Týden Živě: Apple iPad speciál

Diskuze čtenářů k článku

avatar
31. 03. 2010 10:56

Zariadenie typu Kindle alebo IPad si kúpim až keď to bude tenký ohýbateľný a zrolovateľný elektronický papier založený na zdokonalenej technológii OLED.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
03. 02. 2010 17:42

Zajimave video , velmi za nej dekuji .. Zaujalo me par veci.

1) Ke koupi bude redukce na usb a sd, cenu nevidim jako problem, usb mohlo byt zabudovano primo do iPadu,ale budiz.. Otazka zni: Bude mozne proste napojit usb a nakopirovat hudbu, obrazky, dokumenty, film do iPadu? Mluvim samozrejme o podporovanych formatech.

2) chybejici flash mi vadi v podstate jen z duvodu sledovani videa a poslouchani hudby z nekterych stranek.. Online hry nehraju,takze pro ostatni priapady to beru jako osvobozeni od vsude pritomnych blikajicich reklam. Pokud to ale chapu dobre, existuje flash pro iphone , ale je mozne ho pouzit jen pro tvorbu napriklad her, vcleneni do internetoveho prohlizece brani apple?

3) iPhone nevlastnim,po jeho uvedeni jsem mel par tydnu na seznameni se,ale zkusenosti prilis nemam.Nicmene. Je pravda ze pro iphone existuje aplikace zvana Backgrounder, ktera v podstate problem multitaskingu resi? Pokud ano, vzhledem k pouziti podobneho software jako u iPhone, neni pravdepodobne ze ji bude mozne uzivat i na iPadu?

Za jakoukoliv podnetnou reakci predem dekuji a omlouvam se za pripadnou neznalost tematiky, apple neni prilis moje parketa :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
02. 02. 2010 10:44

http://en.smartdevices.com.cn/Products/...

tohle neni od apple a i ceny jsou nekde jinde

to jen ze apple neobevil ameriku

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
01. 02. 2010 22:47

Uz existuju navrhy pre iPad2 a iPad3. Myslim, ze aj ked tablet nepouzivam iPad3 si urcite kupim

http://kecy.roumen.cz/roumingShow.php...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
01. 02. 2010 16:59

Dobré je za 3, pánové

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
01. 02. 2010 10:05

Pěkně, v Computeru pracujou Apple komanci, protoze cenzurujou zapory politiky Apple Vlastne sry, Apple zadne zapory nema

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
31. 01. 2010 12:50

Pavel Nygrýn má snad nejdrsnější tričko/mikinu, co sem za poslední dobu viděl kde se to dá koupit?:))

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
31. 01. 2010 18:35

Včem je jako drsná ? Jejich oblečení imho jinak nevybočuje v klasického trendu kancelářských myší

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
01. 02. 2010 09:42

tu vyraženou podrážku na hrudi asi ocení jen gurmání, jak vidím:))

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
01. 02. 2010 10:17

Né, nijak mě to nezaujmulo ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2010 16:37

Video pěkné, ale chybělo mi tam širší rozvedení ještě jedné vlastnosti, čtení ebooků. Displej na bázi e-ink je u originálních čteček samozřejmě jinde, ale když vezmeme v úvahu jejich stále vysokou cenu a že tady dostaneme pěkný barevný rychlý displej a navíc možnost přístupu k multimédiím, přehrávání filmům a internetu, nevyznívá to pro mě vůbec špatně. Velikost a tvar přístroje spolu s výdrží by pak mohly být pro komfort víc než dostatečné.

A možná by to využil i nějaký pokročilý uživatel, který by měl iPad položený na pracovním stole, v něm otevřenou nějakou dokumentaci/příručku, a nemusel by tím zaplácávat místo na svých pracovních monitorech. Tam pak samozřejmě do hry vstupuje cena, kterou je člověk ochoten za takové úzce zaměřené zařízení dát. Ale jak říkal Pavel Nygrýn, pokud v dalších verzích přibudou další vlastnosti (co já vím, USB host, zabudovaná kamerka, ten flash, ...), vypadalo by to zvažování zase jinak

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 11:47

naozaj neviem preco to nespravilu 16/9 sak to by stacilo zrusit tie okraje na kratsich stranach a bolo by velkost rovnak... je to proste ipod touch len vacsi odkanca aj disky to ma rovnake.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 10:20

Prijde mi, ze tahle debata je presne o tom, co by chteli lide aby zarizeni delalo.

Jsou lide - tech kterym pracovne rikam PCckari, kteri misto aby meli doma televizi, receiver a bedny, maji misto toho pocitac s monitorem a bedynkami. Nic proti, ale je to pohodlne? Neni. Kdyz se chci divat televizi, nechci kvuli tomu startovat Windows.

Jsou pak lide, kteri sice utrati vic penez, ale ti si uvedomili, ze jejich zarizeni ma plnit urcitou funkci a nechteji od neho vic. TV na televizi, audio na audio, PVR na video, iPhone na telefonovani, mp3 a hry do vlaku, ne PC aplikace na praci.

Budte k sobe uprimni, funguji vam PC zarizeni tak jako stolni ekvivalenty? Jsem zastancem (a stalo me to hodne penez, starosti a zklamani) stolnich specializovanych zarizeni.

A tohle vsechno Apple dela, snazi se delat jednoucelove produkty, bez velkych presahu do jinych sfer a to se jim dari.

Jsou tady pak takovi (R.Hulan), kteri jsou zaujati proti vsemu co Apple udela a nepremysli. Ti pak vymysli, ze treba iPhone prvni generace nema 3G a tudiz je nepouzitelny. Kdo z vas pouzil nekdy 3G? Ja ne.

Dalsi vec, ktera se zde porad opakuje - ze neco iPad nema (multitasking, flash, SD slot, USB...). No je to jiste od Applu marketingovy zamer, aby vic vydelali na Apple storu za sluzby, ale jiste to neni tak, ze by zapomeli, nebo, ze by to neslo. Je to jejich koncept a je na kazdem, zda na nej pristoupi, nebo ne. Tech, kteri na nej pristupuji je i pro me prekvapive cim dal tim vic po celem svete.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 02:22

No také jsem od apllu čekal víc, ale asi mu už dochází dech.

Já bych toto zařízení viděl spíš jako takový chytrý fotorámeček(něco takového co prodává vodafone).Možná trochu křížený s radiem nebo hifisestavou. Prostě bych si ho někde postavil na stojánek a měl bych na něm fotky nebo bych přehrával hudbu. Plus bonus je video a internet.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
29. 01. 2010 18:54

iPad je hlavne ctecka knih

Mam nekolik poznamek:

iPad neni myslen jako pocitac - je to myslim predevsim ctecka knih. Kdyz se podivate kolik americane koupili Kindle ctecek tak myslim, ze je to prave smer kam Apple miri. Web a hry jsou jen jako bonus. Dale budou prodavat obsah novin, ktery bude placeny.

Dovedu si predstavit, ze sedim v kavarne, piju kafe a misto novin drzim iPad, je urcite prijemny do ruky, skladny a pekny. Stahnout nove knihy je hracka a tech 8 USD je dost, ale zase jak dlouho ctete knizku? Ja dlouho.

iPad a flash. Myslim, ze to uz davno medii probehlo. Ten flash tam neni schvalne a to hlavne proto aby nesly hrat hry a nebezely aplikace jine, nez z iTunes store.

Idea Applu vychazi. iPhone je podle me nejlepsi telefon co jsem kdy mel a ostatni produky Applu jsou nejenom hezke, ale hlavne funkcni. Ve Photoshopu nebudu delat na iPadu ani na MacBooku, ale na MacPro. Web si budu prohlizet na iPadu, nebo iPhonu a psat v kavarne texty budu na MacBooku. To mi prijde logicke.

iPad je urcen pro lidi, kteri uz pocitac(e) maji. Neni na praci, ale na zabavu a myslim, ze hlavne na cteni knizek.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
29. 01. 2010 21:32

Co se týče čtení knih, tak v tom má budoucnost elektronický papír. Výhodou je výdrž a přiblížení se ke klasickému papíru.

Jinak iPad je pro našince čistý propadák. Dát tolik peněz za krám, který použiji ve 3 případech z 10, to si raději koupím 13" notebook. Těch omezení je v iPadu prostě příliš. Absence USB snižuje užitnou hodnotu, absence multitaskingu ještě víc.

Jestli je to zase jenom marketingová finta a za rok příjde Apple s megasuper inovací v podobě redukce na USB a kamerky + možnosti spustit AŽ dvě aplikace najednou

Je to ironie, ale s tímto jsem opravdu nepočítal. I Steve byl na prezentaci nějaký zaražený/smutný Asi mu to pozvolna při zkoumání iPadu docházelo Jak naznačoval Tomáš Holčík, nejlepší ze všech tabletů je klasický notebook...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
29. 01. 2010 21:42

Usb beru zpět. Redukce už existuje...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 00:16

Myslim, ze Apple v poslednich letech moc chyb neudelal. Je to nakonec videt na jeho prodejich. My Cesi a hlavne Cesi pececkari, mame tendenci kritizovat a pritom nechapat podstatu veci.

Americane nejsou hlupaci, je to nejbohatsi narod a s tim jde ruku v ruce i cosi, co nam chybi. Tedy nekupuji si veci, ktere nefunguji. Od te doby co mam iPhone nechci jiny telefon, mel jsem pred nim vzdy nejaky Nokia, nebo Ericsson smart a vzdy se choval jinak, nez jsem chtel. Prodeje Applu signalizuji to, ze jejich marketing funguje. Funguje na ty kdo ho kupuji a dava jim pocit, ze jsou chytrejsi, nez ti blbci, co si kupuji PCcka. A ja s nimi vlastne, i kdyz mam taky PC, musim souhlasit.

Reci, ze Apple dela jenom dobry marketing, mi pripadaji bez vyznamu. Ostatni nedelaji marketing? Delaji, ale jejich produkty dokazou zaujmout nas Cechy mnohdy jenom cenou. A odtud vitr vane. Apple si u nas vyslouzil povest draheho nepritele PCckaru. A ja musim vlastne souhlasit, protoze vyse napsane prispevky vlastne toto dokazuji. Jo a to, ze Apple je drahy uz davno neplati.

Co se vyvine z iPadu se asi jeste uvidi, jak jsem napsal vyse - ja sazim na ctecku knih.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 02:27

No a já s vámi třeba nesouhlásím. Iphon jsem třeba měl a jako nepřítel pc jsem ho nikdy nepovažoval. Věci od apllu jsem měl ještě když měli ten znak pruhovanej(jablko mělo barevné pruhy). Záleží, ale na co ten telefon potřebujete. Podle mně to bylo ve videu vistiženo aplle jede spíš na krásu a reklamu než na nějaké technické vymoženosti a mnohdy i standarty.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 08:22

Pletete se v tom, jak nahlížím na produkty Applu. Apple rozhodně dělá dobrý marketing a u mnoha produktů i velice dobré železo a soft, ale iPad se, na možnosti, které má, zdá opravdu ošizený. Už jenom ty zastaralé usb/sd card redukce. To jsou přesně ty věci, které se rády ztrácí a platit za ně navíc ... nevím

iPad je podle mého produkt pro spotřebně žijícího člověka. Jak Steve ukazoval tu mezeru mezi iPod Touch a iMac notebookem... Myslím si, že tam žádná není a iPad pouze zasahuje do každé z oblastí těchto dvou zařízení. Takže pro mě osobně je lepším řešením pořídit iPhone (iPod je zbytečnost) a iMac notebooku a člověk má klid. iPad se prostě nehodí dost dobře ani na jednu z oblastí, které uvedená dvě zařízení s přehledem a elegancí zastanou...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 02:32

Mě to pomalu připadá jako když aplle ten první výrobek nedodělá aby pak v dalším mohl přinést změny které v té době měli být normální a pak to zase jablkáři začnou kupovat. Tím ušetří za vývoj a zákazník má pořád nějaké novinky za které může utratit své peníze. Aplle z toho dělá jen spotřební zboží. Což je bohužel dneska trend.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
29. 01. 2010 16:51

tomu panu Holcikovi tropi ty potize zejmena ty zajmena :) Tech zajmen tady by to chtelo tak trosku ubrat :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
29. 01. 2010 14:33

Vyborne a vycerpavajici shrnuti od p. Krale z MujMacu: http://www.mujmac.cz/art/periferie/zprava-o-pr... ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
29. 01. 2010 14:21
29. 01. 2010 12:13

Jaka je pouzitelnost iPadu ukazuje krasne nasledujici obrazek

http://www.funnyjunk.com/funny_pictures/173134/The... ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
29. 01. 2010 12:06

Mám iPhone a jsem s ním naprosto spokojen, ale iPad bych si nekoupil. Tablety se mi líbí už pár let, ale chtěl je jako druhý počítač, ne jen jako přehrávač internetového obsahu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
29. 01. 2010 09:23

Nesouhlasím s filozofií Apple - zákazníka budeme vodit za ručičku, dáme mu co nejmenší výběr funkcí a možností, ale ty co rozhodneme, že jsou důležité, tak ty vyladíme k dokonalosti, přidáme k tomu hezký desing a takto "omezený" produkt, pak za draho prodáme.

Co se týče iPadu, tak opravdu nechápu jeho význam a smysl v době, kdy je daleko lepší (i levnější) si koupit netbook, který nabídne to samé + maximální univerzálnost.

Plně souhlasím s diskuzí obou pánů.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
29. 01. 2010 12:47

"Nesouhlasím s filozofií Apple - zákazníka budeme vodit za ručičku, dáme mu co nejmenší výběr funkcí a možností, ale ty co rozhodneme, že jsou důležité, tak ty vyladíme k dokonalosti, přidáme k tomu hezký desing a takto "omezený" produkt, pak za draho prodáme."

tak potom mi prosim ta odpovedz na jednu otazku a sice, kto ta nuti minut take obrovske peniaze na ich vyrobky? pouzijem tvoje slova ak dovolis, kedze si zas jeden z tych co si vlastnou nevedomostou aj sami odpovedaju

a sice "Nesouhlasím s filozofií Apple - zákazníka budeme vodit za ručičku" preco ty potrebujes niekoho kto teba bude za rucicku viest po trhu a pomoze ti vybrat hmmm? nedokazes sa pozriet na kazdy jeden vyrobok konkurenciu hore dole a vybrat si sam, najst si recenzie, videa, nazory uzivatelov alebo popripade chytit doruky u operatora? to si az natolko dusevne obmedzeny ze ti treba aj s tymto pomahat? preco hladas slobodu kde nie je hmm? uspech kazdej jednej komercnej veci zalezi od zakaznikov, ktori su ochotni si ju v tomto pripade kupit...ak ju kupit odmietnu, vies co sa stane nech to je apple ms alebo hocikto iny...

dakujem za odpoved, ale kebyze naozaj si dusevne nizsie a hanbis sa za svoju poruchu, kludne neodpovedaj, pochopim to...howgh

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
29. 01. 2010 00:42

a co takto..mate zapnutych milion aplikacii, stalctie tlacidlo, ci uz hw alebo sw a vyskoci vam tabulka so spustenymi aplikaciami...vyhladate si zo zozname vhodnu aplikaciu a dalsim stlacenim prejdete do aplikacie ktoru chcete...potom zas stlacite tlacidlo a ste v zozname aplikacii kde pre zapnutie inej aplikacie staci znova len vyhladat a raz stisknut...a takto si prepinate medzi hocakymi aplikaciami...na pozadi vam popritom moze hrat napr hudba, mozete mat rozpisany mail sms poznamku, popripade si rychlo nieco odfotit a ci mat zapnutych par stranok a este vam budu vyskakovat upozornenia na spravy komenty atd zo spolocenskych sieti....

tak nejak funguje multitasking na mobilnom osx...multitasking je zakladnou sucastou systemu dokonca priamo UI...len nemate tie aplikacie zapnute a nebezia na pozadi, lebo ked si ju jednym jednoduchym stlacenim vyvolate zapne sa na mieste kde som naposledy aplikaciu prestal pouzivat...a kedze je to PRIMARNE PRIMARNE PRIMARNE PRITMARNE PRIMARNE zariadenie fungujuce na internetovom pripojeni, tak vacsina aplikacii aj cele zameranie pristroja stoji a pada na pripojeni a teda preto ked zapnete aplikaciu ktora vyuziva internet, tak v priebehu par sekund sa refreshne a je tam kde ma...

treba si uvedomit ze apple si razi poloslepo svoju cestu buducnosti, na ktorej sice ma pravdu a ide zrejme spravnym smerom len pre tuto dobu este zrejme nepochopenym, nezvyknutym a pre vela ludi novym a to najdolezitejsie na com pre zmenu stoji a pada cela tato znacka INYM smerom !!!!!!!!

silou mocou chce byt pokrokovou firmou a silou mocou to aj na svojich vyrobkoch a sluznach dokazuje...co je, aj ked sa vela ludom ich smer nepaci, len dobre, kedze vdaka applu konecne sa internet zacal pouzivat mobilne aj medzi masami a aj ostatne spolocnosti zacali aj ked inak zafarbene si razit cestu smerom k mobilnemu internetu...a tu na scenu prichadza google, ktory je na internete zalozeny a vytvrara applu silnu konkurenciu, ktora momentlane ako jedina moze naozaj a realne konkurovat na ceste po ktorej apple ide...co je ale vyhodne prave pre nas koncovych uivatelov, kedze tablet s androidom s lepsimi startovnymi funkciami na seba nenecha dlho cakat...budu ho mat viacero znaciek a mozno casom dokonca pride aj "nexuspad" a apple sa bude musiet posunut zas dalej...na rad mozno pridu imaci air atd az raz tu bude OS na ktory sa budeme moct pozerat aj prostreictvom 60 palcovej 3d obrazovky a bude nesmierne jednduchy krasny a hlavne vyspelo funkcny, kedze za sebou bude mat dlho cestu vyvoja od tej najmensej platformy az po najvacsiu...a to este nehovorim o moznosti spravit z apple produktov casom aj herne konzoly...moznosti je vela, technologia uz dnes takmer vsetko z toho umoznuje, takze uz len si pockat na spravny okamih kedy aj ludia budu pripraveni....proste just different !!

ale na ipad som sa tiez tesil viac ako bola nakoniec skutocnost...ale na druhej strane sa mozem o to viac tesit na iphone, lebo od toho viem ze co mozem minimalne cakat a viem aj to ze nieco naviac tam bude tiez...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
29. 01. 2010 00:47

Nevim jestli jsem to pochopil spravne, pusobi to na mne trochu zmatene, ale je tim mysleno, ze apple se snazi prosadit novy druh multitaskingu?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
29. 01. 2010 01:22

neviem fakt neviem ako niektori ludia mozu existovat, ako mozu byt sucastou spolocnosti ked su tak obmedeni...tym nehovorim o vas ale celkovo o tych famach a klamstvach co vsade vokol existuju...proste apple nerobi ziadnu novu verziu multitaskingu on len ma tak uzasne navrhnuty system ktory multitasking nepotrebuje kedze funkcie multitaskingu zvlada na svojich vlastnych principoch...

ja nedokazem pochopit preco niektori uzivatelia nehladaju konecnu funkcnost a zmysel vyrobku ale furt hladaju len obycajne pomenovanie funkcie...pozru do tech specs a nevidia svoje oblubene slovo alebo proste vdaka svojej debilite nepoznaju ziadne ine pojmy len tych par co sa apise v diskusiach, tak hned a zasadne odsudia to zaridenie...a pri tom si neuvedomuju ze dane zaridenie moze narabat so systemom podobne ako keby na zadnej strane krabice malo napisane "multitasking"...

poviem to inak...vy vsetci, ktorym vam nevyhovuju vyrobky od aaple si vyberate zariadenie, podla toho co nedokaze a my, ktorym vyrobky od apple povacsinou vyhovuju si vyberame vyrobky podla toho co dokaze...je to v podstate do iste len sa na vyrobok a jeho pochopenie ide z opacnej strany...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
29. 01. 2010 01:51

koukam, ze jsem napsal podnetny prisepevek

kdybych napsal "novy druh multitaskingu" v uvozovkach, tak by bylo jasne, ze jsem to myslel obrazne...

tzv. uzasne navrhnuty system, ktery multitasking nepotrebuje je obycejna znouzectnost (neni to o tom jestli to potrebuje ten system, ale jestli to chteji uzivatele - a ti rikaji rozhodne ano a kdo ne, tak si spis nevidi ani na vlastni nos)...

apple ma velmi zasadni duvody, proc multitasking neimplementuje:

1. jak SJ sam trvdi, spotreba zarizeni by byla nekde uplne jinde

2. pri multitaskingu uz by jak iVlozka tak i iPod nebyly tak rychle na odezvu, proste proto, ze architektura systemu by byla uplne jina. Takova, aby mohlo bezet vice procesu najednou, resp. spousta prace okolo prepinani techto procesu, sdileni prostredku apod. To jsou velmi velke rezie. Tim, ze se tomu apple vyhnul ziskal pro nekoho vyhodu v rychlosti, pro mne ji zase touto absenci multitaskingu naopak ztratil.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
29. 01. 2010 02:07

este raz opakujem ze zakaznici applu si kupuj vyrobky pre to co dokazu a v ramci toho ako funguju...vsetko ostatne je bud pre zakaznikov zbytocne alebo nemaju problem po a) si pockat kedy vacsinu veci apple aj tak implementuje, alebo po b) si spravit jailbrake a na ipadu to nebude ziaden problem, takze nech sa paci multitasking aj podla samotneho nazvu tam je...tak ako su na SDa vela romiek na wm andorid taktak isto existuje jedna dve romky pre iphone...takze kto chce vyuziva potencial hw na plno...kto nie tak vyuziva to co mu ponuka vyrobca...take tazke pochpit? kolko IQ na to treba? zjavne asi vela...

a nevidim dovod preco by si apple na svoj vlastny vyrobok ci uz HW alebo SW nemohol nastavit podmienky a ostatne veci ako sam chce...vsak ked to bude zle nikto si ho nekupi...ja fakt nechapem preco pri vyrobkoch vy hladate to co nedokaze...potom je jasne ze je dany vyrobok zly a pre vas nevyhovujuci...ale opakujem PRE VAS a na zemi je ludi plno a na stupanie hodnoty akcii netreba vsetkych, staci len male percento...to je take tazke pochopit ze ked si kupim veyron tak sa o nho musim aj patricne starat a niektore bezne aj pre fabiu vlastnosti proste spnat nebude hmm?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
29. 01. 2010 02:16

a este dalsej veci co nechapem je preco ak samotny vyrobca povie, ze dovod pre neposkytnutie plnohodnotneho multitaskingu je vykon a spotreba, teda inymi slovami povie preco to tak spravil, vam nestaci a aj napriek tomu stale ricite v diskusiach ze robi zle robi chybu blablablabla...snad viete viac ako samotny steve? snad ste stal pri zrode znacky? viete co sa steveovi odohravalo v hlave? proste povysujete sa nad samotneho majitela a znacky ktory ma svoju viziu, ktoru ale nikomu nenuti a kludne sa moze stat ze na slobodnom trhu si nikto jeho vyrobky nekupi...ale kedze cisla nikdy neklamu, tak je nad slnko jasnejsie ze si jeho vyrobky vela ludi kupi, takze nevidim dovod preco by mal niekto daleko vyssie ako vy pocuvat nareky nejakych zakomplexovanych polorimatov...apple skusa a riadi sa heslom "pomaly dalej zajdes"...tak nechapem preco pri ohanani sa slobodou diktaturou a nevem cim este, proste nenechate sa slobodne rozhodnut co bude steve so svojim majetkom robit hmm? opakujem komu sa nepaci tak nech ignoruje..ak to urobia vseci apple sa stiahne a uz o nom pocut nebudete, ale to sa zjavne tak skoro nestane ba dokonca apple ma naslapnute prekonat nejedneho ovela vacsieho konkurenta na ne jednom trhu , takze verim a dufam ze vam poloprimatom bude apple cim dalej tym viac vytvarat vrasky na cele hlavne z dovodu ze na vas a vase vykriky do tmy z vysoka serie!!

dobru noc

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
29. 01. 2010 02:25

ano vim vice, nez Steve, vim totiz co chci ja

a o tom, co budu ignorovat, k cemu se budu vyjadrovat a co budu kritizovat si taky urcuju sam a asi si budes muzet zvyknout

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
29. 01. 2010 02:19

pokud nechapete, proc si vsimam, co jake zarizeni neumi, tak je to tezke...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
29. 01. 2010 02:21

tak mi to vysvetlite lebo vazne nerozumiem...konecne by som sa v diskusiach o appli bavil aj o niecom konkretnom a nie len same vseobecne bullshity niekolkokrat skutocnostou vyvratene...hmm takze budete kokretny uz konecne???

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
29. 01. 2010 02:30

No dopodrobna to vysvetlovat nebudu, zase tolik mne buseni do klavesnice nebere, ale napr. hodne ctu na mobilu internet a pdfka a mam toho otevreno i vicero najednou. Kdyz se vratim k jakemukoli pdfku, ta chci pokracovat tam, kde jsem skoncil. Pokud vim tak to iPhone neumel. Krome toho ma pro mne male rozliseni displeje. Takze treba tak. Ale je to o tom, ze nekomu to nevadi, mne ale jo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
29. 01. 2010 12:34

"hodne ctu na mobilu internet a pdfka a mam toho otevreno i vicero najednou" "Krome toho ma pro mne"

mam rad jednoduchych ludi ktori na vsetko comu nerozumeju si aj sami odpovedia: "Ale je to o tom, ze nekomu to nevadi"

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
29. 01. 2010 02:09

prepinani procesu neni zase takovy problem, normalne k nemu dochazi mezi nativni aplikaci, ktera bezi na pozadi a mezi prave spustenou aplikaci. apple vsechny aplikace schvaluje, takze problem s behem na pozadi by nemel byt problem, myslim ze by meli byt schopni zjistit ze na pozadi bezi distribuovane vypocty a ne ping na icq server. vlakno se da elegantne pauznout, akorat zustane v pameti, tedy muzu mit otevren tabulkovy procesor na pozadi a neco hledat na netu a elegantne a rychle se vratit k tabulce. Tolik k vydrzi a behu vlakna v pozadi. Co se tyce rizeni, tak nic sloziteho to neni, zvlast na jedno jadrovem a jedno procesorovem stroji.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
29. 01. 2010 02:14

trhni si nohou, budeme ten non_multi_run_ext_app system kritizovat dal at se ti to libi a nebo ne, hlasky typu tak si to nekupujte nas neodradi, proc by meli , protoze ti to vadi . multitasking tam sice je, ale jen pro nativni aplikace(prehravac, sms, volani) to je docela malo ne? Aplikace tretich stran proste vraceni se do stavu opusteni vzasade nezvladaj. Bud to apple predela a nebo si ty a apple zvykne ze ho za to budeme kritizovat. kdyztak nepis sifrou ale cesky ;)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
29. 01. 2010 02:20

ako mne je to jedno, a applu este viac...skor naopak, len z takych ludi viac a viac tazi a viac a viac sa mu dari...presne taki nespokojni pololudia mu pomahaju velmi s vyvojom a nasledovanim na trhu...neda sa to povedat inak nez apple potrebuje vasu nenavist !!!

a ty sa nauc najprv citat a pis si ako chces...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
29. 01. 2010 02:31

to mas pravdu, veci dopredu posouva kritika a nespokojenost, konecne si rozumime

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
29. 01. 2010 02:44

jisteze vyvoj je zalozen predevsim na kritice nedostatku, jen politici to nejsou ochotni priznat . vis co stane kdyz na anglickem foru(hlavne americkem) napises neco spatnou anglictinou? poslou te do (_,_) a doporuci ti aby ses vratil az budes umet anglicky

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
29. 01. 2010 12:35

tak to uprimne lutujem takych ludi...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 22:52

Dle mého názoru si iPad rozhodně své zákazníky najde... a protože je to Apple, tak jich rozhodně nebude málo. Jejich poměr bude opět stejný jako u všeho ostatního od Apple. 10% uživatelů si ho pořídí, protože splní jejich potřeby, a zbylých 90%, protože je to COOL a od Apple.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 22:46

O tomhle pan Holcik mluvi.

http://kecy.roumen.cz/340x.jpg...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 22:41

No já myslím, že vím proč si ho nekoupím ... stará dobrá klasika srovnání co to umí a co ne .. přesně jak vystihli redaktoři.

iPad vs Netbook :

http://kecy.roumen.cz/roumingShow.php...

IPad vs MaxiPad:

http://kecy.roumen.cz/roumingShow.php...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 22:39

Nejdřív jsem si myslel, že iPad smrdí. Ale když tak o tom přemýšlím horší by to bylo kdyby v tom byl normální plnohodnotnej OS. Když to budu používat jak je nejspíš myšleno k poflakování. Tak nějaký větráčky by mě velmi rušili. A tablety co jsou teď nejsou ani tablety ale počítače s dotykovou obrazovkou. Je to vlastně krabička co bude ležet v obýváku. A když bude daleko ke všem jiným zdrojům informací tak po ní šáhnu. Nic takovýho tady nikde ještě není. Opravdu to nebylo asi myšlený jako pc ani jako mobil. Nemá to normální OS aby to mohlo ležet na stole v býváku skoro celej den a nedělalo to tam rambajs. Jinak myslím si též, že počkat na tegra a Android je lepší.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 22:19

Já se musím přiznat, že Týden Živě mám rád, ale toto mě nějak nebralo. Půl hodiny pořadu si podle mě tenhle produkt nezaslouží. Stačilo říct "iPad sux".

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 22:22

Ted jsem na jednom blogu zahlid titulek: "iPad - As dissapointing as the name is funny."

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 22:11

Pekne video - je z toho krasne videt takova ta rozpacitost, ze si vlastne vubec netroufnem tipnout, jestli to bude mit uspech nebo ne (i kdyz samozrejme bude - proc? - protoze Apple). Ono to prave neni ani druhy pocitac, ale spis az tak treti, s velmi specifickym pouzitim.

Multitasking: iPod/iPhone nemam, ale chapu to dobre, ze - budu v zahranici, sednu si do kavarny na net, protoze jsem domluvenej na urcitou hodinu na hovor po Skypu s nekym doma - a cekam, az se objevi on-line a v mezicase si nemuzu ani surfovat?! Resp. pokud uz budou fungovat notifikace, tak stejne ani nebudu moct zaroven mit Skype na pozadi a pri hovoru surfovat na webu (prochazet s protistranou treba fotky na Picase a davat jim k tomu komentar)?! To by byl fail jako blazen...

Proc to jeste nikdo neuved: Plnohodnotna x86 platforma strasne draha a zaroven omezena (baterie, cena!), non-x86 reseni, ktere by neco podobnyho jako iPad umoznily (Tegra, ...) jsou zalezitost az poslednich par mesicu - osobne letos podobnych zarizeni ocekavam docela spoustu, takze urcite bude z ceho vybirat.

Akcie: dneska zas pokles o vic jak 4%, ale takhle intraday bych nejake zavery nedelal - treba dneska Nokia +8%, Motorola -12%, takze kdo vi, co za tim vezi...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 22:07

Myslím, že tohle je jen začátek. Dovedu si představit evropskou verzi s normální SIM kartou, další model s dvojnásobnou kapacitou atd. A používat se to jistě bude. Večer sedí celá rodina v obýváku, on si na iPadu čte knížku, ona listuje aplikací Cosmopolitan, dcera si maluje a syn v iWork dělá laborku do školy (no dobře, to by asi dělal na MacBooku, no tak holt hraje nějakou střílečku). Na dovolenou vezmou jen iPhony a jeden iPad, aby měl taťka na čem večer skouknout maily a pak do toho přetáhne fotky které prohlídnou a promažou. Že to neumí multitasking pravděpodobně nikoho z nich zajímat nebude, ostatně IM (Pelgrino) a Facebook umí push notifikace už teď celkem spolehlivě. Takže jen ten Skype holt bude na iMacku. Jo - vím že takhle si to představuje hlavně Steve, ale u nás doma to tak nějak vypadá už teď (3xiPhone, iMac, MacBook).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
29. 01. 2010 00:19

Souhlasim, jako nastrel budouciho vyvoje to lze akceptovat. Otazka je, jestli nektere casto omilane nedostatky jsou byznys triky nebo proste nestihly celou vizi uvest ve skutecnost. Ono taky vyvijet dokonale zarizeni, u ktereho se ukaze, ze ho nikdo vlastne nechce (nebo na ne nikdo neni pripraveny) stoji spoustu penez.

Vize je ale myslim jasna. Skoro kazdeho by vzrusovala predstava mit viceucelovou placku doma pohozenou nekde na sedacce a rychle s ni provest, co clovek zrovna potrebuje, krome prace tedy.

Ja bych bral neco takoveho:

1. Mozna trochu vetsi rozmery. Rozhodne lepsi rozliseni (alespon 1280x...).

2. Ty casto omilane nedostatky (rozhrani, kamera, multitasking atd.) by to samozrejme nemelo.

3. Propracovane ovladani (To je pro mne zatim jedine dobre, co iPad ma).

4. Moznost si instalovat jake aplikace chci. Proste mit moznost volby. Otevrenost - zadny diktat a znouzectnost.

5. Plnohodnotny prohlizec internetu a vsechny mozne aplikace, tak jak jsem na ne zvykly z PC.

Do budoucna si pomoci toho nakoupim, bude se pres to dat ovladat cely barak a budu s tim mluvit, zadny psani na klavesnici.

Otazka je, jestli se nekdy neceho takoveho dockam. Snad jo, odhaduju to tak na 5-8 let, bohuzel to bude jiste smrdet najekymi divnostmi, co vymysli byznysmeni a marketing.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 21:59

Reportáž je obsahově sice velmi zajímavá, ale musím upozornit na neuspokojivou kulturu projevu, způsoby vyjadřování a celkovou formu debaty, která připomíná spíš hospodské klábosení než odbornou debatu. Místy jsem se úplně ztrácela, hlavně tam, kde jste si skákali do řeči. Možná by se hodil nějaký "moderátor", který by debatu vedl. Mluvte, prosím, spisovně... na místě natáčení může nespisovný jazyk sice působit přirozeně, ale v záznamu vyzní amatérsky a rušivě. Veronika

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 22:20

Predpokladam, ze to nebylo dopredu nijak peclive slovo-od-slova naplanovano (a meli jen poznamenanych tech par bodu) - ostatne i Marek Lutonsky vyse psal, ze 'puvodne to chteli na 15 minut' - takze tohle byla takova ad-hoc debata, co je napadlo, to rikali, jen pri tom shodou okolnosti meli proste pustenou i kameru. Mne se takto rozhodne libilo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 28. 01. 2010 22:46

Asi bychom měli podobné debaty nějak odlišovat názvem, aby hned bylo jasné, co bude uvnitř. Zatím sice pořád zkoumáme, jakým směrem v nich jít, myšlenka je ale jasná - přesunout diskuze nad různými tématy z openspacu před kameru.

Vždy, když se něco zajímavého objeví nebo stane, vzadu za sklem se samovolně vytvoří skupinky redaktorů, kteří se o tom baví a řeší to. Objeví se zajímavé názory lidí, kteří mají v oboru přehled, proto zkoušíme, jestli by čtenáře nebavilo, když tyto debaty přesuneme před kameru. Výhodou těchto diskuzí je aktuálnost tématu, zajímavé názory, nevýhodou fakt, že to jsou opravdu jen diskuze bez větší přípravy.

Ještě to párkrát zkusíme, aby si čtenáři udělali názor, a potom zase nabídneme anketu, ve které se budou moci vyjádřit - k délce, formě a dalším vlastnostem.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 23:36

Mne osobne sa páči takýto štýl debaty o aktuálnom produkte alebo problematike ludí ktorý majú v danom obore prehlad. Hoci vela krát si skákali do reči a už som čakal kedy sa pobijú

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
04. 02. 2010 21:38

Ssamoyrejme, styl debaty mi nijak nevadil, uvolněna debata je lepší, než něco strojeneho. tohle bylo ale uvolněné trochu až moc. když už se video publikuje na internetu, mělo by mít také nějakou úroveň i po formální strance. ale jak říkám, nejvíc mi vadilo vyjadřování. samozřejmě chápu, ze ani jeden z protagonistů není profesionálním moderátorem, ale úplne by stačilo zkusit mluvit spisovne a pokusit se odstranit nekteré brněnské vyrazy (nic proti, ale do odborné debaty nepatří stejně jako hovorova cestina třeba ze západních Cech) a taky nechat jeden druhého domluvit. toť vše.jinak obsahove to byla debata velmi zajimava. chci jen upozornit na to, co se dá zlepšit. video opravdu působí trochu amatérsky (a to nemám na mysli prostředí, které je v pozadí), cimz nepopiriam, ze oba účastníci jsou opravdoví odbornici - tím spis je to skoda.každopádně děkuji za zajimavé video.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 21:37

Připomíná mi to ty videa typu: Hi, I'm Mac.... And I'm the PC

A tady v tomhle dostalo jablíčko totálně na pr.del. Tomášovi argumenty byly občas vážně k smíchu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 21:33

Proc tu vsichni zapominate na GRAFIKY?

O tom nepadla ani zminka ve videu.

Ja osobne se moc tesim az na nem budu kreslit. (Ukazovali aplikaci Brushes)

A ocekavam ze i Adobe prijde s komplexnejsim photoshopem.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 23:58

jo bejt mi pet, tak se taky tesim

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
29. 01. 2010 08:53

Grafici to asi moc neocení, rozlišení je nízké a pokud bude přesnost snímání podobná/stejná jako u iPhonu, tak se to k ničemu serióznímu nedá použít - zkuste si nakreslit na iPhonu šikmou čáru pomocí nějakého 1px kapacitního stylusu: bude to mírně zvlněné a zubaté, protože snímání je vyladěnou na velkou plochu prstu a bodová přesnost není potřeba.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 21:10

Už je venku multitasking hack. Je sice jenom na dvě aplikace ale aspoň něco. Protože lze s pravděpodobností hraničící s jistotou říci, že majitel ipadu je i majitelem iphone, tak tento hack spočívá v položení iphone vedle ipadu na stůl vedle sebe. Tím je umožněn běh dvou aplikací paralelně, dokonce s výhodou dvoumonitorové sestavy.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 20:23

Dekuji za video.

Ja bych to s tim multitaskingem nevidel tak temne. Ono Apple urcite neco vymysli a kdyz ne Apple tak Saurik. Budou zase prubezne aktualizace, produkt je teprve na pocatku, je treba ziskat vyvojare a aplikace, aby se dalo prodavat. A aplikace na takovem zarizeni multitasking potrebuji. Vse jsou to spise spekulace. Urcite jeste prekvapi.

Flash me vubec netizi, mam ho vyply i v prohlizeci. Maximalne ho vyuzivam v YouTube.

Velmi mi vsak unikaji fakta kolik to ma RAM a co je to vlastne za procesor.

iSight me mrzi, ale doufam, ze v dalsi generaci iPhone ci iPad uz bude.

Abych pravdu rekl spis se priklanim k nazoru, ze zatim nic moc. Ty akcie jsem ted na iPhone zkontroloval, fakt spadly, ale to se dalo cekat, protoze pred predstavovanim zase rychle stouply. Doufam, tedy ze Apple se neda zahanbit a dotahne to. HW na to zrejme bude dobry, tak uz jen software, opet tak jako to bylo u iPhone... Trochu mi prislo, ze je to i uspechane a ze S. P. J. byl nejaky nesvuj, to by mohlo i naznacovat, ze maji mnoho veci na praci... Uvidime v dalsi Keynote (nove procesory od Intelu, novy iPhone)?

Co nalezli jeste vyvojari v 3.2 : "A shared file directory is now provided that will mount on your Mac or PC when the device is connected. iPad applications will be able to access this directory, making it easy to transfer documents to and from your computer." Zdroj iClarified.com

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 19:23

u smartphonu by se absence USB dala ještě překousnout ale u tabletu? 10hodin na baterii neni nic moc a to je snad vtip že to neumi multitasking! vždyť to už na mojem starem mobilu se k310 sem mohl minimalizovat java aplikace, treba icq.

srovnavat to s netbooky? to je jako srovnavat rozpadlej trabant s audi A8

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
31. 01. 2010 22:59

je to pouze o vyuzitelnosti ... na co byste to vyuzil ? takhle si musite polozit otazku .... nevim jak vam, me vychazi bohuzel ... skoro k nicemu. Ukazal bych to kolegum, a vratil zpet bez udani vudovu protoze krom toho jejich wow uz mi to clekem nic neprinese a ani to jejich wow za to nestoji

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 19:12

Tak zrovna koukám na CNN na zprávy a po představení iPadu klesly akcie Applu o 4 % (druhá věc je, že poslední rok významně rostli, ale to nemá s poklesem přímo souvislost). Dle komentáře i Amerika čekala od magického revolučního zařízení (jak ho sám označil Steve Jobs) mnohem víc.... Už jsme zas o pár let jinde, než když představili první iPhone, kterému chyběla základní funkcionalita. Dneska už chybějící webcam, USB atd. nebudou uživatelé odpouštět...

Apple má možná dobrou myšlenku na skvělé zábavní zařízení, e-reader, apod. typu vše v jednom, ale lidi už jim nebudou skákat na taktiku typu, představíme osekanou verzi za v průměru 600 dolarů a za rok s velkou parádou přidáme konečně (v roce 2011!!) webcam a USB nebo card-rearder a můžete starou verzi zahodit a pojďte si koupit znova za 600 dolarů novou.....

Ještě dodatek, teď koukám že v Americe se navíc zvedla docela velká diskuze o nevhodnosti pojmenování produktu iPad, protože "pad" znamená i dámské hygienické potřeby....souhlasím s názory, že tohle lidi z brandingu značky docela podcenily.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 19:11

Přikláním se k názorům ve videu. Pod pojmem tablet si představuji mobilní, multimediální, počítač s dotykovou obrazovkou a s rozpoznáváním textu (pro mě hlavní důvod koupě), a ne nějaký nafouknutý iPod s nulovou využitelností. Není to nic víc, než zpackaný fotorámeček s přístupem na některé webové stránky. Kdyby to Steve představil 1.4., byl by to sakra dobrý vtip. Když jsem viděl keynote, tak jsem se smál.

Evropská komise by to měla u nás radši zakázat .

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 19:09

Já si pořád tak nějak říkám, jestli to není jen nějakej fórek a pravý tablet bude teprve představen.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
31. 01. 2010 22:54

zvlastni mame podobny pocit ... jen jsem si rakal ze se mi to jen zdalo, ze to zarizeni ani neexistuje, jen mi to nejak zustalo v povedomi kdyz jsem si celt clanek o Archos 5

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 18:57

Jestli mohu také svůj skromný názor:

Z hlediska Apple - nový tablet nemůže být příliš dokonalý - konkuroval by notebookům, a nemůže být příliš osekaný - neměl by smysl.

Z hledïska mého - Apple se trefil do prakticky neobsazeného místa na trhu. Otázkou ovšem je, proč je neobsazené - není to například proto, že taková zařízení vlastně nikdo nepotřebuje? IMHO je to právě tak.

Suma sumárum - Apple se pokouší vytvořit v určitých skupinách lidí pocit, že přišel s něčím, co potřebují, a snaží se, aby to i chtěli. A soudě podle reakcí na tenhle mediálně vyhypovaný přístroj se mu to i částečně daří. Možná se mu povede do téhle díry nasypat hodně hardwaru a softwaru - možná skoro žádný. Nevzrušuje mě to...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 18:42

Me se toto zarizeni na prvni pohled libi, z ceho mam strach je implementace applu. Jako uzivatel iPhone a Macbook Airu s tim mam sve zkusenosti.

Urceni tohoto produktu vidim do obyvaku, kdy si chcete pri TV prohlidnout web/facebook, donest babicce ukazat fotky z dovolene. Az sem to bude fungovat imho dobre, z ceho mam strach je napriklad podpora multitaskingu/notifikaci, neberte to zle, nemam potrebu rippovat DVD, strihat HD film a pri tom komponovat muziku v 60 kanalech, ale na tomto zarizeni uz chci mit moznost serfovat a mit vedle pusteny adium (icq). Coz mam strach ze nebude umozneno. Dalsi neznamou vidim v malickosti jako je export/import souboru z iWorks, mam takove tuseni, ze toto se bude dit pres iTunes a treba odeslani vytvoreneho dokumentu mailem uz bude problem...

Jak pisu vyse, zalezi na implementaci a hlavne na otevrenosti SDK, ale mam strach, ze tam apple naseka par "featur", ktere toto zarizeni pro me neudelaji moc pouzitelne...doufam, ze se pletu:)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
31. 01. 2010 22:52

fotky z dovolene se uz dnes snad daji ukazat i primym napojenim fotoaparatu na televizor pokud vim ... tak proc takovy placaty nesmysl ... web se da lepe prohlizet na notebooku, nebo smartphonu s vetsim displejem ... maximalni rozmer bych dal tak Dell Mini 5 ale vic ne. ZE tomu chybi multitasking je brutalni chyba a pouze me prekvapuje kolik lidi je ochotno to tolerovat. Apple se mel z iPhonu poucit, melo mu docvaknout ze kdyz lidem multitasking chybi na iphonu tak jim ZARUCENE bude jeste mnohem vic chybet na ipadu .... vsude itunes znamena ze bez pocitace se stejne neobejdu, dalsi nevyhoda celkem masivniho rozsahu.... nepovedlo se to opravdu se to nepovedlo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 18:41

neblaznite, aku vybavu by ste prosim vas chceli za 600-700 dolacov? :P mozno az vydaju nejaku gt ultra verziu na 1000, najdete tam aj doprednu kamerku, pripadne u gt ultra plus pro za 1300 dolacov bude aj gps :) kazdopadne zatial to vyzera na prepadak

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
31. 01. 2010 22:48

penize nejsou problem, za daleko mene se da vyrobit i daleko vice ... samozrejme apple bude vzdy o dost drazsi, ale o tom to vazne neni ... apple mel nabidnout neco v plne palbe, plne vybave, nabusene zarizeni a je fuk kolik bude stat, applisti by po necem co bude funkcni prakticke a cool ihned vystrelili, jenze tohle neni ani jedno.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 18:25

Hele na ty zpravy ma skype samozrejme ty jejich background notify a funguje to dobre, ale me stve to volani, ze na to musim skype zapinat, ja to chci mit integrovany do kontaktlistu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
31. 01. 2010 22:46

tady bohuzel narazime na diktatorskou politiku Applu ... i kdyby to technicky slo a aplikace tohle dokazala modifikovat, jako ze v apple os to nejde ... tak by to apple nepovolil na app store protoze to porusuje jejich dana pravidla .... zkratka na tohle se neteste. Tohle bude pouze u otevrenejsich platforem.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
31. 01. 2010 22:47

pardon oprava "iphone os" ... oboji oznaceni je nepresne, ale takhle si alespon rozumime.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 18:23

Já jsem už dlouho přemýšlel o tom, co si pořídím na pouštění filmů dětem v autě (přenosné DVD přehrávače mě moc nenadchly), prohlížení fotek ať už na gauči, v hospodě s kamarády nebo třeba na návštěvě u babičky. Něco, na čem si přečtu v posteli knížku nebo trochu zabrousím na web. Tohle vypadá jako to pravé zařízení nebo se mu aspoň zatím blíží nejvíc. Pravda je, že flash (ale opravdu jen video) mi tam bude trochu chybět, ale počítám, že s rostoucí penetrací iPadů se tenhle drobnej problém časem prostě vyřeší - ať už na straně iPadu nebo na straně těch nejdůležitějších webových zdrojů.

Jiank jsem velmi spokojený s poměrem stran 4:3 - na ničem jiným se totiž normální fotky rozumně prohlížet nedají fotek, které má smysl oříznout na široký formát, je samozřejmě minimum. Proti tomu jsou pro mě černý pruhy při přehrávání videa naprosto nepodstatný.

A multitasking mi moc chybět nebude - to spíš ocením tu dlouhou výdrž na baterku - ostatně je to pro mě opravdu zařízení na oddech, takže ani moc nestojím o to, aby mě přitom někdo bombardoval na chatu apod.

Takže hlavně doufám, že display je dostatečně kvalitní a splní moje (nemalé) očekávání.

Cena není nejnižší, ale když si vezmu, kolik by stál inteligentní a kvalitní fotorámeček, elektronická čtečka knih a ještě nějaký rozumný přehrávač do auta, tak je nakonec docela přijatelná, zvlášť, jestli to bude dostatečně kvalitní a přežije to trochu méně šetrné zacházení (přece jen bych nerad, abych musel bedlivě hlídat děti celou dobu, co bude iPad v jejich dosahu).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 18:45

on se ten multitasking relativne omezuje na predstavu, ze to znamena najednou kreslit v CADu, photoshopu a mit pod tim vsim pusteny vlastni web server. Ale uz jenom nemoznost aby bezelo icq a safari vedle sebe, je celkem pro me vojeb. Vem si jenom na klasickym iPhone napriklad nemuzes mit pustenou muziku ze lastfm a serfovat. Muzes na to rict ze mam mit muziku v itunes, ale je to skoda a nektere pouziti multitaskingu je proste na miste (zvlast u takoveho zarizeni, myslim ze priklad ICQ a webu je do oci bijici). Je pravda, ze tam snad budou iPhoni notifikace, ale i tak...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 18:45

Mam na to velmi podobne pozadavky a proste na to jine lepsi zarizeni dnes neni, hlavne asi ne na pomer cena/vykon...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
31. 01. 2010 22:44

no pokud od toho cekate jen tohle, tak za delako mensi peniz se da sehnat podobne zarizeni z kategorie PMP (portable media player) dokonce s jeste lepsim AMOLED diplejem.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 18:08

Musim pana Holcika pochvalit, dobre spravene. Nazorovo suhlasim vo vela veciach, skoro vo vsetkom :)

Ale osobne ide iPad mimo mna, mozno raz, niekedy, ako zariadenie pre celu familiu ale ako personal device – notebook a iPhone staci.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 17:59

TO: Pavel Nygrýn

Učesaný nebo neučesaný, to je fuk. Zkuste se ale prosím občas kouknout do kamery no a klidně se můžete účastnit více natáčení. Čekal jsem, že budete teď po novotě na závěru každého pravidelného dílu "Týden Živě" listovat Computerem.

TO: Tomáš Holčík

K tomu se snad nedá nic dodat. Vás přednes je ze všech redaktorů nejlepší, a to ještě s panem Čížkem. Možná byste mohli někdy natočit něco společně, protože takováto sestava by určitě nebyla špatná.

No a nesmím zapomenout na pana Polesného, který se čato v různých videích objevuje jako host, což také velmi chválím. Rád se na vaše stránky (do sekce video) pravidelně vracím.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 18:06

V každém Týdnu Živě určitě Computerem listovat nebudu, přece jen to "jen" čtrnáctideník Ale teď o víkendu je zase správný čas se zjevit, zbrusu nový Computer je ode dneška na stáncích.

Více natáčení se asi nezúčastním, protože výroba (dvou) časopisů moc prostoru pro další aktivity nedává.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 23:43

No jo to mi nedošlo já jako předplatitel už mám ten Computer přečtenej a říkal sem si proč sem ho ještě neviděl ve vašem videu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
29. 01. 2010 09:10

Je to přesně tak - minulý týden touto dobou ještě prostě není čím listovat (my máme Computer v redakci od této středy).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 17:41

Mě se zamlouvá. A to mam MacbookPro a iphone. Využití: většinou ve škole nepotřebuju něco psát a když tak vim jaký dny. většinou mam už přednášky stažený a na malou úpravu ipad stačí. A pak je ta výhoda prostě doma. obývák, postel atd....abych odpojoval MBP od Displaye,usb a napájení třikrát denně to se mi nechce.

Uvidíme jak to bude s fotkama přes to usb jestli tam pujdou hodit. Jak bylo řečeno, tak se bude více lidem zamlouvat 2 nebo 3 generace iPadu:D

Multitasking nepotřebuju. vlastně jen to icq,facebook,skype by mohlo bejt na pozadí jinak nic. hudba jde už ted.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 17:42

Jo a proč nejdu na net třeba na iphonu? malej display a pomalejší načítání(mam eště 3G)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 17:08

Se spoustou názorů z videa souhlasím, ale rozhodně si nemyslím, že je to zvětšený iPod ..., možná tak u té nejlevnější verze, naopak nejdražší verze má novinky, které nejsou ani v iPhonu ... Konkrétně s iPad Camera Connection Kitem, který apple oznámil s iPadem, není problém připojit k iPadu čtečku paměťových karet nebo přes usbčko foťák nebo třeba flashku. Jinak co se týče zadávání textu, tak byla uvedena i plnohodnotná klávesnice se stojánkem. Takže i něco psát na tom není problém ...

Co se týče spekulací nad gpskou, tak tu to mít bude, konkrétně verze s 3G modulem, je to již od včera na oficiálních stránkach applu napsané ... (AGPS konkrétně). Co se týče toho zmiňovaného skypu, tak ta neuživatelská přítulnost je způsobená skypem, protože do teď nebyli schopný dodělat push notifikace ... Existuje spousta jiných IM, který není problém používat během jiné práce, tak ten multitasking pak tolik nevadí ... (ikdyž je fakt, že u iPadu bych ho viděl rád ... , zrovna tak jako webkamerku, snad jediný dvě věci, který mi na něm chybí ...)

Jinak co se týče koncového zákazníka, tak osobně si myslím, že je to skvělé zařízení třeba na chatu, popř. na doma na chvíle, kdy člověk nechce pracovat, ale třeba si u televize vzpomene, že si chce jenom odepsat na facebook, atp., tzn. není to počítač na práci, ale příjemný doplněk, díky kterému nebudu muset běhat k počítači kvůli každé blbosti ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 17:10

Clovek co jede na chatu a bere sebou takovou vec jen proto aby napsal na facebook ze je na chate by se mel mozna lecit...Na chatu se vozi akorat tak chlast, hudba, holky a spolecenske hry

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 17:11

Hehe, mno a hned je po ruce zařízení na přehrávání hudby ... :D

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 17:25

tak to nechapu, jak jsem vubec mohl bez tohodle zarizeni prezit!

Uz zadnou chaticku bez facebooku a prehravani hudby!Takze decka, kdyz na hory tak s iPedem

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 17:26

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
31. 01. 2010 22:32

spravne a fotit a fotit .. kameru ma ze ? ... a publikovat na facebooku ... no dobre na dovoleny to fakt neni co tam s tim, prece nechcete na dovoleny cucet do displeje.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 18:06

pridaj k tomu daky matros a ako bolo spomenute, tak nejaka ta hudba.

a hlavne dobra nalada, aj ked s tym matrosom a chlastom sa spravi raz dva :D

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 18:10

slova jako matros, skunk, ganza, hulo, spek a spol na diskuzi takhle seriozniho webu, kde se projednava takova pecka jako novy produkt Apple, rozhodne nepatri! styd se!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
videoeditor | 28. 01. 2010 17:16

"na doma na chvíle, kdy člověk nechce pracovat, ale třeba si u televize vzpomene, že si chce jenom odepsat na facebook, atp., tzn. není to počítač na práci, ale příjemný doplněk, díky kterému nebudu muset běhat k počítači kvůli každé blbosti ..."

Tak přesně kvůli tomu mám iPod Touch, který vytáhnu z kapsičky u košile. nechci hledat, kam jsem si položil iPad.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 17:23

Mně osobně na tom iPodu nejvíc vadí, že má malý display ... :), vždycky když se chci na něco podívat, tak kolikrát si radši doběhnu k počítači, než muset pořád scrollovat/zoomovat + ťukat to na té mini klávesničce ... iPod a iPhone jsou podle mého spíš zařízení na cesty ...

Jinak ještě jsem si teď vzpomněl, že i na tom iPhonu/iPodu lze rozjet flash ..., již nějakou dobu existuje runtime psaný v javascriptu, kterému lze flash předhodit a který přechroupe snad jakýkoliv dnešní browser ... (otázka je, jak moc to bude výkonné, když už flash sám o sobě je pomalý jak ... + osobně nevěřím, že se to moc uchytí, protože je potřeba ten flash vkládat do stránek jiným způsobem, než doposud ..., ale třeba se pletu a časem weby budou podporovat oba způsoby, jeden pro normální pc a jeden pro telefony ...)

Ještě přikládám odkaz, kdyby někoho zajímalo více ...

http://www.root.cz/zpravicky/iphone-umi-preh... ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
31. 01. 2010 22:35

tento problem celkem zdatne resi telefony ktere si mohly dovolit nasadit displej s vyssim rozlisenim. To iPhone ani iPod nemohou protoze aplikace jsou designovany "per pixel" ... nicmene android se v posledni dobe vytahl na rozliseni ktere presahuje nejakych 800x400 a to je skutecne uz dostacujici.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
31. 01. 2010 22:35

samozrejme dulezite pri tom je ze pouzivani mobilniho webu je na androidu stejne jako na iphonu, ... nic zbytecne sloziteho, zadny stylus, vse je na prst.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2010 16:09

Já taky vytáhnu z kapsy MDA a přes VNC se připojím na stolní PC, ale na displeji 320x240 není zobrazení 2 HD desktopů úplně to pravé ;)

Pokud by iPad někdo položil jinam než na stůl, tak by dostal po prstech, a myslím, že by to časem i v domácnosti mohlo fungovat (rozhodně lepší, než aby se vám další členové rodiny dobývali do kapsičky u košile ;))

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 17:26

Pokud by tam bylo AGPS, byl by to problém, protože pod touto zkratkou se obvykle skryje právě jen triangulace přes BTS. Já doufám, že tam bude "kompletní" A-GPS, tedy BTS + GPS. Uvidíme.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 17:30

Tady jsem to trošku asi zamotal ..., ta zkratka je ode mně, protože jsem to byl líný psát ... :), na oficiálních stránkách je doslova "Assisted GPS".

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 18:42

S tihle 100% souhlasim. A trochu me v tom rozhovoru mrzelo, ze panove, hlavne k zaveru, hodne skouzavali k tomu hodnotit podle te nejlevnejsi varianty a navic to hodnotit podle kriterii na ulne jine zarizeni. Mozna, ze to je i tim, ze jak jste se v zaveru shodli, vlastne ani jeden o takovedle zarizeni nemate zajem, ani realne vyuziti a oblast tohoto zarizeni pokryjete s ruznymi ustupky svymi stavajicimi pracovnimi nastroji.

Taky chapu, ze zde na malem ceske pisecku by kazdy chtel za tech par korun uplne vsechno a je spousta lidi, kteri si za tech svych 15 tisic koupi radsi velky notebook, ktery bude pro ne praktictejsi, ale takoveho zakaznika podle me Apple urcite nemel v merku.

Ale takze je tam vlastne jen to, ze to nema USB a ctecku, coz lze vyresit redukci.

Neni tam flash. Coz se mozna ukaze, ze az zas takovy handicap neni a vetsina webu pojede i tak, ale kazdopadne to je to minus.

Nema to webkameru, coz je podle me minus. Ale pro nekoho to nemusi znamenat vubec nic.

A multitasking, coz bude vadit jen u specifickych cinnosti.

Takze neni to WOW, ale pozadavky na zabavni zarizeni si myslim to splnuje temer 100%. Ted uz jen kolik bude uzivatelu, aby meli silu presvedcit tvurce webu, ze web postaveny jen na flashi je minus pro ne nebo pripadne tvurce aplikaci, aby nektery ty SW nedostatky odstranily

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
31. 01. 2010 22:39

nebudu kupovat prece neco co si nezduvodnim ... nekoupim neco pro co nebudu mit vyuziti a je uplne fuk jak velky je nas pisecek je uplne jedno jak cool se s produkty applu mam citit. Tohle zarizeni melo nahradit netbook, ale nepovedlo se mu to, ... prostor mezi nebookem a telefonem uz prakticky zadny neni takze pokud chce uspet musi nabidnout to co nabizi netbook (hw klavesnici ozelime, mobilita je plus a hw klavesnice neni pro vetsinu netbook vyuziti nutna) .... ale nelze odpustit "neprakticnost" a "neuzitecnost", to se na me nezlobte.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 17:04

Na dokonale zmaknutem marketingu Apple se uzivi celkem dost lidi...

Cermak, Zive, Hulan, spousta spekulativnich diskuznich for.K nevire..

Jsem spokojeny uzivatel iPhonu, ale verim, ze kdyby Apple vydal sebevetsi kravinu, lidi z toho budou nadseni.

No a minimalne zase bude cim plnit bulvar

Az budu velky, chci mit firmu, co bude mit stejny myticky kult jako Aplle.Byt by vyvazela zumpy

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 17:06

jako Aplle = jako Apple

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 16:56

No ja teda nevim, obcas vam ta diskuse docela ujela. Tohle pouzivat jako navigaci nebo s kamerou pro AR ??? Kdyby to tam bylo, tak byste to jako fak delali? Bylo by to vazne docela vtipny

Me se tohle zrovna libi. Nemam nic od applu, ale takovouhle vecicku bych vyuzil k tomu, ze doma si sednu do kresla a budu brouzdat po webu (cist) nebo vyrizovat emaily (cist, obcas kraticka odpoved), ci si na tom v posteli pustim film.Tedy veci u kterych mi klavesnice notebooku prekazi. Prece nikdo nemysli vazne, ze by na tomhle neco delal. Me se to libi jako eReader, prohlizec webu + videa. V normalni velikosti, ne se s tim nimrat na mobilu.

Abych si to koupil ja osobne, tak by to muselo byt 4x levnejsi.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 17:02

Ano, kdyby to bylo 4× levnější, tak bychom se na to dívali úplně jinak Já bych to jako navigaci opravdu rád viděl. Jestli mi na současných navigacích něco chybí, tak je to možnost zobrazit přehlednou a přitom rozsáhlou mapu - skoro nikdy se nepotřebuji navigovat jenom z bodu A do bodu B a tak používám k navigaci pořád i papírovou mapu/netbook s mapou.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 18:27

Ano tomu s navigací jsem přikyvoval už při prohlížení videa. Vždyť mrknout se například na mapy.cz, roztáhnout si mapu prsty, kliknout z bodu do budu kam chci jet a pak to hodit vedle sebe na sedačku spolujezdce jako regulerní tištěnou mapu. I když souhlasím že ipad bude především spíše luxusní prohlížeč části internetu, věcí z itunes nebo čtečka knih v elektronickém formátu pro zámožné kteří souhlasí s filozofii applu. Realně použitelný tablet pro masy bude pak jedině s Windows 7.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
31. 01. 2010 22:29

windows 7 ma opacny problem ... mizernou optimalizaci aplikaci i sve vlastni narocnosti na hardware .... idealni muze byt nakonec ten treti .... kdo vi kdo ... snad google android, snad limo, android ma u vyrobcu hardware dost velkou podporu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 16:54

Velmi dobré video, souhlasím a ztotožňuji se s většinou názorů pana Holčíka.

Podobně, jako p. Nygrýn, bych spíše rád viděl tablet založený na Mac OS X. Taktéž jsem tušil že se tato vize nenaplní, ale přesto jsem doufal. iPad zkrátka není zařízení pro mě, stejně jako iPhone. A tak prozatím zůstanu u svého MacBooku Pro a Nokie E51 :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
31. 01. 2010 22:26

hardware ktery se do tak maleho zarizeni instaluje byva jeste slabsi nez to co mame v netboocich, takze predstava ze tam pouzitelne a reprezentativne pojede plnohodnotny macosx je samozrejme uplne mimo, neda se nic delat, pro slabsi hardware musi byt patricne optimalizovany software ..... iphone os byl asi dobra volba, ale bohuzel, se zda ze prakticnost toho zarizeni je mizerna i diky hardwarovym ustupkum v konektivite

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 16:48

pekné video a aj zhrnutie vlastností a nedostatkov :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 16:35

Výborné video! Děkuji za něj :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 28. 01. 2010 16:28

Uff, neříkali jsme napřed čtvrt hodiny? Ale bylo to pěkné, i když jsem se na vás - přiznávám - celou dobu nedíval a dělal u toho jiné věci.

Zatím jsem se vyhýbal nějakému komentování iPadu, přestože je toho Twitter naprosto plný, stejně jako weby. Mezi tím jsem utřídil myšlenky,a asi vím proč. To zařízení jde totiž naprosto mimo mě. Nevidím pro něj u sebe využití, nelíbí se mi ani moc designově... Prostě mě vůbec nezajímá, a spíš jsem byl unavený z té šílené masáže s údajně revolučním zařízením. Tablety tady byly, jsou a budou, úspěch nemají. Možná Apple bude první, komu se to podaří, ani bych se moc nedivil. I když jsem ale hodně velký hračička, v tomto případě je mi fakt jedno.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 16:49

tablety tu jsou a doufam zei budou, jejich neuspech v minulosti je zapricinen podcenenim jejich ovladani. palmy, a podobne veci taky nebyli moc rozsirene. iphone to prolomil. Vicmene souhlasim, iPad je mu sum a fuk, pokud pomuze vyvoji je to dobre a rad si pockam s cim prijde konkurence, doufam ze s hw na nejz pujde nainstalovat os ktery si budu moct vybrat ;)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
31. 01. 2010 22:24

ipad nastartuje novou oblast, ale patrne uz ji nebude vladnout .... ten start se nepovedl, navic se da rict ze prisel dokonce i pozdeji nez u konkurence, apple zde nema zadny naskok a to ani casovy ani co do vybavenosti pristroje.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 16:27

Opravdu super komentáře od pánů redaktorů, díky za osvětlení informací okolo tohoto "boomu".

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 16:09

Multitasking to urcite podporuje, kdyz muzete napriklad prehravat hudbu a zaroven brouzdat. To ze neni zpristupnena 3rd party aplikacim chapu. Multitasking ma pro me vyznam jen pokud muzu mit 2 okna otevrene vedle sebe, coz na takovem displayi neprichazi v uvahu, protoze by to hodne dramaticky snizilo komfort.

Co je dulezite je predevsim, aby se aplikace po zapnuti okamzite dostali do stejneho stavu jako je uzivatel opustil. Takze bude spis zalezet na velikosti RAM (swap) a rychlosti procesoru. Multitasking je takove geekovske slovo, ktere navic jak ctu hlasky "iPhone OS nezvlada multitasking" neumi pouzivat ani (rado by) odbornici.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 16:45

tak aby sme to upresnili multiwindowing, ale i ten multitasking, multitasking omezenej na nativni aplikace je o nicem, priklad skype ;), pro soucasny beh nekolika aplikaci se vzilo oznaceni multitasking, tady tim vsichni mame na mysli to ze brouzdam a muzu si do popredi, klidne s tim ze okolo vidim puvodni app poslat skype, icq, mirandu, nebo jinou aplikaci, aniz bych jimusel vypnout, a pak znova inicializovat, tj, tak ze se nekilne jeji vlakno pri prechodu na jinou aplikaci. Proc? protoze aplikace se vetsinou nevraci presne tam kde jsem skoncil, az na par vyjimek.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
videoeditor | 28. 01. 2010 16:52

Právě, když už si beru na cestu takovou desku, tak si asi nebudu brát notebook. Smyslem iPadu přece je, netahat notebook, když to není nutné.

A teď modelový případ: šéf pošle mail, že tu prezentaci musím upravit:

s notebookem - otevřu mail a powepoint, přepínám a upravuji dle požadavků případně rovnou přes IM s šéfem ladím, co není jasné.

s iPadem - otevřu Mail, zkopíruju text, v prezentaci to dám do nového slajdu abych je měl po ruce (prostě hack) a kvůli problémům musím použít telefon, protože ta věc nedokáže komunikovat, zatímco na ní pracuju.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 20:39

>Právě, když už si beru na cestu takovou desku, tak si asi nebudu brát notebook. Smyslem iPadu přece je,

>netahat notebook, když to není nutné.

A prave tu vidim priestor...

Ja neznasam notebooky a na stroji vyzadujem Unix/Unix like OS. O rok budem Unix predmet prednast.

V prednaskovych miestnostiach bude WiFi a projektor. Na prezentaciu je idealne mat iPad, kedze ma pripojenie na projektor vyriesene, vid. prezentacia...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 20:46

ked to porovnam s konkurenciou s netVoyagerom LX4215

http://www.netvoyager.co.uk/products/lx4215.html...

tak to lepsie a lacnejsie

aje ked 2090 je asi o kusok lepsia

http://www.netvoyager.co.uk/general/pricing.html...

Podla mna iPad je zariadenie kategorie prenosny terminal,,,

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
29. 01. 2010 15:05

To je pohled deformovaný uživatelem. Apple proste běh více aplikací nechce, nároky na paměť když uživatel aplikaci zapomene zavřít ( počítá se stím že každý uživatel je trouba), a samozřejmě větší spotřeba.

Může být naprosto jiná modelová: Žák si má otevřít učebnici a studovat příslušný text A je tu opodstatněný důvod kdy nechceme aby se žák vyrušoval facebookovaním či chatováním.

A to je oblast do které ma iPad našlápnuto

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
31. 01. 2010 22:20

prakticky to ma za nasledek takove prekerni situace kdy si pri editovani prezentace nemuzete ani poslat IM zpravu ... tohle proste neni spravny pristup. Vemte si Androida, ma zacileno na stejne vykonna zarizeni a pritom problematiku multitaskingu resi daleko lepe ... aplikaci bezi soucasne tolik kolik to ten hardware zvladne a kdyz uz to nezvlada no tak ty nejupozadenejsi aplikace zacne mrazit ... s tim ze kdyz se k nim vratite mate je obvykle v te poloze ve ktere se zmrazily kdyz je musel system nasilne ukonci ... takze kdyz se chce tak i multitasking na takovem zarizeni jde ale vazne se musi chtit ... apple proste nechce a dost mozna to bude duvod proc ja nebudu chtit apple.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 17:04

No myslim, ze v developer guidelines pro iPhone je aby se aplikace vracela do stejneho stavu v jake jste ji opustil (coz by podle me melo takhle byt i na desktopu). Ale je to samozrejme starost vyvojare. Pokud je aplikace v RAM, tak hot start je hodne rychly (a kdyz neni, tak je i prepnuti pomale) a jak rikam, chce to videt jak na tom bude CPU a RAM.

Prave to, ze okolo vidite puvodni aplikaci je podle me neco co Apple vhodne vyradil, protoze na male obrazovce to nema takovy vyznam (protoze z puvodni aplikace stejne praktcky nic nevidite) a zjednodusuje to ovladani - zadne pretahovaci titulky oken, zadne resizovani oken apod. Apple proste udelal produkt pro bezne smrtelniky.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 17:28

Problém je v tom, že aktivní on-line aplikace takto pracovat nemohou, protože se po startu musí autorizovat znovu (dlouhotrvající session bez odezvy by byly hezkou bezpečnostní dírou služeb).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 17:52

Teď se přiznám, zda si nejsem jist, zda máte na mysli to, co já, ale IM, Twitter klienti a další jsou vybaveni push notifikací a IM klienti vás bez problémů online na pozadí udrží a každá nová zpráva je jako pop up s možností okamžité odpovědi či zavření.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 18:30

a co prohlizec a session?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 21:24

Nezkoušel jsem. Na zaheslované weby lezu přes 1password a nikoliv přes Safari, jinde mě držení session nezajímá

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 17:37

nektere aplikace maji velka okna nektere maji okna mala. Prepinani aplikaci s maximalizovanym oknem myslim na mac os, win i lin distrech uz vyresili, tolik k prekazejicim aplikacim.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 17:44

pravda, ulozeni stavu aplikace je vyvojarova vec, ale ruku na srdce, na moc aplikaci co to umeli bezchybne sem nenarazil, pro upresneni uvedu ze vyhradne pouzivam free verze aplikaci, je mozne ze v "pro" placenych vezich je tomu jinak, ale nikde sem v popisu vyhod u pro verze toto nevidel zduraznene. Pak na win se taky nadava ze jsou nestabilni i kdyz za to mohou nekvalitni ovladace vyrobcu HW tak si myslim ze na iphone muzu nadavat stejne tak diky aplikacim na nej napsanych, navic kdyz prochazi udajne "prisnou" kontrolou, tak prisna kontrola to ale asi zase nebude.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
29. 01. 2010 00:17

Nechápu jak můžete říct že na displeji 1024×768 nepřichází v úvahu práce na dvou oknech vedle sebe. Není to ani tak dlouho co jsem na stejném rozlišení - pravda byla to 14'' - plnohodnotně pracoval, a myslím že ty 4 palce dolu čitelnost nijak razantně nezhorší.

Pro mě a styl práce/zábavy na který sem zvyklý je současný běh dvou oken nezbytnost.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 16:06

Tomáši, četl jsem zpětně ten Váš odvážný článek o tabletu, co jste vydal minulý týden. Musím říct, že jsem se poměrně bavil. Chápu, že po bitvě je každý generál, ale myslím, že do příště budete vědět, že se nevyplácí popouštět příliš uzdu fantazie.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
videoeditor | 28. 01. 2010 16:09

Ale dyť jsem tam taky psal, že psát předpovědi týden dopředu se může jenom vymstít :) ale zase si myslím že jsem měl v zásadě pravdu - iPad má velmi konzervativní hardwarovou výbavu, název iBook je zpět a jeho úspěch bude stát či padat na aplikacích.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 28. 01. 2010 16:14

S tím já zase nesouhlasím. Ten článek nebyl tenkrát skvělý kvůli tomu, že by se trefil nebo ne. Byl výborný, protože jednotlivé možné kroky odůvodňoval. Bez velkého Apple nadšení vycházel z historického chování Applu, obchodních informací, dostupných technologií. Měl hlavu a patu a byl nadčasový. Co se nevyplnilo hned, může se vyplnit brzy, protože Tomášovy argumenty měly logiku.

Jen víc takových nezaujatých článků, přestože se všechny předpovědi stoprocentně nevyplní.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 16:21

Dovolim si nesouhlasit, Karle. Tomasuv clanek byl vyborny a obstal by i v konfrontaci se spekulacema renomovanych autoru/zinu, kteri meli kolikrat mozna i lepsi informacni zdroje.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 16:03

Dle mého názoru je tohle naprosto zbytečná diskuze, dokud nebudou mít zaříení v ruce a možnost si jej osahat tak je to vše jen mlácení prázdné slámy.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
videoeditor | 28. 01. 2010 16:05

Nebojte, pak si budeme vykládat taky :) ale to zařízení v ruce mít přímo nepotřebuji. Spíše mne zajímá, jaké aplikace se během těch dvou měsíců podaří udělat. iPad stojí a padá na aplikacích, pro 2× větší iPhone aplikace si jej nikdo nekoupí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 16:08

absolutně s vámi souhlasím a hlavně v tom videu. Tak dlouho cekam ze Apple ukaze cestu ostatnim v oblasti tabletu a pak jen toto.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
31. 01. 2010 22:06

prvni pokus se jim hadam nepovedl ... ale vite jak to bylo s prvnim iphonem ... jde celkem o hodne, oni to doladí ... no a kdyby, ne jsou v záloze nadějné konkurenční platformy, tak uvidíme co se z nich ještě vyloupne.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
redaktor Živě.cz | 28. 01. 2010 16:42

Diskuze byla dobrá, měl jsem taky problém to nějak "zařadit" a došel jsem k závěru, že to nelze porovnávat s počítačem či klasickým tabletem. Viděl bych to jako samostatné multimediální zařízení na doma, do obýváku. Pro pohodlné prohlížení internetu, časopisů, knih, co dávají v televizi atd., na to je to prostě úplně ideální. Žádné nastavování, konfigurace a další věci okolo jako u počítače (klasický tablet s plným OS Win u většiny uživatelů - viry/antiviry/spywary, nefunkční programy, padání - snadno se "zadělá" balastem atp.), prostě hlavně rychlá a jednoduchá konzumace informací, internetu, multimédií a zábavy.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 16:51

no pokud to tak vemu, tak to nestoji za ty penize. jednou z prvnich myslenek ktera mi proletla hlavou, jestli se nejdena o nejmodernejsi ctecku knih (ale to neni me nynejsi stanovisko)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
31. 01. 2010 22:13

nemohu souhlasit. Tady ten prostor pro DALSI zarizeni proste neni ... na cteni knih to vhodne neni protoze to nema disple ala "elektronicky papir", navic tohle tema je pro ceskeho uzivatele naprosto nepodstatne protoze ceske knihy si nekoupit ani pres kindle na amazonu ani pres tenhle ipad takze bezvyznamne tema.... souhlasim ze na rychlou konzumaci internetu to bude dobre, ale na konzumaci hudby filmu a fotografii uz opravdu ne , a to kvuli zbytecne komplikaci kterou do toho vnasi iTunes = tj nutnost jit stejne pres klasicky pocitac, tomu se nevyhnete.... Co tedy zbyva ? jen ten internet, a to jeste v omezene podobe bez Flashe ... smirme se s tim, tohle zarizeni je zacilene velmi spatne. na telefony nedotahne protoze by muselo vylepsit svoji mobilitu a redukovat rozmery - to jiste delat nebude, takze musi dotahnout na netbooky --- a tady ma jeste dost prace.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 16:01

Perfektni video.

Myslim si, ze je daleko hodnotnejsi nez ta zabita diskuze pod hlavnim clankem.

Tak palec nahoru a jen tak dal

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 15:52

Moc povedeny komentar... Tomas Holcik za 1*

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
29. 01. 2010 09:06

Taky souhlas. A za sebe: kdyby Apple použil tento 9.7" 4:3 IPS panel do zmenšené a upravené verze MBP/MBA jsem v nebi

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 15:50

Multitasking? pro boha, vzdyt aj na mem SONY ERICSSONU W910i mam aplikace minimalizovane a makam na necem jinem.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 17:35

Já na Sony Ericssonu V630i také a dost jsem to využil. Uznávám, že u zařízení typu iPadu by se mi multitasking už líbil, zvlášť když tam je iWork a třeba budu chtít vložit text z nějakého webu nebo udělat něco podobného...

Na druhou stranu ale chápu argument Steva Jobse pro absenci multitaskingu v iPhone OS - že by se to podepsalo na výdrži. To si pište! U telefonu, který když ho moc nepoužívám, vydrží i 8 dní, když ho používám hodně, tak třeba 3-4 dny, se mi podaří při spuštěném Jimmovi a Opeře Mini vybít baterku za odpoledne.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 17:46

radeji ukousnu s vydrze nez z omezeni prace. Ale makat na zarizeni typu tablet 10 hodin?

max na nem zasurfuji kdyz bude nuda nebo cesta, coz jsou tak 3 hodiny nez se dostanu do nejake destinace se zasuvkou. CR prejedete za jeden den :D

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 17:50

Pravda, ale když člověk třeba leží v nemocnici napojenej na hadičkách (což se mi holt občas stane), tak se to zařízení s prakticky celodenní výdrží celkem hodí. Rozhodně iPad není pro každého, ale zrovna u sebe si pro něj využití představit dokážu a možná si ho koupím. Ještě uvidíme

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 17:54

no kdyz uz lezis na "hadickach" nemyslis ze tam bude i misto pro dalsi vec do zasuvky? to jen tak mimochodem

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 22:04

Jak kde...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
31. 01. 2010 22:03

nejde jen o rozmery toho zarizeni, diskutovala se cela rada jinych praktickych otazek ... neuplny internet, zadna standardni konektivita ... myslim ze i takovej MSI Android tablet bude lepsi nez tenhle iPad a za cenu ktera je nekde uplne jinde.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 03. 2010 02:12

No, vysvetlim ti absenci multitaskingu takhle: kdyz zmacknes home tlacitko, tak se aplikace nekillne, ale dostane zpravu, ze se musi ukoncit a ona uz si s tim udela co chce, samozrejme ulozi vsechna rozpracovana data a ukonci se. Vzhledem k rychlosti celeho systemu je prepinani mezi aplikacemi tak rychle, ze mas rozpracovano neco v iworku, prepnes se do prohlizece presne tam kdes skoncil, zkopirujes neco a vratis se do iworku presnetam kdes skoncil a vlozis to, takze mezitim usetris baterku, kdyz vetsinu casu procesor nic nemusi delat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 15:46

vyborny pokec, ztotoznuji se.....

ale pochybuji ze s knihama tu bude tak rychle. GPS se mi do iPadu nejak nehodi, ale dokazi si to predstavit. Kamerka - nemam potrebu s nekym kecat z oci do oci....

iPad = iPod Touch na steroidech :D

http://bigman.blog.cz/1001/proc-si-nekoupim-nov... ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 15:44

Ja si koupim HP Slate s W7 ktery mi nabidne skutecny OS a jestli nekdo bude nadavat na vdrz - 3-5 hodin pro me bohate staci.

Skoda ze Apple nenaplnil me ocekavani, opet nema podporu Flash v tomto zarizeni, dokonce banalni vec jako USB konektor (alespon miniUSB tam mohl dat), multitasking chybi !!. proste neni to WOW. a za tu cenu u nas temer neprodejne, to si radsi clovek sahne po notebooku nebo priplati a koupi si Air :/

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 17:58

Tvůj oblíbenec je asi člověk chlubící se s "největším" egem

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 01. 2010 20:57

Já naopak shledávám nasazení iPhone OS jako výhodu. Win 7 mi nepřijde na plné ovládání dotekem naprosto nepřipravený. Ošklivá malá tlačítka a na ně velkým tlustým palcem? V tomto rozhodně iPad vede.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 01. 2010 21:03

Tobě přijde naprosto v pohodě, že musíš vypnout všechno ostatní, abys mohl zapnout třeba Skype? To už je směšné i na smartphonu, natož na tabletu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
31. 01. 2010 22:01

no to mas asi pravdu, win 7 chybi optimalizace pro takove zarizeni ... vetsina aplikaci takhle ovladat fakt nepujde ... resp bude to porod. To uz je as opravdu lepsi ten Android protoze narozdil od iPhone OS ma multitasking, vyrovna se se standartnimi vecmi jako mass storage device, ma ctecku micro sd ..... myslim ze tablety zalozene na androidu vyresi spoustu nedodelku iPadu a soucasne vsechny aplikace budou perfektne optimalizovane na dotek .... idealni cesta.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 16:03

iPad otevírá nový trh a divím se, že často ani odborná veřejnost nechápe, pro koho by mohl být dobrý. Je to jako tvrdit, že před příchodem Asusu EEE by nikdo nepotřeboval levný malý notebook s velkou výdrží, leč s pomalým procesorem a bez DVD mechaniky.

Ač nemám moc Apple v lásce, iPad se mi ještě ve středu večer moc, moc líbil a na něco takového jsem už dlouho marně čekal.

Přestože mám smartphone s 3,8' displejem s qwerty a 3G paušálem, 12' notebook s dvoujádrem a domov s desktopem, přál bych si tablet, který je stejně jako můj mobil se mnou prakticky pořád a je vždy ihned k použití.

Dám ho do tašky přes raneno ((kde mám klíče, doklady, peněženku.. (trochu jako dámská kabelka)) a jdu do práce. Cestou (auto nemám už pět let, prostě ho v Praze nepotřebuji) se chci podívat na FB, stáhnout si nějakou hudbu co mě zrovna napadne, že bych chtěl slyšet, kouknout na YouTube, pokecat na ICQ, napsat mail, nakreslit stylusem nějaký nápad který mám zrovna v hlavě, kouknout na fotky, číst si knihu.. (samozřejmě na 80% koukám jen na web, ale nevidím důvod, proč bych neměl mít tu možnost, dělat z těchto činností alespoň tři najedou) Přijdu do práce, zapnu desktop a normálně pracuji. Ve 12 hodím tašku přes rameno a jdeme s kolegy na oběd. Budeme řešit nějaká videa. iPad a hned (bez čekání, až nastartuje NB, nebo to mobil načte šnečí rychlostí) najdu na Streamu video, které se toho týká. Přijdu domů, dám iPad na 2 hodiny nabít a vyrážím za přátely. Cesta po Praze - Web, četba, hudba.. Potom u pivka web, picassa, videa, hudba. Prostě cokoliv, co zrovna potřebuji. A když za 5 hodin odcházím, má IPad slále dost energie, aby mě pomocí Google Maps a GPS naváděl na nové místo.

Ano, mohl by se mi iPad líbit, protože má díky ARM procesoru a baterii z Maca jedinečnou výdrž ((podle Applu až 10 hodin brouzdání na netu s Wi-Fi, poslouchání hudby atd.) otázka samozřejmě je, jaká bude skutečnost)) malou hmotnost a rozměry aby se všude dal nosit s sebou, ale pořád dost velký na to, aby už se s ním dalo i trochu pracovat a hlavně pohodlně brouzdat na webu. A dále 3G modul (potřebuji mít net dostupný 24/7 a ne jen zrovna když se omylem najde otevřená Wi-Fi)

Ale od čtvrtečního rána už se mi nelíbí.

Stejně (ne)funkční web (flash, silverlight, Ajax, atd.) mohu mít i na svém telefonu. Nemohu mít pořádně spuštěno více aplikací (což je na mém mobilu samozřejmostí) Slot na Micro SIM - bůh ví, jestli bude v ČR operátor, který by ji nabízel. USB a čtečka karet pouze přes redukci, které budu muset stále nasazovat a hlídat jestli jsem si je zrovna nenechal doma. A také pravděpodobně bez plnohodnotné GPS..

Paradoxně v ARM procesoru spatřuji největší plus, ale i mínus. Plusem je velká výdrž na baterie, která by u x86 procesoru byla sotva poloviční. Bez nutnosti chlazení. I celkově nižší rozměry, váha i výrobní náklady. Ale i mínus. Apple nemusel vyvíjet nový OS a tak se pochopitelně uchýlíl k tomu nejlevnějšímu řešení. Použít OS z iPodu se všemi jeho nedostatky.

Takže čekám dál a doufám, že jiná ARM zařízení, hlavně Linux a Android, mě už nezklamou. Nejradě bych Windows 7, ale obávám se, že tablet, který poběží na x86 a vydrží opravdu celodenní provoz a bude příjemně malý a lehký, přijde na trh až za několik let. V to, že Microsoft udělá plnohodnotný systém pro ARM, nevěřím vůbec.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 03. 2010 02:29

Tak flash jo? Tak se podivej na tohle a pak chtej v tabletu flash. http://img28.imageshack.us/img28/5820/flashk.png...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor