Twitter: udělejte retweet a pošlete zprávu dál

Při používání Twitteru jste už určitě několikrát zaznamenali zajímavou informaci, kterou napsal někdo, koho sledujete. Možná jste chtěli s danou informací podělit a předat ji dál. Přestože Twitter nedisponoval žádnou funkcí, jak takto učinit, uživatelé si našli způsob.

Stačilo zprávu zkopírovat i s autorem a na začátek uvést RT. Všem bylo jasné, že pouze předáváte zprávu. Teď to je zase o něco snazší. Twitter prozatím určité skupině uživatelů zpřístupnil beta verzi funkce Retweet, která v základu dělá to stejné, navíc ale s podporou aplikačního rozhraní (API), takže se podpora objeví napříč dalšími klienty.

Pod každou zprávou se vedle odpovědi (Reply) objevuje i nové Retweet. Stačí na něj klepnout a následně potvrdit předání zprávy dál.

retweet.png
   Snadný Retweet na dvě klepnutí myší

U předané zprávy se objevuje ikona, která značí, že nejste původním autorem, ale pouze poslem dobrých či špatných zpráv.

retweet2.png
   Předaná zpráva má na svém začátku značku Retweetu

V poslední době jsou Retweety další užitečná novinka, kterou uživatelé určitě ocení. Z nedávných bychom také mohli jmenovat automatické zjišťování nových tweetů bez nutnosti obnovovat stránku a podporu seznamů uživatelů.

I my jsme na Twitteru. Sledovat můžete Živě na @computer_zive nebo lépe celou skupinu @CPrees Media.

Diskuze (1) Další článek: Konvertibilní tablet Asus Eee PC T91MT: hmotnost pod kilo a multitouch

Témata článku: , , , , , , , , ,