Týden Živě: GTalk, IE9 a konkurenti Microsoftu

Diskuze čtenářů k článku

10. 08. 2010 21:38

Nazor certifikovane odbornika a ne kecalisty, co neco videl z rychliku ... kolik Vmware vCenter jste instalovali panove ... a na jake pole )

Takze: virtualizace:

ESXi je zdarma, vCenter je za penize a nabizi podle toho taky patricne technologie, hyper-V neni technologicka konkurence niceho, je to nejsbasi hracka, je to XEN predelany na windows, zbavujici se jedine vyhody a to paravirtualizace )) ... ve ktere jako jedine je dobry

Velky konkurent je KVM, coz je technologicky leader, ackoliv se to vubec nezda, to je vec, o ktere i vmware takne mlci a nikdo to nehodla ani kometovat. Dale XEN ... no on je fajn, je levny ... tot vse, komercni reseni je nedotazene, nebot se mi tam sekly licence a nesly dat nove, vyresil jsem spatne certifikaty, dostal jsem jinou chybu a konec, nevzalo to ani tvrdym prepsanim ... upgrade na novy fix nesel, ktery to mimochodem resil ... nesel z packu, nesel ani z CD pri beznem ofline upgradu ... dekuji, ztratil jsem zajem, jinak jsem jej pouzival, ale tohle si nemuzu dovolit, ze mi licence expiruje co rok a pak nejde obnovit .... to by stalo miliony.

IBM: vazeni, IBM je tech. leader snad ve vsem, to co jste uvedli je jen sranda, takze HW a to hlavne Power, kde M$ nebezi a ma 0% sanci, AIX, Linux na power, mainframe a LPAIR virtualizace, zacinajici na CPU a RAM, pokracujici pres zbernice, konce na diskovem poli, vmware farmu vam vazeni zhodim do 10minut na hubu, pretizim disky a kde jste byli

Lotus Domino server ... na rozdil od tech blaznu pred kamerou, jsem tenhle system spravoval, zadne registy, zadne zavislosti, 1 INI a databaze ... preneseni po havarii ze zalohy na novy server a lets go, OS me nezajima ... premigruji to klidne na linux )) ... exchange ... zmena SID a mate zamkle lokalni archivy na vsech PC, prenos jinam ? coze ? nova instalace ... coze ? ... to je hezka fuska, uz jste nekdy presvedcovaly AD, ze ma exchange jinde a ten pu8vodni uz fakt odebrat nejde, protoze neni ... obnova na novy HW se nezdarila BSOD ... sry... novy CPU uz nemate P3 uz mate P4 ...

IBM DB2 ... na svete jsou jen 2 velke DB BerkleyDB(Oracle) a DB2 ... Berkley DB je i MS SQL ... bo Berkley-> Oracle-> Sybase-> MS SQL ) ... i informix je z Oracle ) ... a pak zde mame postgreSQL ... DB na urovni Oracle ) ... ano je to velka konkurence, hlavne pro svet Unixu a RISCu.

Oracle ... tak MS SQL a Oracle bych neporovnaval, jak dopadla burza v londyne vime vsichni, totalnim krachem MS a byl z tama potupne vyhnan a ne zrovna v tichosti, nikdo se netajil ze toho uz bylo dost a ze to bylo nejdrazsi reseni na celem svete, kolik je to stalo na vypadcich a ze to bylo pomale.

vazeni jede MS SQL na Unixech ... ne, bezi to na OS, ktery musis spadnout ... proc ... neumi defragmentovat RAM.

Ja instaloval Itanium2 server s 64 jadry a 32GB RAM, kde bezi oracle snad v 20 instancich + se replikuje na druhe Itanium2 ... vazne si myslite, ze tohle udelate na PC + windows a ze to bude i fungovat ? .... a ze firma, ktera je na tom zavisla a bezi na tom vetsina IS to sveri windows ? ... ne, sverili to Linuxu.

takze vazeni, MS zije z toho, ze o tehle vecech rozhoduji ekonomove, kteri daji na hezke barvicky a pozvanku mechche M$ v luxusnich sidlech a lehkou devou na celou noc ... a pak lide z PC, kteri doma zacli na DOSu a UNIX si s nim neustale pletou, kteri nikdy nevideli poradny sever a to co funguje ve svete UNIXu je pro ne SCI-FI .... proto je M$ tam kde je + korupce, korupce a zase korupce s vydiranim.

jenze jejich doba konci, smeji se jim uz i studentici, co diky linuxu uz vedi, co je to unix, kteri uz neco umi a mangment si zacina uvedomovat, ze ho ty levne PC servery s windows stoji strasne moc (upgrade HW, upgrade OS ... nutnost prepisovat SW + vypadky + znova zaplacene licence a CALy)

mimochodem, skoly, ze pouzivaji Hyper-V ... neplette si fakultu knihovniku se sklou, cele IT tam pouzivaji XEN (ten opensource) a KVM ... nebot to umi bootovat pres PXE, potrebuji virtualizovat hlavne linuxy a *BSD a je to velmi rychle ... a pak pokud chteji jen linux, tak jednoznacne OpenVZ ... to uz je ale jina kapitola, to vam bezi na jednom serveru vice virtualu, nez si dkoaze kdokoliv predstavit s rezii v radech stovek kB na jeden virtual .... a pak uz jen rezie aplikaci )) ... ano, je to jak solarisove zony ))

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 08. 2010 22:32

konecne poriadny nazor - v 90% suhlasim, presiel som si niektorymi situaciami co ste pisali vratane exchange problemov pri co i len malej elementarnej operativnej zmene versus na druhu stranu vratane bezproblemovych upgradov lotus domino zo 4ky cez 5ku na verziu 6... ale to tymto tajtrlikom, pre ktorych je 10gb databaza akoze obrovska nevysvelite - tieto veci clovek pochopi az ked deno-denne spravuje terabajtove databazy (v mojom pripade to bolo max 65TB Oracle)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
09. 08. 2010 13:21

V mém okolí používají všichni GTalk.. ICQ zapnu cca 2x ročně, když potřebuju kontaktovat někoho nepodstatného, kdo je jen na ICQ.. No a od doby, kdy jsem si pořídil Android tel, jsem bez problému už úplně, je to pohodlnější než SMSky - GTalk..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 08. 2010 21:39

Ja pouzivam pidgin a mam jak MSN, ICQ ... tak Jabber ... hlavne ne Facebook pouzivam vyhradne Jabber protokol ))

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
09. 08. 2010 10:19

Omlouváme se za Jakuba, který se ani v osmadvaceti letech nedokázal naučit správně vyslovovat jednoduché anglické slovíčko engine.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
09. 08. 2010 10:20

ha ha :D

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
09. 08. 2010 10:22

Když jsme u toho, neexistuje ani Lambordžini. Jelikož je tam to "h", Lamborghini se čte jako "Laborgini".

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
09. 08. 2010 10:55

To je sranda... Někdo s tím nesouhlasí. To není otázka názoru. To jsou pravidla výslovnosti v italštině.

"Dž" by tam bylo pouze v případě, kdyby přímo za "g" následovalo "e" nebo "i" - to "h" tam není náhodou.

Mimochodem, velice podobně to funguje v angličtině nebo francouzštině.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
09. 08. 2010 11:04

Ja suhlasim, je to "lamborgini"

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
09. 08. 2010 21:38

Další nesouhlas...

Moc prosím, podívejte se sem http://www.metacafe.com/watch/90350/top_gear_lamb... ...

Lamborghini tam několikrát vyslovuje Jeremy Clarkson z Top Gearu - když už nevěříte italské výslovnosti, ani mně...

Hlavně, prosím, už mi nervěte nikdo uši s lambordžíny.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 08. 2010 08:46

Tak jo, jdu se picnout...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
09. 08. 2010 10:07

Pánové, ušly vám přinejmenším tři závažné důvody, pro které je ukončení podpory XP jedním z nejkontroverznějších kroků MS v posledních letech:

1. Pokud se ještě několik měsíců zpátky oficiálně prodávaly počítače s XP, jde o prostou ochranu investic. Netvrdím že je třeba požadovat 10 let podpory jako je tomu u automobilů, ale minimálně tři roky od poskytnutí poslední prodejní licence by měl mít operační systém oficiální podporu - spíše ale pět.

2. Notebooky mívají specifické čipsety a kombinace zabudovaných periferií (mnohdy hodně obskurních). Ze stejného důvodu se nemůžu zbavit Vist na jedné mašině: ovladače prostě nejsou - ani do XP, ani do sedmiček. Jistě - je to věc výrobce. Ale buď MS bude při OEM licencování požadovat po výrobcích HW příslib podpory alespoň pro následující OS, nebo bude muset holt počítat s podporou starších systémů alespoň po dobu morální životnosti mašin, kterým poskytl licenci.

3. Ve firemních sítích běží kupa různého nestandardního softu a investice do OS pak znamená také nemalé náklady na nové verze informačních, účetních systémů a podobně, které pro nový systém mají SPOLEHLIVÉ klienty.

Připomínám, že zde nejde o hezčí okýnka a ikonky. I ty krásné Win7 půjdou do kytek, až se ty miliony mašin s nepodporovanými a neupgradovanými XP (které prostě z ekonomických nebo technických důvodů nelze vyměnit) stanou na síti obrovským zdrojem trojanů, červů a různých botů. A žeby XP už neobsahovala žádnou bezpečnostní díru - tomu prostě nevěřím.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 08. 2010 11:15

Windows XP SP 3 mají podporu nejméně do roku 2014, spolu s MSIE 6 -8, takže s i myslím, že první bod je trochu mimo...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
09. 08. 2010 06:41

Nový Computer! Nepřišel, kontaktoval jsem nového vydavatele, který zjistil, že z několika časopisů C Pressu, které mám předplaceny, nejsem v databázi ani jednou. Na e-maily nikdo neodpovídá. Skvělá práce.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
09. 08. 2010 00:56

Vážení diskutující. Proč tady plivete na Windows XP, když hromada z Vás stejně ty báječné W7 nekoupila v krabici, ani nedostala k novému notebooku nebo PC. Chcete tady tvrdit, že jste běželi do obchodu a za 2,5 tisíce (upgrade W7HP z ofi XP) nebo za 4 tisíce(plná verze W7HP) koupili krabici s novým OS, doma smazali ty stará a hnusná XP a novou instalací zvedli cenu notebooku o třetinu a víc? W7Pro, Ultimate raději ani neuvádím. Samozřejmě chápu, že část si koupila třeba nový notebook/PC a nějakou podobu W7 dostala přibalenou. Osobně ale nevěřím, že by tato skupina byla alespoň polovina lidí, kterým svítí u příspěvku ikonka W7.

Přestaňte papouškovat výkřiky pana Sedláka, který dobře ví, že pro obrovskou skupinu lidí nemá legální přechod na W7 (kromě přibalených k nákupu nového hardwaru) cenu. Aby si kvůli posílání pošty, prohlížení webu a upravování fotek kupovali za pár tisíc nový OS, když ten původní to umí také? Jste se zbláznili.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
09. 08. 2010 09:54

Já jsem si koupil nb s Vistama jen abych mohl za necelé 400 Kč (se vším všudy) upgradovat na Win 7

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
08. 08. 2010 20:22

Jan Sedlak sa dnes celkom pomylil, skusim vysvetlit, preco si to myslim :

1. Preco sa Honza smial, ze IBM je konkurent Microsoftu? Priamo v sfere vyroby porduktov pre mainstream mozno nie (to su tie nestastne lotus notes). LENZE, Microsoft si na poli biznis rieseni hlada partnerov (a enterprise sefra je TA sefra s velkymi peniazmi), u ktorych moze presadit svoje technologie. Tu su IBM a Oracle obrovski konkurenti, pretoze ich technologie su priama konkurencia pre .NET riesenia. IBM a Oracle SU a aj dlho BUDU obrovskym konkurentom Microsoftu v enterprise sefre.

2. "Java mi nepřijde jako dobrý jazyk". Toto si Honza mohol odpustit, pretoze vidno, ze nie je programator. Java je najpopularnejsi jazyk na svete na strane serverov v biznis rieseniach. Existuje obrovske mnozstvo robustnych Javackych frameworkov, na ktorych su postavene tazko tonazne riesenia. Dokonca aj mytus o pomalej Jave dnes uz neplati (hlavne vdaka JIT kompilatorom). Dokonca byva radovo rychlejsia ako intepretovane jazyky (PHP ci Python), len na spoznanie tohto rozdielu treba adevkatne velky projekt (inak je zbytocne velka investicia). Tu napr. tazia spominane IBM ci Oracle. Napr. tolko spominany Google pohana svoj GMail Javou (na strane servera, front-end je JavaScriptovy).

Inak mam tyden zive rad a drzim vam prsty. Len pozor na taketo (podla mna dost velke) preslapy.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 08. 2010 21:25

Jojo, Honza dneska vyplodil pár nesmyslů, ještě že tam byl i Jakub a držel to na zemi. I přesto u mě úroveň pořadu trochu klesla, je to sice uvolněná diskuze (proto mi nevadilo to s Operou), ale občas by si účastníci mohli rozmyslet než něco vyplodí :/

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 08. 2010 21:45

Ohledne Javy to byl pekny hlod, ktery ukazuje, ze nikdo nerozumi vsemu. Docela se take bojim kvality slibovaneho testu virtualizacnich technolgii. Pro pana Sedlaka si myslim vetsi sousto nez dokaze snist. Snad to nebude tabulka s cenama a povrchni okecani, co se nejvic vyplati.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 08. 2010 18:41

jj, ta verze computeru bez dvd je super, jelikož stejně to dvd nepoužívám a zbytečně se mi to doma hromadí a zavazí...

Jen je problém, že se mi stále nikde nedaří sehnat ten computer bez dvd.

Všude co jsem se díval jej mají jen s dvd. Takže místo abych jezdil někam přes celé město tak jej raději koupím i s dvd, což mi ale vyjde dráž...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 08. 2010 17:26

Chudák děda WinXP - navážet se do seniorů, že se nestydíte :D :D :D

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
08. 08. 2010 17:53

No já bych ho zase jako dědu neviděl, spíše takej 45 letej "mladík"

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
08. 08. 2010 17:58

převzato z lamera: je to takovej čtyřicátník většinu toho zvládá ale pěkně se u toho nafuní

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
08. 08. 2010 16:51

Trochu KFC product placement

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
08. 08. 2010 13:30

Připadá to jenom mě, že se vývoj Google Talku zastavil někdy před lety? Instaloval jsem ho někdy 2+ roky zpátky a od té doby žádná nová verze. Akorát přidali video hovory přes web rozhraní. A v Messengeru se mi už hodně dlouho nestalo, že by mi to vyhodilo chybu při odeslání zprávy.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
08. 08. 2010 13:31

Btw: Nemám XP ale 7

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 08. 2010 14:17

Jo, vývoj je nulový, na druhou stranu mně nikdy nic nechybělo. Ale používal jsem to čistě na psaní a posílání souborů. Chyby při odesílání zprávy mi to jednou za uherský rok hodilo taky...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 08. 2010 14:19

A na to nejdůležitější jsem zapomněl . Existuje Google Talk Labs edition – obsahuje nějaké věci navíc, umí to přehrávat YT videa přímo v chat okně atp. http://www.google.com/talk/labsedition/index.html...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 08. 2010 23:29

Skvělé Díky za tip

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 08. 2010 12:44

Honza Sedlák jede taky na Blackberry? Zupa, já myslel, že to je Iphoňák.

Jinak si myslím, že nový WLM je fajn, ale pořád platí, že v ČR moc lidí WLM nemá. Já bych ze všech svých přátel dal dohromady pouze pár lidí, kteří ho jednou za uherák používají. Takže je

Výhody GT vidím hlavně v tom, že ho člověk ani nemusí instalovat. Stačí mít účet u Googlu(a to má v ČR hodně lidí), je skoro v každém multi IM. Já ho mám např. na Trilianu a jsem spokojený.

Určitě se tradičně přikláním k tomu GT, i když zrovna WLM považuji za dobrý IM klient.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
08. 08. 2010 12:48

A tak Windows Live Messenger máš taky v Trilianu.

Windows Live Messenger je hodně dobrý IM, ale odstranil jsem Live učet asi po roce, kdy jsem nashromáždil celkem 4 lidi, co ho používají. Takže jsem se rozhodl vymazat Live účet, jelikož v ČR to pro mě nemá smysl.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 08. 2010 13:02

Jo, na Trilianu je také. To máš pravdu. :) WLM je taky všude, to nepopírám. Troufnu si napsat, že je i rozšířenejší, než GT. Bohužel mi přes WLM nikdo nepíše. :))

Přesně tak. Nemá to smysl...Připadá mi to stabilní, pěkný, funkční, zábavný. Ale lidé chybějí. Teď asi napíšu reakci, kterou možná někteří uživatelé zkritizují, ale... : Já bych byl raději, kdyby byl WLM v ČR rozšířenější, než nějaké ICQ. Ale to je možná hodně subjektivní názor...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
08. 08. 2010 13:28

To by si přálo více lidí, přece jenom ICQ je na dnešní poměry trochu zastaralé a prolezlé rusákama skrz na skrz.

Třeba v Británii je MSN hlavní protokol.

Kdežto tady někdo založil ICQ jednou a pak to jelo.

ICQ používáme akorát my, Rusáci a Arabi jinak nikdo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
08. 08. 2010 14:00

Já, uživatel Linuxu, souhlasím s tím přáním o WLM. Ačkoliv bych byl radši pro Jabber, ono je prakticky cokoliv lepší než ICQ a ani to WLM mi nevadí tolik (dokonce skoro vůbec).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 08. 2010 14:30

Jo, to je názor za tisíc bodů. Od uživatelů Linuxu se tohle často nevidí/neslyší... Btw. taky jedu občas na Linux a MS nehltám. I když zase MS nějak neodsuzuji. Jsem si vědom toho, že MS něco dokázal. Dodnes využívám jejich služby a souhlasím s tím, že jsou v některých věcech stále nejlepší. Bohužel musím konstatovat, že už se mi nelíbí směr, jakým se MS vydal. Ale to je na delší diskuzi, tak to tu nebudu pitvat detailně.

Každopádně WLM = super volba, super IM. S Icq se nedá srovnávat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
09. 08. 2010 08:14

už jenom kvůli kýčovitému gui oficiálního klienta bych jej používat nechtěl, navíc když je protokol vytvořený a provozovaný nedůvěryhodným provozovatelem

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 08. 2010 12:23

co tam dela ta reklama na KFC...u toho typka nelevo....porad se mluvilo jak od 1 cervna tohle je zakazany a dneska to vidim v eteru

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 08. 2010 11:38

Tak Honza Sedlák to podle mě dneska těžce posral, byly opravdu nutné ty arogantní kecy o Windows XP? Je to vynikající vyladěný systém a ne každý má potřebu vždycky používat to nejnovější, hlavně aby byl cool a in. Stejně tak ta poznámka s Operou... nemám ji rád, protože mi nesedne a její uživatele považuju za stejně fanatiky jako Apple ovečky... ale proč rýpat stylem, že je jedno, jaký prohlížeč používám, pokud to teda není Opera? Co je na ní tak špatného a o co je horší než třeba IEčko nebo Maxthon?

Jinak ty soutěže by to určitě chtělo udělat nefacebookovým způsobem, aby si mohlo zasoutěžit víc lidí Já jsem sice náhodou doma našel originálku IE4, takže pětku bych nevyužil, ale zahrát si třeba o tu kamerku by nebylo úplně od věci

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
08. 08. 2010 12:20

Pak ale dodal, že XP není odladěný pro nový hardware a to je podle mě pravda.

V dnešní době je ho dobré používat jen na starších strojích, jinak to nemá smysl.

A pokud někdo dává XPčka na nový počítač jen si ho spomaluje.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 08. 2010 14:23

Pro Kristovy rány nežerte to tak, je to uvolněný Týden Živě, ne tisková zpráva pro ČTK... Honza prostě není žádný suchar .

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
08. 08. 2010 10:55

2 Kuba Čížek: A já se těšil, že ještě někdy uvidím na videu ty diskety s MS-DOSem, jak jste slibovali na FB a ono nic, palec dolů pánové

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 08. 2010 10:32

Taky jsem se rozloucil pred 2 lety s ICQ a mam klid, zadny spam, zadne problemy s diakritikou ani stabilitou, zadne porusovani licence, zadny mizerny client co zere stovky mb ram, zobrazuje omalovanky a vydava podivne zvuky - pouzivam jen Jabber a nemuzu si stezovat.

Co se tyce dilu, tak Honza trochu moc veri microsoftu, v oblasti cloudu nema moc sanci a na se mu taky zacinaji podlamovat kolena. Jedine co ho drzi jsou hry a kancelarsky balik, oboji jde ale pomalu ke dnu (na platforme PC)

Co se tyce virtualizace, tak co se tyce vykonu a stability na tom jsou jednoznacne nejlepe reseni postavene na Xenu a KVM. Xen 4 ma napr. podporu primeho pristupu ke graficke karte pomoci IOMMU, coz umoznuje pouzivat plnohodnotnou akceleraci v guestech bez emulace. (napr. linuxovem hostu lze spustit nativne direct3d).

Kazdopadne direct3d a cele directx je podle me velka fraska, stejne jako "games for windows", vse jen o marketingu a o vymyvani mozku.

A vite napr. ze za katastrofu na ropne plosine Deepwater Horizon muze Windows a BSOD ?

Podekujte Billovi

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 08. 2010 10:41

Dal som ti plus za ten Jabber, ale tá veta o ropnej plošine je blbosť. Prečo bezpečnosť celej plošiny závisela od jediného počítača?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 08. 2010 11:05

Ten stroj slouzil na monitorovani ropne plosiny a alarm. Bohuzel protoze se stroj casto zasekaval a vedelo se o tom delsi dobu, tak ho vypinali aby je v noci nahodne nebudil. A co se nestalo ... Pokud neverite, zeptejte se Michaela Williamse. Kdyby byli vcas varovani, mohlo to skoncit uplne jinak.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 08. 2010 12:35

Čiže sú na vine technici, ktorí nezabezpečili správne fungovanie počítača.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 08. 2010 10:57

Myslis, ze ten smejdskej ventil navrhovali na Win a kdyz nekomu spadly wokna, tak to proste nedodelal a poslal rozdelanou verzi jako finalni?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 08. 2010 13:09

Tohle je velmi zaujatý a zcestný příspěvek.

Tak nějak nevím, proč bys měl mít na ICQ problémy s diakritikou? Snad jen když to provozuješ na tom svém Linuxu přes nějaký alternativní klient. To ovšem není problém ICQ. Já se ICQ nezastávám, ale to svádíš své problémy na ICQ, což je nesmysl. Já jedu několik let na Mirandu a nemám s diakritikou problém.

Stovky MB mi ICQ nikdy nežralo. Je mi jasné, že je to hodně obrazně řečeno, ale ICQ není zase takový žrout. A já osobně nemám problém ani se svou Mirandou, která si něco přeci jen bere...

Zvuky: Je jen na tobě, jak si ty zvuky nastavíš. Na netu máš k dispozici stovky zvuků ke stažení. Že si to neumíš sám nastavit, to je tvůj problém. Já osobně zvuky nepoužívám, ale kdybych je používal, tak by mi to nedělalo problém.

Já osobně bych byl rád, kdyby se jelo na Jabber, protože je ICQ skutečně mizerný IM, ale platí stále to, že je nejpoužívanější, což je rozhodující.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 08. 2010 15:52

Souhlasím, osobně používám QIP Infium a s žádnými výše zmiňovanými problémy nyní nemám. Zpočátku se pár problémů vyskytovalo, ale stačilo v nastavení pozměnit pár hodnot (zapnout anti-spambot, vypnout zvuky, atd.) a během pár minut se dá i ICQ v pohodě používat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
09. 08. 2010 08:10

jasně ty problémy s diakritikou nemáš jen všichni, kterým posíláš zprávy xD

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 08. 2010 16:07

problémy s diakritikou jsou pokud druhá strana používá na tom svým windowsu třeba starej QIP (pořád ještě hodně rozšířenej)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
09. 08. 2010 01:36

No dobře, to je taky pravda.

Ale za to pořád nemůže provozovatel ICQ protokolu. Za to můžou pořád jen a jen dutí uživatelé špatných klientů.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 08. 2010 10:27

Taky bych preferoval soutěže, kterých by se mohli účastnit i ti, kteří jsou vůči facebooku imunní. Prosím, prosím, smutně koukám. (Stejně jako vy dva kvůli lupě - mimochodem, pěkný pokus s lichými počty.

Kuba dnes zřejmě zapomněl deštník a Honza dělá reklamu na KejeFCí. Holt to počasí je děsné. Pěkná práce kluci, bavím se u každého dílu. Jen tak dále.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 08. 2010 10:26

Cha, tak božský Live Messenger háže chyby při odesílání zpráv? No to se mi nestalo ani se zatracovaným ICQ!

Taky se spamem nemám problém (ICQ a Jabber).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 08. 2010 10:55

Nektery alternativni klienti ICQ to ale delaly bezne, asi kdyz se jejich verze vic lisily. Pak mi to u nekterych kontaktu psalo po cca deseti vterinach, ze se zpravu nepodarilo dorucit, ale lidem to pritom chodilo a odpovidali na to. Dost to rusilo a navic to ty moje (ne)odeslany zpravy neukladalo do historie.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 08. 2010 16:34

Jenže to jsou alternativní klienti. A nejspíš to bylo způsobeno špatným zpracováním potvrzení o doručení - důsledek změny protokolu, nebo nestandardní chování klienta na druhé straně (to je pravděpodobnější, protože většinou problém zmizel, když se ověřovalo pouze doručení na server). U originálního ICQ klienta (i když je to jinak šílenej program) se problémy nevyskytují.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 08. 2010 09:26

Na Jabbery jsem uz asi dva roky, co jsem se definitivne a nasilne rozloucil s ICQ. Bohuzel to nerozdychaly ty kontakty, kteri pocitacum moc nerozumi a na ICQ byli proto, ze tam "byli vsichni". MSN jsem nikdy nepouzival, nebot jsem applista a moznost jabberu v iChatu je skvela (pozor, to neplatilo vzdy, ta moznost tam byla pridana pomerne nedavno).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
08. 08. 2010 09:16

Tak nejenom slovíčko engine, ale i výslovnost slovíčka talk (http://dictionary.cambridge.org/dictionary/british/talk_1)... Ale jinak supr díl!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
08. 08. 2010 04:33

Soutěže jsou pěkné, zajímavé, o bezva ceny, ale nechcete dát možnost zúčastnit se i nám, co nemáme fuckbook?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
08. 08. 2010 03:49

sjednoceni interface u noveho exploreru .... jnymi slovy ribon do kazde rodiny ... ribon do kazde aplikace :P ale tak proc ne .. vyzkousime :D .... u Officu se povedl a pracuje se s nim dobre :) navic setri misto ..... ale nevim esli to bude zrovna dobre pro internetovy prohlizec :P

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
08. 08. 2010 09:04

navíc se tím šetří místo? měl by jste si zajít k očnímu nebo si udělejte screenshoty verze MSO s ribbonem a s "normálním" menu, když pouhým okem nevidíte, že ribbon je minimálně dvakrát tak vysoký jako klasické menu, tak si to proboha změřte v nějakém obrázkovém editoru!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 08. 2010 09:52

Šetří, protože se dá ribbon velice rychle schovat/zobrazit (dvojklikem na záložku) a získá se tak hodně místa, pokud to někdo potřebuje. Takže nemáte pravdu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 08. 2010 13:48

No, to šetření místa ve Wordu/Excelu je sice diskutabilní (funkční ovládací prvky v mojem OpenOffice mjí na výšku stejně jako schovaný Ribbon). U Wordu/Excelu ale dokážu Ribbon pochopit protože aspoň nějak zorganizoval velké množství funkcí které ty programy mají.

Co ale chcete dát do Ribonu v IE? A hlavně, jak chcete ovládací prvky Ribbonem zmenšit? Když už dneska je v IE prakticky jeden řádek ovládacích prvků + panely otevřených stránek.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
08. 08. 2010 15:14

pokud to tak jde tak by to bylo vyborne. ja jsem jeste s ribbony moc nepracoval krome malovani ve win7 nebo noveho live mailu. takze ty ribbony s moznosti rychleho schovani vlastne by urychlilo a zpohodlnelo surfovani po netu, protoze nebylo by treba otevirat okno s nastaveni pri kazde drobne zmene, nebo hledat taky nejakou drobnost v tuctu nabidek textoveho menu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
09. 08. 2010 08:05

ale já nemluvil o tom, že by ribon neešl schovat ale o tom, že jde o širší (vyšší) prvek GUI než klasické menu, navíc stále schovávat/zobrazovat ovládací prvky musí být dosti pruda a nevím, zda bude mít IE9 podporu pro myší gesta, řekl bych že ne (leda přes sw třetích stran, jako je plugin Maxthon)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
08. 08. 2010 02:23

nemyslím si, navíc v názvu adresy druhého je IE8, tohle bych taky viděl na FAKE

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
08. 08. 2010 02:38

ano ty obrazky z prvniho odkazu odpovidaji spis trendu minimalizovani co zapocal chrome, ale...ten obrazek na druhem odkazu by odpovidal tomu trendu microsoftackemu to jest ribbony ve kterem microsoft nadale pokracuje viz. live mail kde z minimalistickeho menu se stane velky panel s ribbony. ale asi tuto cestu ms nezvoli tak velke menu urcite v internetovem prohlizeci nikdo by neuvital, leda ze by se to dalo ruzne menit.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 08. 2010 07:02

Tak oba dva jsou fake, jako pěst na oko.

Jen idiot si myslí, že tam Microsoft dá Ribbon a zas takovou razantní změnu, která nakonec nevypadá ani jako prohlížeč, jak je v prvním odkazu taky MS rozhodně neprovede.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
08. 08. 2010 09:01

já bych blbost soudruhů z redmondu nepodceňoval, když dokáží tlačítko na vypínání počítače pojmenovat start, nejpoužívanější funkce v ribbonu téměř schovat, v hotmailu dávat banner na službu, kterou používáš, všude spát silverlight i když to zabrání uživateli se dozvědět o nové službě MS a plno podobných !vlastností"

vím že je blbost ale v tomto oboru dokáže MS hodně překvapit

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
08. 08. 2010 11:48

Tlačítko na vypínání pojmenovat start - bože, bože, chlape, kolikrát se spouští - startuje - nějaký program, než to potřebuje člověk vypnout?

Mimochodem, já pecka vypínám klepnutím na vypínač, je to jaksi jednodušší, než Start - Vypnout.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
09. 08. 2010 07:57

koukám, že jste odborník xD vypínat počítač natvrdo síťovým vypínačem (možná bez ukončení aplikací) to určitě má váš mazlíček rád, jak často přeinstalováváte windows?

BTW: až na exoty jako jste vy, převážná většina uživatelů používá k vypínání počítače tlačítko "start" (nebo verzi bez tohoto textu ve vistě a 7even), kdežto používat nabídku start k spouštění aplikací se moc nevidí, BFU spouštějí programy pomocí ikon na ploše nebo v liště rychlého spouštění a pokročilí uživatelé často taktéž nebo různě jinak

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
09. 08. 2010 09:50

ty ses uplne mimo.Samozrejme ze muze vypinat pocitac tim tlacitkem a samozrejme z e dojde k normalnimu ukonceni aplikaci a vypnuti pocitace.A samozrejme ze kazdy odbornik to vi.Jen uzvaneny debil jako ty si mysli,ze muze kazdemu cpat ty svoje nesmysly.Proste lzes a ses uplna lama.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
09. 08. 2010 23:11

1. "dyž dokáží tlačítko na vypínání počítače pojmenovat start"

zrejme mas nejaku specialnu ediciu win.

na tych mojich zhruba od verzie nt 4.0 cez w2k, xp, az po dnesne w7 vypinaju tlacidlom shut down, pripadne alt+f4

2. "koukám, že jste odborník xD vypínat počítač natvrdo síťovým vypínačem"

zhruba od verzie xp a atx skrin toto spravi iba to, ze system sa korektne zavrie, ako keby si stlacil shut down.

taky odbornik ako ty by to predsa mal vediet aj sam.

3. "kdežto používat nabídku start k spouštění aplikací se moc nevidí"

uz si pocul o spustani aplikacii cez search v start menu, tusim od nejakej verzie vista a dnes w7?

takmer kazdy bloody fuckin user by nemenil.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
09. 08. 2010 10:45

ty patris na www.kokot.com

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
31. 08. 2010 22:36

Až na tom že to není JEN tlačítko na vypínání počítače. Konkrétně které a ve kterém programu? Pokud máte na mysli hledání v nabídkách původního menu, tak dohledat je v Ribbonu taktéž nebude problém. Inu, pokud si nikdo nekoupil reklamu, tak rpoč nedat reklamu sám na sebe? A skutečně zabrání?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 08. 2010 01:58

IE9 toho hodně dohání, ale spíš mě zajímá, jestli už bude správně vykreslovat šířky okrajů.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
08. 08. 2010 02:21

no, myslím, že to je to nejmenší.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 08. 2010 09:52

Sirky okraju myslis jako vlastnost width?

To uz umi od IE6, v rezimu standard.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 08. 2010 10:36

Mňa by skôr zaujímalo, kedy sa k podpore štandardov v IE začnú konečne vyjadrovať ľudia, ktorí naozaj rozumejú tomu, čo je skutočne bug v IE a čo je povera vyhrabaná odniekiaľ z dôb IE5/IE6.

Aké šírky okrajov vykresľuje IE zle?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
08. 08. 2010 01:45

No pořád jsou XP nejpoužívanější OS takže na nich něco asi bude i když nevim teda co.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
08. 08. 2010 02:20

spis je to o penězích než o kvalitě XP, lidi prostě nyní nemají prachy na koupi novějšího stroje a raději tam mají XP. Nebo mají o něco silnější mašinu, ale zvládne max visty a proto se raději vrátí k XP.

Už bych nikdy nedal XP do žádného stroje (aspoň ne svého)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
08. 08. 2010 03:47

zvladne max visty ? :D to nechapu co to je za nesmysl .. pokud to zvladne visty tak to zvladne vse ... protoze sedmicky maji daleko mensi naroky jako visty .....

ono jak se rika pokud na tom jely XP tak pojedou v pohode i sedmicky ... viz ruzny ty testy kde rozjizdeji sedmicky na opravdu obstaroznich strojich :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
31. 08. 2010 22:31

Musím z praxe souhlasit, i na mém obstarožním PC frčí Windows 7 mnohem lépe než původní Windows XP a to na něj Windows Vista nešly nainstalovat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
09. 08. 2010 07:49

je vidět, že děláte spíše do včel než do počítačů, myslím, že každý kdo alespoň viděl sedmičky v akci ví, že co do výkonu, tak se od nároků XP moc neliší, kdežto visty jsou nejen HW nenasytné ale horší než XP (pouze fonty mají lepší)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
09. 08. 2010 10:41

psal jsem pozdě v noci, uznávám, má chyba.

Ale když to vezmu trochu jinak, tak si někteří koupili NB nebo PC s Vistama a raději udělali downgrade na XP.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
08. 08. 2010 11:15

XP sou imo nejpouzivanejsi OS stejne jako IE prohlizec... vetsina lidi si proste neni jista zmenou neceho na co sou jiz zvykli (je to nazor na prispevek nekde nahore dal jsem odpovedet ale objevilo se to tu :))

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
08. 08. 2010 12:00

ono ked na to niekto nema peniaze (a nechce sa chytat warezu) tak si necha xp. No naco je niekomu win7 ked iba beha po nete a pusti si film/pesnicku? To uz lepsia alternativa linux

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
09. 08. 2010 07:50

s tím IE už to moc neplatí

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
08. 08. 2010 01:34

honza sedlak : XPecka konecne chcipnou muhehe

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
08. 08. 2010 00:57

Dneska jste mi udělali radost: celý díl o Microsoftu... a to já rád. :) Opět skvělý díl, už se Vám ta chvála musí zajídat, ne? :)

Jenom bych měl jednu prosbu: Mohli byste uvádět názvy dílů do Podcast Feedu? Když bych si chtěl občas poslechnout některý starší díl, tak se v nich jen podle data a čísla dílu špatně orientuje. Díky

Edit: Teď koukám, že jsem ve třech větách 5x použil slovo "díl" (teď už 6x), tak mi to pro tentokrát račte prominout. :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 08. 2010 00:31

Nedám si dva knedlíky ale šest.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
08. 08. 2010 01:33

spatne ! :D musis 5 nebo 7 aby to bylo liche

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 08. 2010 10:49

Jsem zvědavý, co budou dělat za rok, až tu třetí lupu budou mít a budou chtít čtvrtou - budou lidi přesvědčovat, aby nehlasovali nebo že sudý počet vlastně není tak špatný?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
31. 08. 2010 22:28

Zjistíme, že redakce je větší než vypadá

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 08. 2010 00:25

Sranda

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 08. 2010 00:14

hezký díl

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 08. 2010 00:08

Kuba došel dneska nějaký zmoklý....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 08. 2010 00:04

konecne prvyy :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 08. 2010 14:41

Máš orgasmus?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 08. 2010 21:03

anoprosim, uz vyse 21 hodin :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor