod a pochybuji, že EU si dovolí zavádět daně na výrobky mimo EU proti silným státům, které nebudou splňovat její GND, to by rychle přišly blokády a válka.
* Ha, a nestal jsem se ani komunistou, ani nacistou. Já se ještě bez levičáků (většina lidí volila pravici) učil na škole taky kriticky myslet, sám si dohledat informace a udělat si názor. Proto bych taky nikdy jako EU (Německo, Francie) nelezl do zadku Číně a pokud už bych zavedl sankce proti Rusku, pak obratem i proti ní, protože Tibet, Ujgurové, HK, Čínské moře a hlavně proto, že nenávidím pokrytce.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor