Týden Živě: Křišťálová Lupa, Chrome OS a Intel

Kdo si letos odnesl Křišťálovou Lupu, jak vypadá Chrome OS na netbooku a jak se vyvíjí spor mezi Intelem a AMD očima Dušana Šimonoviče. Sledujte speciální rozšířenou verzi Týden Živě.

Dnešní Týden živě věnujeme v první části výhercům výročních cen českého internetu Křišťálová Lupa. Kdo zvítězil, kdo naopak prohrál a kdo se stal Projektem roku. V druhé části si pak Honza popovídá s Dušanem Šimonovičem na téma letitého sporu mezi Intelem a AMD, který v Evropě naplno vyvřel letos na jaře.

A jelikož minulý pátek Google zveřejnil zdrojové kódu Chromium OS (komunitní verze Chrome OS), spustíme ho na běžném netbooku a ověříme, jestli skutečně tak rychle startuje. Dnešní díl je vzhledem k náročnějším tématům výjimečně delší. Ukázka Chromium OS začíná v 16:34, povídání o Intelu a AMD pak v čase 19:00.

VIDEO: 2441 'Týden Živě 44/09'

stáhnout program Týden Živě v mp3 (44/09) (28 MB)


Naše pořady ve vašem přehrávači:

Týden Živě

Diskuzní videokomentáře redaktorů webů Živě.cz a MobilMania.cz, ve kterých rozebírají zajímavá témata týkající se počítačů, internetu, mobilních a jiných technologií. Videa můžete sledovat také na YouTube.

Diskuze (39) Další článek: Nová kniha: Word 2007 Hotová řešení

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,