Sociální sítě | Twitter

Twitter zpřehlední diskuze. Bude vidět, kdo na koho reaguje

Twitter má jeden takový nešvar. Jakmile se do diskuze zapojí hodně lidí, časem přestane být přehledné, kdo na koho reaguje. Sociální síť se konečně rozhodla tento problém adresovat a zavádí nové rozložení diskuzí, ve kterých bude jasně vidět, jak se komentáře vyvíjí. Zároveň odsune reakční tlačítka za jednu samostatnou záložku, aby nerušila a lidé se mohli více zaměřit pouze na text. 

Novinku by brzy měla vidět část uživatelů Twitteru na iOS a desktopu. Síť ji přes rok testovala ve své testovací aplikaci twttr, takže je ozkoušené, že jisté zlepšení přinese. Během této doby vystřídala několik typů rozložení diskuzí, až nakonec přišla s řešením, kdy komentáře budou odsazené a označené pomocí linie vedoucí k původnímu sdělení. Testovala i možnost, kdy se text nacházel v jistých bublinách, ale to se neujalo. 

Že se nové rozložení diskuzí blíží, avizoval Twitter již v lednu tohoto roku. „Vezeme všechna různá vlákna - různé části konverzace - a dáme se dohromady tak, aby na ně byl celkový pohled,“ nastiňovala na konferenci CES 2020 Suzanne Xie ze společnosti. Pro ilustraci - nové rozložení se určitou mírou podobá diskuzím na Redditu. 

Váš názor Další článek: Jak odvrátit Armageddon: Vědci pracují na nových strategiích, jak uchránit Zemi před kolizí s asteroidem či kometou

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,