Apple | Huawei | Týden mobilně

Týden mobilně 534: Kauza Huawei graduje, spekulace o Apple Glass a rentgenové vidění v mobilu

Kauza USA vs. Huawei pokračuje. Donald Trump prodloužil zákaz obchodování s čínskými firmami Huawei, ZTE a dalšími o rok. Nařízení se nyní týká i dodávek od firem, které využívají americké technologie, což pro Huawei může znamenat výpadek klíčových komponent. Jako pojistku do budoucna tedy na poslední chvíli objednalo od TSMC procesory za 700 milionů dolarů. Dceřinný Honor hledá cesty na evropský trh s dalšími zařízeními, představil desítku produktů pro chytrou domácnost.

Žebříček Antutu v dubnu ovládly telefony s procesorem Snapdragon 865 od Qualcommu. Samsungy Galaxy S20 s novými Exynosy 990 se tak propadly až za vítěznou trojici Xiaomi Mi 10, Mi 10 Pro a OnePlus 8 Pro. O posledním zmíněném bylo v týdnu slyšet i díky objevené funkci „rentgenového vidění”. Místo plánované funkce však šlo o chybu a firma s ohledem na soukromí funkci brzy odstraní. 

Zajímavé novinky můžeme očekávat i na podzim. Apple totiž plánuje uvedení chytrých brýlí pro rozšířenou realitu Apple Glass. Milovníci spotřební elektroniky a moderních technologií se dočkají i spousty novinek v rámci veletrhu IFA v Berlíně. Ten nakonec skutečně proběhne, jen bude zkrácen pouze na tři dny a bude poprvé nepřístupný běžné veřejnosti.

Váš názor Další článek: Malé SSD s velkou kapacitou. Sabrent nabídne M.2 SSD s prostorem 8 TB

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,