Týden Živě 224: Dočká se Windows 8 nabídky Start?

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 120

Názory k článku

25. 04. 2013 13:50

Všem mudrlantům a teoretikům.
1. - pro ilustraci
Jednou mi doma schovali mezi spodní prádlo do šuplíčku baterku (svítilnu). Hledal jsem ji po baráku celou sobotu i neděli a nenašel.
2. - pro vysvětlení
Stačí se zeptat jakéhokoli profesionála, jak bude reagovat v případě, že mu přerovnáte (a celkem zbytečně) nářadí bez jeho vědomí. (BTW Jaká je logika komplikovat zkušeným nebo znalým život argumentem, že těm amatérům je to stejně fuk?! Zmatek v hlavě??)
3. - pro pochopení
Smysl mi to dává až tehdy, když si vzpomenu na vojnu.
Tam "mazáci" (starší vojáci) pravidelně vysypali "ptákům" (služebně mladší vojáci) osobní věci na jednu hromadu.
Ptáci měli "o zábavu" postaráno a již se nestarali o to, že jsou PTÁCI!
Teď je na výběr:
nebo

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
22. 04. 2013 23:53

Chlapci, myslím že než začnete pronášet vaše závěry o důvodech neinstalování W8 v komerční sféře, tak byste se před tím mohli s nějakým IT manažerem pobavit. Pár sofistikovaných výrazů z IT nestačí k tomu aby sdělení mělo reálný podklad. Vaše úvodní "zamyšlení" mi spíše připadalo jako debata na akademické půdě. Máoje zkušenost je taková, že w8 neinstaluji z toho důvodu, že není obhajitelný čas strávený nad zkoušením něčeho, co do konzervativního světa uživatelů sice přináší revoluci, ale pouze co se týká vzhledu (nic nebude rychlejší, nic nebude snadnější) nehledě na hodiny strávené testováním stávajících aplikací. Čili Metro v tomto prostředí NE. A tedy logická úvaha-....instalovat až nebudou kostky defaultní...já na rozdíl od vás, jsem přesvědčen, že Microsoft tuto věc bude nucen udělat, jinak končí...jelikož když už má člověk udělat takovýto radikální krok, tak přichází otázka. Když už se mám učit něco tak zásadně nového, neměl bych se poohlídnout i po konkurenčním řešení?...
Toliko k úvodu
Rád jsem se na váš pořad díval, ale pokud mohu hodnotit jeho vývoj, tak byste také měli volit více témat k probrání. Poslední čtyři díly mě poměrně nudily jako celek. Jsou tam vždy záblesky zajímavých pasáží, ale o to vám myslím nejde. Držím pěsti, ať máte více zajímavých témat :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
22. 04. 2013 09:40

Kluci nechte už ty Windowsy, co se věnovat spíš Unixu, každej ví že to je v prdeli a nemá smysl se v tom pořád rejpat.Joke: Víte jakej je nejoblíbenější nápoj Windows Geeků ? Okena

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
22. 04. 2013 09:22

Moja 20-ročná prax v IT-podpore mi hovorí, že bežný užívateľ chce mať ikony používaných programov na PLOCHE, odkiaľ ich spúšťa a do ponuky ŠTART ide len keď vypína počítač.Ak mu vymažete z plochy ikonu, je stratený.Medzi aplikáciami prepína tak, že jednu zatvorí (krížikom v rohu) a ďalšiu z plochy spustí. Toto si prvý všimol Apple v iOS, neskôr to dal aj do Mac OS X, potom Google v Androide. Až nakoniec Microsoft.Či sa nám to páči, alebo nie, drvivá väčšina ľudí chce mať naraz spustenú iba jednu aplikáciu, ale s možnosťou sa vrátiť k rozpracovanej druhej.V prípade Metra je zmenou len to, že užívateľ nemá ikony na ploche, ale ako dlaždice v Metre. Na to si zvykne skôr ako na hľadanie v ponuke Štart. Navyše, ak aplikáciu zatvorí (klávesou WIN), keď sa do nej vráti, znovu ju má v stave, ako keď ju zatváral. Takže to je pre neho prínos. Len mu to treba polopate vysvetliť.Pre istotu pripomeniem, že sa bavíme o OBYČAJNÝCH užívateľoch.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
21. 04. 2013 23:42

Týden živě by měl jít směrem parodií, jak tomu bylo minulý týden s Anonymous. Taková ta normální témata vypadají jako větší parodie, ale moderátoři je berou vážně .

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
21. 04. 2013 22:01

Jakub Čížek evidentne nemá páru, ako to vo firemnej sfére funguje...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (6)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
21. 04. 2013 21:52

Týden Živě obvykle nesleduji, ale tohle byl moc hezký rozhovor, díky.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 04. 2013 21:44

Jestli Microsoft nechce úplně zkrachovat, tak to tlačítko Start tam budou muset dát ! a nejen to ! Jinak ten Microšunt nebude nikdo kupovat. Microsoft nám váženým zákazníkům nebude diktovat jako Kim Čong-un ! Technologické trendy budou diktovat naopak zákazníci, co bude a co nebude. Chci, aby budoucí okna (Windows) byla holografická - já budu ležet v posteli a lousknu prstem a ihned naskočí Windows v holografickém prostoru. Pohnu prstem a okno si přesunu vedle do prostoru, roztáhnu 2 prsty a okno s webem si zvětším na úlopříčku 1 m, řeknu "video play 3D" a Lucie bude přede mnou v životní velikosti sdělovat zprávy
Potom řeknu: "Youtube John Lennon Imagine" a v mé místnosti bude naráz John Lennon i s bílým klavírem hrát a zpívat Imagine

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 04. 2013 17:20

Klavesnice ste kde zabudli?Preco ste druhy tablet nedali s androidom ? pekne vedla seba porovnat, nech sa s nim Kuba postrapnuje, rt je pre bezneho uzivatela daleko před androidompamatam sa ako ti dvaja chapci sa v tydnoch zive smiali z androidu na tabletoch, kolko to trvalo 2 roky pokial bol ako tak použitelný? Po akom case zvladol výzvy ako scrollovat cokolvek bez sekania?zaujimave ze rt po 6 mesiacoch musí do zabudnutia kazdopadne po skusenostiach s helixom tiez buducnost rt nevidím ruzovoVšetko je o cene, keby rt dotykové konvertibilne notebooky pasivne lahke s ips stali okolo 400€, tak by to bolo zaujimave

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 04. 2013 17:01

Je naprosto neuvěřitelné, jak ovlivní OS na pc/notebooku součást, ve které běžný uživatel tráví 0,001% pracovního času.
Jak spouštěli uživatele programy ve Win XP/7. Většina měla ikonama zaházený desktop, zbytek lidí vše potřebné na spodní listě. Do Startu nelezl prakticky nikdo až při vypnutí/uspání.
S nabídkou Metra ... psal bych to stejné.Rozdíl mezi Starte a Metrem ... žádný. Lidi stejně budou cpát ikony na plochu a nebo do lišty a nadávat na ten jeden Enter, který po přihlášení musí stisknout. Jakmile se zautomatizuje ten "Enter" nebude snad už vadit nic.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
21. 04. 2013 15:53

helé klucí, nehádejte a nepřekřikujte se

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 04. 2013 15:44

V tomto díle byla diskuse zajímavá, nicméně mě znechutilo to neustálé vzájemné skákání do řeči a překřikování...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
21. 04. 2013 14:13

Mna hlavne zaujalo prekvapenie nad tym ako musi MS optimalizovat RT aby islo svizne na ARM-e. Ja osobne by som cakal ze firma sko MS bude taketo veci robit automaticky na kazdom svojom SW. Ak by to tak fungovalo zoberte si ake svizne by uz teraz boli aplikacie a aj system. Ziadne niekolko sekundove cakanie na spustanie programov. No a na SSD by to snad islo rychlejsie ako myslienky uzivatela.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
21. 04. 2013 14:02

Čo sa týka úradníkov tak prechod na w8 by bol neskutočne zdĺhavý a pre úradníkov náročný. Nech si každý hovorí čo chce ale naučiť úradníka niečo nové je neskutočný problém. Mám skúsenosť naučiť 48 ročnú úradníčku naučiť pracovať s pc a obyčajným kopírovaním z usb do PC. Keby som to neukazoval aspoň 10 krát doteraz by to chodil robiť technik. Práca s ich informačným systémom je hrozná a častokrát dá zabrať aj mne. Momentálny "celosvetový" prechod od byrokracie ku IT má neskutočný spád a nechať nejakého úradníka učiť "iba" obyčajné metro je popri iných IT programoch zbytočne zdĺhavé.Hoci je pre mňa metro v pohode a nemám s ním žiadny problém (je to vlastne iba štart na celej ploche, a to nemám ani dotykový monitor) pre neskúseného človeka je to strach prechodu na niečo iné.S týmto mal Microsoft rátať a nie sa hneď pustiť do takejto rapídnej zmeny.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
21. 04. 2013 14:01

Souhlasím s názorem, že by měl Intel přejmenovat Atom. Bývalá přítelkyně měla netbook s Atomem. Mě bylo vždy do breku, když jsem jí na tom musel něco udělat. Neříkám, že za to mohl jen ten Atom, ale do dnes, když slyším o Atomech, tak se mi udělá husí kůže na zádech i když nepochybuji o tom, že ten dnešní jejich výkon je už někde jinde.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 04. 2013 13:49

Osobne vidim budoucnost v kombinaci metra, miniaplikaci a nabídky start (ta z Win7 plus lista start), osmickova lista start je divna (pro me horsi). To co bych opravdu potreboval ja je mit male zive nahledy (pustenych aplikaci) na plose (mame rozliseni FullHD, ze) jako dlazdice (da se rict něco jako metro) s tim, ze si dlazdice muzu zvetsovat a zmenšovat, pozicovat jak potrebuji, pokud jednu zvetsuji (bud prekryva a nebo odsouva ty okolo - třeba pomoci shiftu) a pokud uz není místo na plose ostatní se automaticky dynamicky zmensuji kolem ni, mam tedy prehled, který program. kde bezi co v nem bezi, jednoduse (stary dobry maly aero nahled s tim, ze ho nyní muzu ovládat a zvetsit a prepozicovat). Dlazdice se prizpusobuji prichytavanim okraju podle velikosti te největší aktivni v které pracuji. Zvetseni dlazdic muzeme udelat multitouchem, ale zaroven i za okraj pomoci mysi. Přes shift pokud bude potřeba treba prekryv zvetsovaneho okna místo toho, aby se ostatni prispusobily (zmencili/zvetsili/posunuly)Cele kouzlo spocita v tom, ze mam ctyri pracovni listy (leva, dolni, prav a hornia) kolem dokola, mam stále přítomnou listu start (jedna lista) a nabidku start (male zastupce pro zpusteni a prehled v mutitaskingu - rychle prepinani). Jedine co bych otocil v nabídce start ve W7 je, ze hledane věci se budou radit od spodu nikoliv od shora).Zkratka potrebuji Aero nahledy pustenych věci tak, abych s nimi mohl hýbat a ovládat je.Timto bych mel stare ovladani Win7 se vsema pozitivama + plus nove dynamicke metro pro dotykace. Na starych Win7 jsem to resil miniaplikacemi a aktivnim obsahem (ruzne web stranky, miniaplikace, které mi spousteli ruzne veci) na pracovni plose a ve volnem miste par ikonek dokumentu co nejvíce pouzivam, zastupce jsem mel pripnute v nabídce start a krasny prehled o tom co ma. kde pustene. Dnes by k tomu byl aktivni multitouch. Zkratka dokonaly prehled o multitaskingu. Jedine co me tenkráte vadilo bylo, ze když jsem potreboval zvetsit jedno okno na plose ty miniaplikace ce se proste k tomu automaticky nezmencili/neposunuly a po uzavreni programu se zase nevratili do puvodni pozice. Tolik k ovladani Windows8, tedy presneji Window8.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 04. 2013 12:59

Moc zajímavá diskuse, ale naprosto souhlasím s Davidem - ve firmách je to tak jak říká - je tu obava ze strany zaměstnanců, kteří už dopředu win8 odmítají právě z důvodu pro ně neznámého (metra), a i ze strany zaměstnavatelů kteří vyčkávají a nehodlají se vzdávat něčeho co jim funguje a pokud již chtějí investovat, tak to realizují nákupem win7. Ale pozor - čím dál tím víc mám poptávku (pracuji v IT) po jiné alternativě - OS na linuxu, takže usuzuji, že když už se firmy rozhodují o změně OS ve své firmě a měly by investovat do školení zaměstnanců - tak proč to nerealizovat svobodným OS - kdy náklady jsou někde jinde.
Ale zpět k win8 - pokud to budou změny tak jak David říká, určitě ten produkt bude lépe prodejný v rámci bezdotykových zařízení, které jsou stále majoritní.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
21. 04. 2013 12:30

No popravdě mne první rozesmálo ve 14 minutě, co že to mají za TABLETY a za jakou cenu! No tak v tu chvíli sem byl pod stolem Pak hláška, že vlastně funguje jen IE s Flashem No a nakonec , že ten Nový ATOM, není už ten ATOM Popravdě ATOM a jejich INTELy sou prostě průser a nemají co dělat v mobilních zařízeních... obhajovat to jen slovy, že na tom běží více, mi příde zoufalost. Ale jinak sem si rád vyslechl názory
Windows 8/ RT/ a další je přesně jak říkali, za cenu 800 Start měly začít, a neměly být ten slepenec, tedy XP v tom měly lepší funkčnost... i když po ServisPacku 2 S tou masivní reklamou mám pocit, že byly 7ičky ale to už je detail, ostatně je fakt, že jejich marketing selhal...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
21. 04. 2013 11:53

Když jsem byl mladší a počítače mě vůbec nezajímaly, hrál sem jen hry bylo mi jedno co mám. Měl jsem XPčka a ačkoliv se nevěděl proč, tak sem se bránil Windows 7 nechtěl sem to bylo mi to šumák. Pak jsem na ně pochopitelně přestoupil o rok později. Ale chci tím říct, že obyčejným lidem je jedno na čem jedou. Jeden člověk kterýho znám má 8čky a ten se o toho to jakžtakž zajímá. A ti ostatní tak 50/50 W7 a XP. Takže většina upgrade vůbec neřeší, nechce jej ani nemá proč. A s tím projedem počítačů souhlasím s Kubou. Zvlášť holkám stačí 5 let starý netbook s windows xp a je to .

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 04. 2013 11:12

Otázku z titulku položím jinak. Dočká se uživatel lepšího systému než je šmejd Windows 8?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (6)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
21. 04. 2013 10:48

Můj názor je takový, že Microsoft si na sebe naložil až příliš mnoho problémů najednou. Na windows 8 se dá pohlížet se dvou pohledů, s pohledu běžného uživatele a s pohledu někoho kdo svůj počítač používá práci a nezajímá ho, jak to vypadá a že se to snaží sjednotit ovládání desktopu s dotykovými stroji (mizí klasické towery, ale myslím, že v all in oone je pořád budoucnost). Já jakožto "běžný" uživatel a taky zároveň student informatiky, jsem byl pěkně zvědavý co si microsoft ve windows 8 připravil, navíc mi je zdarma poskytla škola... Na windows 8 jsem si zvykl, s metrem už nemám problém a některé aplikace jako například lidé a chat, jsem si vyloženě oblíbil...Důvod proč jsem se nevrátil na windows 7 byl také ten, že windows 8 přináší mnoho inovací i mimo metro, například vestavěná možnost, připojit virtuální disk mě celkem dostala, taky jsou rychlejší a stabilnější... Když se na to ale podíváte s toho druhého pohledu, je to katastrofa. Opravdu si nedokážu představit jediný důvod, proč bych do své firmy ládoval windows 8. Vážně tam není žádná výhoda, který by se mohla jakkoliv hodit. windows 8 pravda přináší řadu funkcí, na které jako normální uživatel nejsem zvyklý, třeba bitlocker, ale když si to promyslím, každá firma má windows ultimate a tam je úplně všechno co potřebují. Nový vzhled, co s ním??? Když mrknu na windows server z doby, kdy bylo windows 7 tak vypadá pořád jako starý 2000 NT a to s jednoho prostého důvodu = LIDI KTEŘÍ POTŘEBUJÍ POČÍTAČ K PRÁCI PROSTĚ NECHTĚJÍ A NEPOTŘEBUJÍ KUPU NESMYSLŮ, protože je jim jedno jak to vypadá, hlavně když to funguje... Být v roli sí'ťáka ve firmě, která se rozhodla přejít na windows 8 tak bych asi dal výpověď... Firma mého otce (žádný malý prcek) ještě před rokem a půl měla na 90% počítačů windows 2000, nikdo s tím neměl problém, všechno posloužilo svému účelu, tak proč utrácet desetitisíce za nový windows, který bude sloužit úplně stejně, jenom nasere nemálo lidí, kteří se s ním budou muset učit. Kdysi Microsoft udělal něco podobného a to když vydával dvě řady OS, jedny firemní a jedny osobní, pak to ale přestal stíhat a tak to sjednotil všecko do windows XP... Microsoft prostě dojede na své rozhodnutí, komplikovat firmám život.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
21. 04. 2013 10:36

Nevím vo co go. Jestli tam dají zpět start tak tam bude a pokud dají možnost ho vypnout tak dají. Každý si vybere co se mu zlíbí a je to. místo řešit nesmrtelnost chrousta, běžte ven je tam krásně.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 04. 2013 10:22

Naprosto souhlasím s Davidem, že úřednice mají naučené určité činnosti a jakmile je potřeba odbočit z vyšlapaných cest, tak je to pro ně strašlivý problém.Pracoval jsem chvíli ve státní správě v IT a neumím si představit, že bych učil pracovat úřednice s Metrem. V roce 2012 jsem si připadal jako bychom byli v roce 1998, protože jsem učil úřednice komunikovat pomocí mailu a byl to strašlivý problém. Do té doby komunikovaly výhradně metodou sdělování veškerých informací mezi dveřmi, na chodbě, v kuchyňce, při kouřové pauze.Nechci se nijak dotknout cti úředníků, protože svoji práci dělají jak nejlépe umí, ale to je právě ten problém. Jejich počítačová gramotnost je většinou velmi slabá a motivace učit se něco nového téměř neexistuje. Heslo dne na úřadech je ..... Hlavně žádné novoty !!!! A hlavně nám proboha neberte naše DOSovské aplikace z roku 1998 .....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
21. 04. 2013 09:55

Moje další Windows po 7 je OSX 10.8.3. Start ani Metro to nemá, a popravdě mi ani jedno nechybí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (16)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
21. 04. 2013 09:50

Mam taky pocit, ze si neuvedomujte, co sa dejeIntel and AMD settle, agree cross-licensing dealSummary: Intel will pay AMD $1.25bn and the two companies will share patent rights for the next five years, while AMD has cancelled all antitrust litigation against Intel
November 12, 2009
http://www.zdnet.com/intel-and-amd-settle-agre... ... x86 CPU su zlozene s patentov Intelu a AMD a ka jedna zo stran zmuluvu neuzavrie vyroba x86 CPU nebude mozna legalnea to najnoivsie ljelen predlanzie povodnej zmluvyplatnej od 1.1.19771976: AMD and Intel sign an agreement cross-licensing their patents.
http://blogs.wsj.com/digits/2009/11/12/a-timel... ...
AMd jasne dava na javo,ze priparavuje riesenie na situaciu, ked sa s intelom nedohodneAMD Finally ARMs Itself for New War on Intel 06.13.12Five months on, the inevitable has happened. On Wednesday, AMD announced that it has indeed signed a deal to license ARM’s chip architecture. But the pact isn’t quite the revolution many were expecting.
http://www.wired.com/wiredenterprise/2012/06/a... ... AMD to License ARM for Future Opteron Server Chips October 29, 2012
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2411546,0... ...
AMD Will Build 64-bit ARM based Opteron CPUs for Servers, Production in 2014
by Anand Lal Shimpi on October 29, 2012
http://www.anandtech.com/show/6418/amd-will-build-... ...
Intel tiez ma zalozny plan pre potencialnu nedohodu
Intel: We have ARM license, no plans to use itSummary: The first question at a Q&A session during Intel's investor day today was predictably about ARM. CEO Paul Otellini quickly dismissed the idea that Intel would develop a processor using ARM cores, the technology behind the processors in the vast majority of tablets and smartphones.
John MorrisBy John Morris for Laptops & Desktops | May 17, 2011
http://www.zdnet.com/blog/computers/intel-we-h... ... Surprise Industry Fact: ARM's Biggest Customer is Intel
By Douglas Perry June 11, 2012 Who would have thought? This piece originally slipped by under our radar, but it is a noteworthy piece of information, especially since we now know at least one specific ARM chip that Intel is manufacturing ARM cores in its fabs.In 2010, Intel was ARM's most significant resource of licensing revenue, but it has been unclear which products Intel is paying licensing fees for.
http://www.tomshardware.com/news/intel-arm-cpu-proces... ... analytici tiez hovoria o ruseni x86 v obdobi po vyprsani zmluvy AMD-IntelARM will power 20 per cent of laptops by 2015
Tue Jul 19 2011, 14:08CHIP DESIGNER ARM could power over 20 per cent of all laptops shipped in 2015, according to analyst outfit IHS Isuppli
http://www.theinquirer.net/inquirer/news/2095089/arm... ...
Intel Should Take ARM License and Stop Messing – Co-Founder of ARM.Co-Founder of Intel Urges Intel to Start Developing ARM-Compatible Chips
[03/27/2013
http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20130327... ... Intel needs more than just an ARM license
ARM's boss thinks Intel needs to 'stop messing about' and get an ARM license, but it might take more than that.
By Andy Patrizio on Tue, 04/02/13 - 1:33pm.
https://www.networkworld.com/community/blog/intel-need... ... a s x86 pre tablety je problemIntel won't license Atom x86 architecture to other chip vendors
Android on x86 will be an Intel operating systemThu Jun 07 2012, 13:33CHIPMAKER Intel will not license its x86 Atom architecture to other chip vendors despite saying it is working hard to optimise Android for the x86 architectur
http://www.theinquirer.net/inquirer/news/2182738/int... ...
do maja/ kvetne 2013 ARm od intelu nebude
11/19/2012 @ 4:24PM
“There was no way for Intel to adopt ARM under Paul Otellini leadershi
http://www.forbes.com/sites/jeanbaptiste/2012/1... ... ARM co-founder: Intel needs to take an ARM license
Written by Andre Yoskowitz @ 30 Mar 2013 13:23
http://www.afterdawn.com/news/article.cfm/2013/03/... ...
20.11.2012
Paul_Otellini.jpg Vče­ra In­tel ozná­mil prek­va­pu­jú­cu sprá­vu. CEO spo­loč­nos­ti Paul Otelli­ni kon­čí vo svo­jej fun­kcii. Neod­chá­dza však hneď, v nas­le­du­jú­cich šies­tich me­sia­coch sa pos­ta­rá o to, aby zme­na pre­beh­la čo naj­hlad­šie, a de­fi­ni­tív­ne sa svo­jej fun­kcie vzdá v má­ji bu­dú­ce­ho ro­ka.
http://www.itnews.sk/spravy/biznis/2012-11-20/... ... Post Otellini era otvara cetu k zrusenieu x86-ky....Zo "svatej trojice" PC (Intel,AMD a Microsoft) je najemnej priparveny Microsoft na zrusenie x86 a jediny pokus Windows RT zlyhal. Mon Feb 12 2007, 07:26
With Intel and Microsoft, we are the Holy Trinity - Jerry Sanders III, AMD
http://www.theinquirer.net/inquirer/news/1042022/x86... ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (16)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
21. 04. 2013 09:39

Jsem zrovna ten případ, který zvažoval koupi notebooku, ale kvuli win 8 to odložil s tím, že počkám kam se to posune v další verzi....Není čas to zkoumat a učit se s tím... když už se učit s nová gesta, tak naopak apple, který jsem si oblíbil díky ipadu ... (předtím jsem apple nesnášel)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
21. 04. 2013 09:16

naprosto souhlasim, zrusit Windows RT, zrusit ARM tablety, postavit 7'' tablety na Intel procesorech, udelat moznost vypnout si Metro a zapnout si tlacitko Start u desktopu bez dotykoveho monitoru, prodavat Windows 8.1 max za 700,- nastalo - tak pak to ma sanci na uspech.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 04. 2013 08:39

Posloucha se to pekne. Moznost volby mezi Modern UI a desktopem, navrat startu, ctyrjadrove Atomy, dvoujadrove 7 palcove tablety s W8 za 5000. Spousta lidi si koupila Android tablety proto, ze tu nebylo nic s Windows v podobnych cenach. Navic Android nevaze lidi na svuj ekosystem tak pevne jako Apple. Nebude problem prejit zpet na Windows. Zvlast pokud nabidnou za srovnatelne ceny stejnou vydrz a sirsi vyuziti v jednom zarizeni. To by mohlo fungovat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 04. 2013 03:13

Mám tablet i tel. s androidem a i tablet s Windows 8. Android super ať malej či velkej. Vleže na gauči si patlám prstama po displeji ať jsou to hry nebo internet a vše krásně jde.
Tablet s Windows 8 je už o něčem jiném patlat prsty tak dobře už nejde. Jediná pořádná aplikace pro něj je internet explorer 11, ostatní je děs běs. Jó bezdrátová myš a hned tu mám klasický notebook se vším všudy ale pohodlí vleže na gauči je fuč.
takže mít Windows RT jako tablet nemusí být špatný protože je tak jako Android stvořen pro prsty.
Ale samotný systém nestačí k tomu jsou potřeba i pořádné aplikace a ty v součastnosti nejsou. Takže dávat za to takové peníze a čekat až budou je blbost.
Jinak si taky myslím že provázanost metra a desktopu je matoucí, a při návratu na svou pracovní plochu vrací normálně jen na poslední aplikaci.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
21. 04. 2013 02:43

kubo o tom rt 100% suhlas zmizne do zabudnutia...aj ked nje hned...hmm vyroba švabov njeco stala/dostane ich tvz rozvojače india abo afrika/ ale pre nas je to nezaujimave...pokec bol dnes zaujimavy len tak dalej....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 04. 2013 01:48

7" tablet s plnohodnotnými Windows za necelých 5000Kč? Vždyť jen cena samotných oken je 2/3 ceny celého zařízení. Reálnou cenu bych viděl spíš kolem 8000,-... známe přece Microsoft, ale i tak by to byla rozhodně přijatelnější částka než kterou v současnosti vidíme u tabletu s W8.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 04. 2013 00:48

ať už přijde jakákoliv novinka ať už je to v mobilech, počítačích, na facebooku tak bude stejně většina lidi tu novinku nesnášet a nadávat na ní že chcou tak jak to bylo dřív takových případů už tu bylo spousta. Takže metro nemetro pokud do něho bude microsoft pořád tlačit za pár let už nikomu nebude vadit

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (8)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
21. 04. 2013 00:40

Podle toho, co Čížek poslední měsíce hlásá, tak by měl jít dohola, jestli se Start vrátí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 04. 2013 00:39

metro pretlacali z jasneho dovodu a tym su windows phone.
je to presne tak ako som si predstavoval zeby to malo vyzerat..
na nedotykovom pracovnom desktope metro nema co robit, takze by malo byt vypinatelne. vylepsene tlacitko start je tiez iba plus.
to samozrejme ale neznamena ze MS rezignoval na metro, bude ho tlacit dalej, ale da konecne dychat aj nam konzervativcom.btw ja by som prijal 2 tyzden zive.. jedno na sobotu polnoc a druhe nedelu pri ranajkach

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
21. 04. 2013 00:38

MS má pro RT prakticky dvě možnosti, buď pro něj vytvoří klasické desktopové visual studio, tak aby pro něj bylo možné tvořit klasické aplikace a vznikne tak plnohodnotná alternativní platforma k Intelu, nebo to může zabalit, jelikož strategie tablet only varianta proti Androidu evidentně selhala. Osobně bych si přál spíš první variantu, ale bojím se, že je na to už docela pozdě a jednoduší to bude zabalit.Start - připadá mi to, jako by se historie zase opakovala (kdysi v menším KDE, a teď čím dál tím více hnijící GNOME s hromadou jeho forků)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
21. 04. 2013 00:31

Připadá mi to jako diskuze u piva s tím překřikováním a skákáním si do řeči :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
21. 04. 2013 00:18

jé hele nechcete se na to vykašlat ?
prvních několik desítek dílů bylo výbornejch, pak to šlo dolu, dolu a je z toho naprosto pitomý pořad,
před nějakym časem to bylo něco co u nás na netu nebylo a bylo to takový zajímavý, spartanský
(byť na Youtube to dělala v tu chvíli beztak půlka světa)co takhle třeba vyrazit s kamerou aspoň někam do terénu, co třeba votravovat ČTÚ před jejich sídlem, aspoň by se to jejich rozhodování někam hnulo, tihle úřednický šmejdi jsou ochotný vykonávat nějakou smysluplnou činnost jedině pod nátlakem, co se takhle věnovat těm teroristům z Bostonu trochu - v pátek sem měl puštěnou ČT24 a byl to totální masakr, informační smog, dovedu si představit že takhle je mediálně masírovaná americká a britská veřejnost posledních 30 let a kvůli tomu sou ty lidi uplně vypatlaný a ještě se k tomu přidali takový pablbý komentáře od komentátorů ve studiu ČT24, jako sem z toho káknul, všechno problíhalo asi tak že jako nevíme nic ale odborník co tady sedí z toho vydedukuje cokoliv, navíc kdyby chytali terroristi vysílání ČT24 přes net (což můžou) tak by krásně viděli kde všude policie je a kam se chystá, takovýhle prozrazování manévrů, to bych si nedovolil, to je snad na nějaký bonzování Radě pro R a T V (jako tu ČT asi CNN nemá cenu českýmu úřadu bonzovat)no jestli taky probíhaji všechny ty politický aféry našich stran v přimym přenosu tak se ani nedivim že naši lidi z toho už taky nevěděj co a jak dál

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (7)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor