Technologie | Google | Týden mobilně

Tři největší technologické úlety, které Google v týdnu představil

V úterý začala konference Google I/O, všechny hlavní produktové novinky už jsme na MobilManii zmapovali, dnes vytáhneme tři technologické perličky.

  • Google Duplex – umělá inteligence zvládne telefonický hovor, domluví vám schůzku v kadeřnictví, nebo do systému (třeba do Google Map) tímto způsobem dostane i informaci z firmy, která nežije na internetu, nepoužívá sofistikované moderní systémy. Čím to, že hlas Duplexu působí daleko přirozeněji, než syntetizátor, který na nás mluví z Google Assistanta?
  • Také o Google Lens jsme psali a velmi atraktivní funkcí je vykopírovat do systémové schránky z tištěného papíru. Stačí namířit fotoaparát a podržet prst.
  • Platforma Google Wellbeing se má starat o to, abychom své smartphony nepoužívali příliš často a příliš dlouho. Má k tomu několik nástrojů, které dávají menší či větší smysl a hodně zajímavý je ten, který displej vašeho mobilu přepne do stupňů šedi. Atraktivita aplikací poklesne, čas strávený s mobilem v ruce se zkrátí a zbude více času na spánek.
Diskuze (2) Další článek: Mapy Googlu dostanou nové funkce. Také tady budou některé využívat umělou inteligenci

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,