iPhone | Apple keynote | Týden mobilně

Týden mobilně 553: Apple oživil letité technologie a zase jsme mu to zbaštili

Apple rozdělil nové iPhony do dvojic, které sjednotil designem i výbavou. Všechny umí 5G a líbit se bude i oživení nabíječky MagSafe, která rozjíždí nový ekosystém příslušenství. Základní modely také konečně dohnaly resty stran displeje a jde o plnohodnotné vlajkové lodě. S iPhonem 12 mini vyslyšel Apple volání po kompaktním telefonu.

Oběma Pro modelům letos vyrostly displeje, ovšem celkové rozměry se díky ztenčeným rámečkům moc nezměnily. Škoda jen zachovaného výřezu v displeji. Lepší jsou i fotoaparáty, které dostaly LiDAR pro noční portréty a hrátky v rozšířené realitě. Pro Max je dosud největší iPhone a dostal navíc větší senzor s novou stabilizací, nový je i teleobjektiv.

Škoda jen, že Apple všem novým iPhonům odebral z balení nabíjecí adaptér a drátová sluchátka EarPods. Doufejme, že si jej další výrobci nevezmou jako inspiraci.

Všechny novinky mají UWB, ale Apple ji kupodivu nijak nepropaguje. Jen v tomto týdnu své plány s touto technologií odhalil Samsung i Xiaomi. Technologickou exotikou týdne jsou nové hodinky Nubia Watch, které se ovinou kolem ruky a připomínají telefon.

Diskuze (3) Další článek: Tajemství Cthulhu: Proč mají temné hory na rovníku Pluta bílé čepičky?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,