Týden Živě 236: Yelp, Microsoft a reklama na webu

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 123

Názory k článku

19. 07. 2013 08:48

Ten ošlivý A.D.B.L.O.C.K si nechám zapnutý....Mladá Fronta vydělává na reklamě dost i bez mého přičinění...to páni redaktoři už neříkají...ale čísla nejsou tajná...takže za květen si vydělala MF na internetové reklamě 27.7 mil korun a v červnu více jak 26 mil. korun....takže nás tu nestrašte že nemáte skoro na chleba a jak mi krademe.....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
16. 07. 2013 13:53

Tak jsem to taky vypnul a musím říct, že to zase až taková tragédie není. Ale upozorňuji, jestli mi jednou jedinkrát vyskočí reklama přes půl monitoru, tak to zase zapnu... Jinak s tou Alzou máte pravdu. Možná je to dobrý internetový obchod (možná ne), ale už jen kvůli té stupidní reklamě bych si tam nic nekoupil. Měl jsem nutkání tam zakoupit pár věcí, ale raději jsem se obrátil vždy na Alfa Comp, nebo nějaký jiný obchod. Sice to bylo o pár kaček dražší, ale nepodpořil jsem toho humusáckého zeleného skřeta a z toho mám dobrý pocit Domluvil jsem.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
15. 07. 2013 23:06

Mila redakce zive.cz, nemam problem s prohlizenim bezne reklamy a chapu, ze bez ni by nebyl mozny provoz tohoto serveru. Proc ale presto vase reklamy blokuji? 1. Protoze nejsem zvadavy na reklamu pres pul monitoru zobrazenou behem cteni. Krizek k zavreni je samozrejme schovan cim dal dumyslneji 2. Protoze treba na netbooku mi pri nacteni vsech tech flashovych blbosti, ktere jsem si nevyzadal vyskoci trvale zatizeni cpu i behem pouheho cteni obycejneho textu. Pak mam logicky mensi vydrz baterie, pomalejsi nacitani vsech stranek a sum v usich od chladice cpu jako bonus. 3. protoze nehodlam vysvetlovat manzelce s pohledem vraha, proc ji zrovna ted rusim u televize. Zjevne nejak nechape, ze toho zeleneho alza slizouna si na plne pecky nepoustim do repraku naschval. Opravdu v prekvapeni nevim, jak ho rychle ztisit bez destrukce pocitace a nebavi mne hrat s nim hru na schovavanou. 4. protoze celkove mnozstvi a agresivita reklamy predevsim na webech mafry je v posledni dobe opravdu neunosne. Je to skoda, zive sleduji prakticky od pocatku, dlouha leta jsem mival predplacen i computer. Zive proste patri mezy weby na ktere se pokazde pri surfovani kouknu, protoze jsem na to zvykly. Muzu vas ale ubezpecit, ze nejste nenahraditelni stejne jako idnes a spol. Dostat zpet ztracene ctenare, ktere odradila agresivita a mnozstvi vasi reklamy uz muze byt velmi tezke, ne li nemozne.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
15. 07. 2013 22:24

Naučil som svojich návštevníkov vypnúť tento plugin: https://upx.cz/a4I... a nesťažujem si.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
15. 07. 2013 11:34

Reklama na vašem webu to je děs a hrůza = blikající demence, vůbec se nedivím, že lidi používají Advertise Block.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
15. 07. 2013 03:47

Pop-up mi extremne vadi, reklamy už ignorujem a čím viac sa hýbu tým menej mám chuť sa na ne vôbec pozrieť. Ešte aj na angličtine na vysokej sme čítali jednu stránku o reklamách a web designe že tie pop up a podobné do oči bijúce sú chybné a človeka skôr odradia. Mňa aspoň určite. Najviac sa mi páčia tu nejaké stacionárne kde je fakt obrázok s cenou a pod sebou 5 výrobkov trebars.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 07. 2013 20:53

Reklamu obecně něsnáším. Jakmile je v televizi nebo v rádiu, okamžitě přepínám. Při prohlížení webu používám blokování reklamy, protože mě to ruší při čtení. Snažím se vliv reklamy na sebe minimalizovat, protože si chci udržet zdravý úsudek.
Nelíbí se mi osočení, že jsem zloděj, protože jsem nikde neodsouhlasil to, že se na reklamu musím dívat.
Nemám problém si za služby, které potřebuji zaplatit. Dlouhou dobu jsem odebíral časopis Computer, jeden rok i v el. verzi. K té se pravděpodobně brzy vrátím, jen se mi na trhu zalíbí nějaké rozumné zařízení na čtení el. obsahu.
Chápu, že většina médií na celém světě žije především z reklamy a na reklamě je víceméně postaven celý kapilasmus, tak jak ho tu v dnešní podobě máme. Konkrétně u Živě.cz chápu, že je živo z reklamy. Živě sleduju proto, že se tam občas dozvím něco zajímavého. Nicméně, pokud by Živě.cz nebylo (třeba proto, že by se neuživilo) tak mě osobně by to nijak nepoznamenalo.Jaké bych navrhoval řešení?
Osobně by se mi líbilo propojit Computer s Živě, resp. zavést placenou sekci. (Nakoupil jsem několik zařízení i na základě testů v Computeru. Pokud bych například mohl toto zboží z Computeru/Živě.cz přímo koupit, a tím třeba přispět nějakou marží, udělal bych to.) Ale obávám se, že na takovouto službu je česko příliš malý trh.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
14. 07. 2013 19:46

Názor k reklamám: Souhlasím s panem redaktorem Čížkem, že pokud reklama je příjemná nebo vtipná, tak jí člověk vnímá pozitivně a dokonce je ochoten o nabízeném produktu i uvažovat (pokud ho chce). Pokud je ale reklama vlezlá a na obrazovce na vás vybafne stupidní mimozešťan jednoho nejmenovaného e-shopu a řve na plné gule - "Právě jsme spustili masakr cen, rozumíš ?! masakr cen !!!!!! chi-chi.... " Tak to je tak agresívně nepříjemná reklama že u nich bych si nikdy nic nekoupil, už jen z toho důvodu, že lidem pijou krev s tím uřvaným kresleným zmetkem ! Dětem se ta postavička asi líbit bude, ale já jsem na tu jejich trapnou "ikonu" alergickej ! Jinak mě nevtíravá reklama na webech nevadí, vadí mi ale, když čtu článek a banner mi drze vleze přes text, že nic nevidím a ještě mizerové křížek na sklapnutí banneru je velmi malý nebo rafinovaně skrytý. Teď byla někda reklama na automobily, kdy přes text v mžiku vystřel jejich banner a kompletně zakryl text, po odklepnutí křížku na zavření už tak rychle nezmizel, ale banner se zasouval ke straně neochotně pomalu a pomalu, jak zpomalený film, takže člověk byl vytočený na maximum. Někde na deniku.cz byla zase reklama nejagresivnější, kdy banner zakryl cca 50% stránky ve střední části a nešlo ho sundat pryč, rolováním stránky se banner posunoval, že stále zakrýval střed webu, takže se nedalo vůbec číst ! Jestli tohle je budoucnost reklamy, tak potěš pánbůh !! Reklama, která dokonale otráví člověka od prvního shlédnutí nemá šanci na úspěch. Samozřejmě proti nevtíravým reklamám celkem nic nemám. K Yelpu:
Asi pro některé lidi, co se často pohybují po všech končinách a hodně cestují to užitečné bude. Já když jednou za 5 let někam jedu dál něž 30 km od své rodné vísky, tak je mi celkem jedno, kde se občerstvím, určitě někde kde se nekouří a není to až tak drahé. Pokud jde o to kadeřnictví, jednou mě jedna slečna kadeřnice pokrakala (zatahala) za vlasy, takže od jisté doby se stříhám sám podle hrnce a nemusím nikam chodit a ještě za to platit !

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
14. 07. 2013 18:17

Když už tady byla řeč o tom yepu tak bych měl dotaz, nevíte o nějaké aplikaci, webu na kterém by se dalo najít ubytování u různých soukromníků v rodinných barácích a podobně? Našel jsem jen weby zabývající se vylkými hotely ale seznam ubytování v RD nikde není :(.
Jo a k té reklamě. Proč tady nemáte flattr? Reklamu blokuji ale rád bych přes flattr zaplatit ale nemám možnost :(.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 07. 2013 15:35

Ja myslím že na tomto webe je reklama vpohode, nič nevyskakuje, nič sa netrasie, nemá to zvuk, nezakrýva to to čo chcem vidieť, takže pohoda.
Všeobecne, leby nebolo na webe také kvantum rušivej reklamy, málokto by mal dôvod o nejakom blokovacom addone vôbec uvažovať.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
14. 07. 2013 15:16

a-d-b-l-o-c-k
a-d-b-l-o-c-k
a-d-b-l-o-c-k
a-d-b-l-o-c-k
a-d-b-l-o-c-k
a-d-b-l-o-c-k
a-d-b-l-o-c-k
a-d-b-l-o-c-k . . . . . . NEJLEPŠÍ NA ŽIVE A MOBILMANIA

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
14. 07. 2013 15:04

Tak si udelejte vlastni pocitadlo, ktere se nebude nacitat z jinych adres Kdyz jdu na Zive.cz, tak me kontrolujte vy a ne nejaka nadnarodni goorporace

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 07. 2013 14:49

Nazvat používání adb KRADEŽI, to je fakt moc! Sám už ho nepoužívám, ale za tohle mám chuť ho zase nainstalovat...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
14. 07. 2013 14:33

Mno tak pár slov k reklamě i tady:Rozumný člověk nechá reklamu reklamou, pokud nebude OBTĚŽUJÍCÍ. To, jestli někdo udělá reklamu ošklivou, nebo na ní pobíhá postavička, nebo svítí, je mi srdečně jedno. To ať si pořeší zadavatel s jejím návrhářem. Když je na stránce deset stejných reklam v různém formátu, tak si také klepu na čelo. Ale jako IT server byste se měli zdržet reklamy PŘEKRYVNÉ a ZVUKU. To jsou čuňárny, které prostě k dobrým mravům nepatří. Pořád si pamatuju, když zkusil kdysi dávno Seznam.cz na hlavní stránce překrýt přihlašovací formulář do e-mailu reklamou tak, aby na ni nechtěně uživatel klepl...Rychlost načítání stránky by také reklamou neměla trpět. Neříkám, že je doba, kdy se musíte držet pravidla 20 kB na banner, ale přehnané animace, až megalomanská videa - to už je fakt moc.Jste IT server, přinášíte informace, technologie z této oblasti (a také ty webové), provozujete fórum... Takže ať se tak zaškatulkujete nebo ne, měli byste i svým způsobem vychovávat nebo být přinejmenším dobrým příkladem."My s tím nic nenaděláme". Prokristapána, tohle říkala generace před námi. Říkají to moderátoři na fóru, říkají to redaktoři. Kdo tvoří obsah a přidanou hodnotu ptám se? Jako Češi jsme hrozný národ - vystrašení, ale i vyčůraní, s mizernou historií. Která generace už se zvedne a něco s touhle prokletou náturou něco udělá? Protože páni redaktoři, moderátoři a další - nemáte svou hodnotu, hrdost, děláte těm megalomanským hloupým šaškům z MF akorát d.vky.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (6)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
14. 07. 2013 14:20

Zase po nějaké době smutný pohled na diskuzi.
1. Neznám slovo závist (je mi absolutně jedno co kdo z redakce vlastní, a naopak mu přeji aby si dopřál co chce a kolik toho chce), a jsem moc vděčný že touto příšernou vlastností neoplývám.
2. AdBIock používám, ale na webu který z toho žije, baví mě a přeje si to nemám problém ho vypnout.
3. Toto je soukromý web a když si majitel něco přeje budiž, o tom se nediskutuje.
4. Rovněž jako ostatní lobuji za textovou reklamu, neanimovanou reklamu a reklamu bez zvuků, je to slušnost. Určitě nejsou normální nechtěné zvuky vylézající z repráku, nebo aby slabší či přenosné stroje šplhaly nad +35% CPU jen kvůli reklamám.
5. Velice mě potěšilo zhodnocení PIANA na Slovensku, přesně tak to je, je to úlet.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
14. 07. 2013 14:15

Situace se vyvíjí přirozeně. Reklamace je čím dál tím více agresivní. Uživatelé si ji čím dál tím více blokují. A teprve překročení nějaké hranice blokování reklam přiměje zase zadavatele reklamy nebo vydavatele obsahu k omezení agresivity reklamy. Otázka je, zda už nebude pozdě, protože když už si člověk blokovač nainstaluje, tak se nevšimne, že reklama už není tak agresivní a vlastní mu až tak nevadí. Ale po pár letech přejde třeba na jiný webový prohlížeč a když mu reklamace nebude moc vadit, tak žádný blokovač hledat nebude.Názor, že budete mít velice agresivní reklamy a zároveň přesvědčíte čtenáře, aby je neblokovali, je velice naivní.Ovlivnit agresivitu reklamy můžete, ale věřím, že to rozhodně nebudete dělat kvůli tomu, aby se čtenářům lépe četl web. Hlavní motivace bude právě až ta, že na tu reklamu nebude "nikdo" koukat (tedy ekonomický zájem).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
14. 07. 2013 12:51

Prosím, můžete mi někdo vysvětlit, jakej je teda rozdíl mezi verzí win 8 a win 8 RT? To jako když mám Surface s win rt, tak tam jako běží jenom metro. Nějak jsem tu diskusi o officech pro metro nepochopil. Díky za objasnění.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
14. 07. 2013 12:30

Blikající, skákající reklama mi opravdu vadí, proto používám blokaci reklamy. Proti reklamě ale nic nemám, je součástí mnoha stránek a pro ty stránky je to většinou jediná možnost obživy - mě vadí způsob předkládání reklamy a její přesycenost na webu, takže blokaci reklamy budu používat dále.Reklama je i to když se např. na živě.cz recenzuje nějaký produkt - to mě nevadí, rád se podívám na recenzi produktu (pro a proti) - to se mi líbí, ale nezastávám stejný názor jako kluci, že tím, že blokuji tištěnou relamu, že je to vlastně krádež - je to totiž veřejný web pro miliardy čtenárů a žádné podmínky, žádný souhlas jsem nepodepsal - takže až se budu muset do webu registrovat (pro konzumaci obsahu) a odsouhlasovat podmínky, tak to bude věc jiná. Reklama se dá dělat i jiným způsobem a trošku více profesionálněji.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
14. 07. 2013 12:15

Taky vás tak irituje ta uřvaná zelená postavička, co chodí v obráceném kýblu?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 07. 2013 12:00

Musím živě.cz pochválit za to pozadí za moderátorama ty čtverečky mě někdy štvaly opravdu hodně..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
14. 07. 2013 10:53

Obávám se, že s blokováníním reklam je to velice podobné, jako se stahování filmů a hudby. Producentům se to sice vůbec nelíbí, nicméně s tím nic neudělají a bude se to dít dál. Přijde mi mírně úsměvné, že označujete ty, co ADB používají za zloděje a na druhou stranu, ač se vám stahování audiovizuálních děl košér nezdá, tak ho sami provozujete. Čiší z toho takové to klasické čecháčkovství, že Nadávat na to špatné, co dělají ostatní a sám nebýt o nic lepší. Hezky se na nás ta komunistická výchova podepsala.
Ještě ad Yelp - mě ta kritika od Kuby přijde přitažená za vlasy, každá služba si najde své uživatele a pokud do toho Yelp nasype nějaké prachy, tak se toho rozšíření dočká (až na uživatele užívající ADB). Dočkala se ho spousta jiných služeb, které nezačínaly v roce 2003 a fungují, pro uživatele je dnes primární jednoduchost. Foursquare je pro mě aplikace zaměřená trošku jinak a také ne tolik rozšířená, já ho používám (a byl jsem poměrně velmi dotčen tím, že jsem byl dnes označen za idiota a pošuka, uvědomte si, kolik vašich čtenářů to používá) a ještě se mi nepodařilo v něm najít v rámci malého Děčína nějakou smysluplnou recenzi restaurace.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
14. 07. 2013 10:06

zive/mobilmania a edna jsou jedine vyjimky, ktere v ad-b-l-o-cku mam nastavene, nicmene obcas (z 90% casu) jsou ty reklamy opravdu velmi pekelne ... neprijde mi uplne koser, ze se mi z nacitaneho obsahu (mnozstvi dat) webu nacita 80% reklam a 20% obsahu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
14. 07. 2013 10:01

Chlapi pokial ide o ten Office, nerozumiem comu sa divite. Ved vo Win8 AppStore su uplne bezne desktopove aplikacie. Nie vsetky su iba pre Metro.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
14. 07. 2013 09:56

Používám nosc-ript, defaulntě mám zablokované šmírovací služby googlesyndication.com, google-analylitcs.com, googleadservices.com.
Chcete znát počet návštěvníků? Používejte toplist, ten blokovat nebudu.
Používám adbl-ock, protože když jsem ho naposledy zkusil vypnout, hned v úvodu na mne vyskočila reklama přes celý web. Načítání stránky se výrazně prodloužilo (nemám ty reklamy nacachované, logicky) a zvýšilo se vytížení počítače.Jestli můžu radit, Źivě pro nedělejte, s tím, jak kvalitní videoblog děláte, byste si nevydělali ani na chleba.
Problém je v tom, že v 90% vy články nevytváříte, ale opisujete z anglických webů GSMArena, Androidplice atd.
Zaplatil bych si například za pitvy Hw, za Týden mobilně, tam je to o vytváření obsahu.
Vy jste pouze něco jako RSS překladač...Až se angličtině více rozšíří a bude jí zvládat číst více lidí, jste předurčeni k zániku. To, že máte problém teď s příjmy, je toho důkazem - vaši čtenáři se vzdělávají a vyvíjejí, vy jste zakrněli.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 07. 2013 09:25

jen mi prijde ze posledni dobou je zive malo o novinkach v it, vice o socialnich sluzbach a hlavne se tu moc filozofuje

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
14. 07. 2013 09:24

Reklama na webu? No mě by nevadila, kdyby se nespouštěly skripty z nějakého polského serveru, který je přetížený a stránka se načítá desetkrát déle než bez reklam. Dokud reklamy budu brzdit načítání stránek, tak si je budu vypínat, sorry.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 07. 2013 09:12

Právě díky živě.cz jsem si AdBl0ck do Chromu přidal. Na žádných jiných stránkách mi reklamy ani tak nevadily, ale když se přes celou obrazovku zobrazí reklama, která se brání vypnutí, tak to už je moc. Jinak plně souhlasím s
"Josef Machek".

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
14. 07. 2013 09:10

Třeba by to chtělo takový obsah, u kterého by si lidi řekli "to je super, já reklamu blokovat nebudu, ať mají peníze na tvorbu tak skvělého obsahu".A samozřejmě možná by to chtělo zkusit popřemýšlet nad formami reklamy a inspirovat se v zahraničí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
14. 07. 2013 09:00

Me reklama vubec nevadi. Vadi mi flash. Proto ho nemam nainstalovany. Beztak je to svinstvo a bezpecnostni dira. A nikdo mi nemuze vycitat, ze bych neco blokoval.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 07. 2013 07:52

a-d-b-l-o-c-k
a-d-b-l-o-c-k
a-d-b-l-o-c-k
a-d-b-l-o-c-k
a-d-b-l-o-c-k
a-d-b-l-o-c-k
a-d-b-l-o-c-k
a-d-b-l-o-c-k
a-d-b-l-o-c-k

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět

Ano ano. Musí to bejt. Jak jednou člověk přičichne k ADBP a uvidí krásně čistý web tak nechce už jinak.
Několik druhů filtrů včetně nativního Easy listu musí být.
V boji proti reklamě a šmírování jenom ADBP nestačí.
Samozřejmě musí být také Google Analytics blokátor přímo od Googlu a pak ještě Anti Anti ADB, který blokuje Javascriptový soubor ze serveru, který se snaží blokovat ADB.
Možností je spousta.
Kdo chce, cestu si najde.http://bit.ly/12parMs... http://mzl.la/12pavfg... http://mzl.la/12pat7f... http://mzl.la/12patUA... http://mzl.la/12pazvq... http://mzl.la/12paFTY...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
14. 07. 2013 02:16

Achjo, myslím, že se to tu omílá pořád dokola a ne a ne se hnout z místa. Jak to vidím já:+ kluci mají pravdu, že žijí z reklamy a ABP jim snižuje příjmy, které jim já srdečně přeju co největší
+ věřím tomu, že oba dva s formou reklamy neudělají vůbec nic- kdybych neměl možnost prohlížet živě.cz bez ABP, tak při stávající formě reklamy bych na tento web nechodil. To není výhružka, to je realita. Nemá cenu tady jmenovat konkurenci (snad nikdo z cca 5 tématicky podobných webů, co mě napadá, tak agresivní reklamu nemá), ale alternativa existuje, živě.cz nemá monopol na tématický IT web.
- kdyby zde byla statická reklama neomezující text, opravdu rád bych ABP vypnul - vím, že mým příspěvkem sledování reklam zvýším příjem živě.cz a tím i potenciál na další zvyšování kvality webu.
- silně mi vadí, že (beru si to osobně) jsem obviněn z krádeže. Opravdu mi to vadí, beru to jako urážku. Davida i Kuby si vážím, o to víc mě Davidovo nařčení vadí
- taky věřím tomu, že existují způsoby, jak zobrazit web pouze s reklamou. Proč jste to už neudělali? Na spekulativní otázku spekulativní odpověď. V MF nejsou v marketingu žádní blbci, kteří nemají spočítáno, co se jim vyplatí a co ne. My všichni tu můžeme slintat nad tím, jak bychom si zobrazovali neagresivní reklamu nebo dokonce platili za nereklamní obsah, ale tato forma agresivní reklamy se i přes nemalý podíl uživatelů s ABP pořád evidentně vyplatí nejvíc. Tím sám sebe přesvědčuji, že tento stav MF vyhovuje a mám o důvod víc, proč ABP dál na živě.cz nevypínat
- taky mi vadí neupřímnost, myslím, že byste měli férově zmínit, že ABP v plném názvu blokujete v diskuzích a jak dopadla poslední anketa o doplňky Firefoxu. Ne že by to 98% čtenářů této diskuze nevědělo, ale "pořádek musí být".
Do budoucna přeji hodně zdaru v boji s větrnými mlýny, tím ale myslím spíš marketingové oddělení MF než onen zmíněný doplněk.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (11)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
14. 07. 2013 01:45

Jsem rad, ze si aspon vzal nekdo ma slova k srdci, ale kosili s kratkym rukavem proste nenosime! Ledaze bychom chteli ziskat v praci McDonald's, ale budit, jako prvni krok z buranova dobry, jen priste koupit neco lepe padnouciho, s dlouhym rukavem a take, lepe siteho. Stvoreni vedle ovsem vypada jako by se vratilo z kravina.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (12)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
14. 07. 2013 01:11

Docela mě mrzí, že jste při diskuzi o doplňcích na blokování reklam nezmínili, že nemusí fungovat jako nástroje k okrádání tvůrců obsahu, ale že pro některé lidi, jako jsem například já, fungují jako jedna z nejsilnějších zbraní proti nebezpečným a nechtěným prvkům na webu.Pokud totiž nemáte svou webovou aktivitu omezenou pouze na několik stránek, můžete velmi snadno "živit" lidi, kterým byste v životě nedali ani korunu. Vypínám si tento doplněk na webech, kterým důvěřuji a u kterých nebudu litovat, že jsem si nějakou reklamu vůbec pustil na oči.A to ani nemluvím o tom, že je někde reklama tak příšerně otravná, že bych byl rád, kdybych se vůbec dostal k obsahu, který hledám.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 07. 2013 01:10

Nevypnu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
14. 07. 2013 00:52

Jak je ten svět krásnější s ABP! ale aby jste si mohli koupit aspoň chleba a nějakou tu MPtrojku na iTunes tak si ve filtru povolím reklamy pro tuto stránku +mobilmania.cz

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 07. 2013 00:51

Ok... hnulo se ve mě svědomí a zkusil jsem to vypnout a koukám, že se to dá vydržet.
Ale jestli mi budou skákat nějaký flashe přes celý obraz, tak se asi neudržím Jinak díky za další díl

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
14. 07. 2013 00:33

No páni :) vy ste sa vyjadrili. Dokonca ste to slovo spomenuli. Ak som správne pochopil tak nevhodné bannery Vám nemáme hlásiť ale mf.cz. Ako povedal pán Čížek je to zbytečné ok :) takže stráta času. Reklamu blokujem už pár rokov keď som našiel ten addon v top 10 najlepších pre FF. Odvtedy ho z princípu nainštalujem a o žiadnej reklame ani neviem :) Napríklad na FB mi nikdy nevadila reklama žiadne bannery ale text, ktorý oslovil. Ako je možné že facebook firma takej hodnoty žije vďaka týmto reklamám? Prečo Mladá fronta musí web obsadzovať veľkými bannermi? Na tieto otázky asi nedostanem odpoveď.Pán šéfredaktor, na Váš web chodím nie preto že ma len bavia počítače ale preto že sa venujem IT a novinky si prečítam tak isto rád ako niejaký finančný riaditeľ ekonomického portálu keď si zaplatí. Preto tento argument neberiem.Ale ok ak vy to nedokážete ovplyvniť nedokážem ja ovplyvniť svoj zvyk. Blokovať reklamu je ako fajčenie ťažko návykové a stáva sa ztoho zvyk :) ani o tom neviete stačí vyskúšať.Ak o 20 rokov prestanú bannery a bude nový typ reklám prosím Vás dajte mi vedieť. Ja cez ten A.D.B.L.O.C.K :D nič nevidímPrajem krásny večer :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (11)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
14. 07. 2013 00:33

Myslím že časopis Computer hodně profituje ze Živě. Sleduji vás pravidelně a nedávno jsem si jen díky Živě objednal na rok Computer. Takže dobře to děláte.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
14. 07. 2013 00:31

prej aby mel na chleba a ma pritom S4

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (7)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
14. 07. 2013 00:24

18:04 Davide pozor na to slůvko edblok... A ten konec, no chlapci...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor