Týden Živě 232: Computex, CD-ROM a Apple

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 43

Názory k článku

avatar
17. 06. 2013 14:46

Podle testů má procesor, přestože má nižší takt, než generace 2012, o pár bodů vyšší výkon.
Podle testů výdrže baterie vydrží ještě víc, než kolik je Applem udávané - typické. Já mám Macbook Air 2012 a vydrží 7-8h na Wifi, jas nastaven tak, aby mi to bylo příjemné.
Další optimalizace baterie přijde s OS X Mavericks.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 06. 2013 03:36

Naše galaxie Mléčná Dráha http://d1jqu7g1y74ds1.cloudfront.net/wp-content/uploads/2010/0... ... má přibližně asi 400 milard hvězd, z nichž většina má planetátní systém jako ten náš. I kdyby příhodná exoplaneta pro vznik života byla u každé desetitisící hvězdy a z těch exoplanet se vyvinul inteligentní život jen na každé tisíci, tak to znamená, že každá desetimiliontá miliontá hvězda obsahuje exoplanetu s inteligentními mimozemšťany ! To znamená, že jenom v naší galaxií může být obydleno mimozemšťany 40 000 planet ! Každá rozvinutá civilizace nutně potřebuje k technologiím matematiku a záhy počítače ! S naprostou jistotou tvrdím, že mimozemšťané mají počítače, ale nemají CD mechaniky ! Protože jsou jistě dál, než my. Jenom není jasné, jestli na planetách vládne demokracie, kdy počítač si může dovolit každý pracující mimozemšťan anebo totalita, kdy výpočetní techniku má jen pár vyvolených mimozemšťanů, tohle s určitostí nevím. http://skinwalkerranch.org/blog/uploads/alien_comput... ... Na některých planetách existuje zvláštní systém života, kdy chytrým způsobem dokáží oddělit špatné mimozemšťany od těch dobrých ! Zvládají technologie, kdy pomocí genové a jiné manipulace dokáží si prodloužit život až na 500 let. Ten kdo je špatný, krade, podvádí nebo ubližuje jiným je odsouzený ke krátkému životu, naopak ti, kteří se zaslouží o dobro, o nějaký objev a rozvoj planety dostanou za každý dobrý skutek speciální preparát, který jim o něco prodlouží život. Když vymyslí další vynález nebo učiní něco pozitivního, jako odměnou je jím opět prodloužen život, takže se všichni snažení a kriminalita je téměř nulová. Tohle ještě nikoho předtím na zeměkouli nenapadlo, jak vyřešit a zastavit všechny války, zlobu, špatnosti a násilí. Jsem přesvědčený, že to je geniální nápad, který ocení možná budoucnost.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
16. 06. 2013 23:49

Mechaniku jsem s notebooku vyhodil dávno, když šla do kopru. .Tak jsem jí vykuchal a mám místo ní takovej pěknej šuplíček.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
16. 06. 2013 17:47

Ta popelnice se mi líbí - věřím na komínový efekt a že to bude slušně chladit. Akorát by se mi líbilo ještě víc, kdyby to mělo místo hladkého povrchu žebra kolem dokola a celý case by byl jeden velký chladič.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
16. 06. 2013 15:01

Kdo potřebuje optické mechaniky? No, tak třeba já. NTB bez DVD mechaniky bych si prostě nekoupil. Ale možná už jsem fosílie, v pátek jsem kupoval dvě disketové mechaniky na opravu PC se 486DX2 a DOSem.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
16. 06. 2013 14:34

Ten polovičný jas na macbookoch určite nie je optimálny , cez deň používam plný jas a v tme možno niečo nad polovicu , inak len ak chcem šetriť šťavu tak uberiem. S tou výdržou tam má pomôcť aj ten nový OS X ako tam ukazovali to zaťažovanie CPU podľa potreby.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
16. 06. 2013 13:00

Taktéž se divím, proč se hry nedistribuují na USB klíčích, má to několik výhod
- nemusíte se omezovat velikostí DVD, použijete takovou paměť, jakou potřebujete
- nemusíte řešit aktivace hry přes internet - máte k dispozici aktivní kus HW, neboli vaše možnosti protipirátské ochrany jsou někde úplně jinde
- pro hru přes internet nemusíte řešit trapné loginy a hesla - máte k dispozici HW token
- můžete nechat na hráči, zda-li chce hru nainstalovat do PC a spouštět ji rychle z disku, nebo zda-li oželí delší loadingy a ušetří místo na disku, případně můžete na disk uložit jen pár drobností, které vám umožní práci s uživatelsky vytvořeným obsahem
- data hry můžete ukládat přímo na klíč a tím zamezit problémům s přenosem uložených pozic při reinstalaci PC

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
16. 06. 2013 12:03

caff kluci,mne sa paci vsetko nove okrem fox OS...rad sa pobavim...KUBO kedy uz strelis tu BIG SHJALKU do aukcie haa...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
16. 06. 2013 11:12

zdá se mi to, nebo tady většina rádoby "profesionálů" neumí ani udělat bootovací flashku?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
16. 06. 2013 10:41

CD/DVD sou minulost. ROM se v tvrdý většině nepoužije uvítal bych taky radši druhou baterku. Ten kdo potřebuje si koupí externí. Idyž osobně bych si jí asi někdy pak tu externí koupil taky protože instalovat z flešky systém je horor. V tvrdý většině je x problémů takže rači vypálim DVD.
Na nic jinýho to ale asi dobrý neni.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
16. 06. 2013 10:09

A zase si nepustím to video tady, ale musím jít přímo na YouTube. A k tématu: CD už potřeba není a ROM taky ne

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
16. 06. 2013 10:02

Externe mechaniky nepomozu
USB totiz nefunguje na systemoch s certifikatom Windows 8 a tym padom iny OS nenainstalujte z extrenej mechniky. Tam kde sa predpoklada,volba OS musia teda ostat interne opticke mechniky
Jedním z požadavků na hardware certifikovaný pro Windows 8 je to, že musí dokončit inicializaci firmwaru za určitou dobu – Microsoft tomu říká „Fast Boot“. Splnění těchto požadavků v podstatě vylučuje možnost inicializace USB a je pravděpodobné, že některé další věci jsou také přeskakovány. Máte-li USB klávesnici, tak to pochopitelně znamená, že nebude fungovat až do startu operačního systému, ale i nastavení i8042 zabírá nějaký čas, a tak některé notebooky s tradiční PS/2 klávesnicí ji nenastaví. Systém tedy klávesnici ignoruje bez ohledu na to, jak moc do ní při bootu bušíte, a nabootuje do systému, který firmware najde.
http://fedora.cz/secure-boot-neni-jediny-p... ...
U nově zakoupených počítačů to bude Windows 8. U plně nainstalovaných Windows 8 to není takový problém, protože můžete podržet klávesu Shift, když klikáte na ikonu restartu, což vám ukáže menu, přes které můžete rebootovat do menu firmwaru. Windows nastaví příznak v proměnné UEFI a restartuje systém. Firmware si příznaku všimne, provede plnou inicializaci hardwaru a hodí vás do konfiguračního prostředíVzhledem k tomu, že instalační prostředí Windows 8 žádnou ikonu pro restart nenabízí, máte po spuštění zbrusu nového počítače s Windows 8 dvě možnosti: odsouhlasit licenci Windows 8, nebo počítač vypnout. Jediný způsob, jak se dostat do firmwaru, je buď licenci Windows 8 akceptovat, nebo počítač rozebrat do té míry, že budete moci odpojit harddisk (což je výrazný zásah do systému, kvůli kterému nejspíš přijdete o záruku – a to ještě musíte doufat, že nejde o SSD přiletované k základní desce)a přinutit systém v nouzi ukázat bootovací menu.
Problem je v tom, ze akonhale odsuhlasit licencnu zmluvu microsoftu , vzdavate sa prava na vraaten ie penazi za Windows
https://www.abclinuxu.cz/blog/kamil_paral/2008/8/v... ... Cize svojho prva plynuceho zo zmluvy sa vzdavate uz kupou takeho stroja a iny nie je k dispoziici na nasom trhu. resp. je na Dell Vostro 3300n (v AUT, GER, FRA, UK a POL sa predaval s Ubuntu) sa u nas predval len s FreeDOS CD a jeho dodavka trvala 10 tyzdnov (snaha odradit zaujemcu, ale ked sa neda, tak mu to dame, ved to mame)
A potom sa Microsoft stazuje na Google za zneuzivanie dominnatneho postavenia Adnroidu
http://www.zive.cz/bleskovky/microsoft-nokia... ...
Ono je to preto, ze mu podiel Androisu nedovluje uplatnit jeho praktiky mimo x86, hlavne na ARmehe majority of criticism died down after Microsoft revealed OEMs could provide an easy method for end users to disable Secure Boot, in order to load alternative operating systems such as Linux. However, Microsoft's latest hardware requirements, published in December 2011, indicate that Secure Boot cannot be disabled for Windows 8 ARM systems. The requirements contradict Microsoft's previous statement that the company "does not mandate or control the settings on PC firmware that control or enable secured boot from any operating system other than Windows."
http://www.theverge.com/microsoft/2012/1/16/27105... ... Presne toto nechcu dodavatelia dopustit a tak radsej ignoruju Windows RT.Microsoft skusa trpezlivost EU(piate vyrocie tejtyo udlaosti nie je odbre ignorovat), aby ho EK vylucilo z verejenho obstaravania
4
June 12, 2008
EU: Green MEP: EC should exclude Microsoft, not avoid issueThe European Commission should make clear whether or not Microsoft should be excluded from future EC IT procurement projects, says Heide Rühle MEP, internal market spokeswoman for the Greens / EFA in the European Parliament.Rühle in early April asked the Commission if article 93 of the EC procurement rules excluded Microsoft from participating in current or future tenders for IT projects.The EC only last Monday replied that these rules offer the possibility, not the obligation, to exclude a company
https://joinup.ec.europa.eu/news/eu-green-mep-ec-shou... ... The EU procurement rules possibly exclude Microsoft from current or future procurement procedures, says Heide Rühle MEP, internal market spokeswoman for the Greens / EFA in the European Parliament.Rühle yesterday wrote the European Commission asking if the EU's procurement rules should apply to Microsoft. According to the rules, bidders who are guilty of serious misconduct and who have been convicted, should be excluded of procurement procedures. "Obviously this also applies to Microsoft", Rühle writes. "I am curious to see whether the EU institutions in the future switch to other products."
https://joinup.ec.europa.eu/news/eu-green-mep-eu-proc... ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
16. 06. 2013 09:58

asi trošku inspirace u androidu a wp v ios 7 byla. Zajímavé srovnání je tady:
http://www.youtube.com/watch...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
16. 06. 2013 09:40

Pan Čížek je idealista.Ano v 95% času se ta CD/DVD mechanika nepoužije, krom instalace z média či servisní instalace. Tam ale bohužel USB mechanika nepomůže a vyžaduje mechaniku zabudovanou.S tím se sice dá něco dělat, a nějak to obejít, ale jsou s tím problémy.Bohužel tak to je.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (11)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
16. 06. 2013 00:42

jestli CD/DVD zanikají? noo, asi ano, ale například před týdnem jsem tu měl stolní PC Dell, kde výrobce kdo ví proč zakázal boot z USB.. nezbývalo než koupit DVD na reinstall OS..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor